[...] i owocami, spożywanymi przynajmniej 5 razy dziennie. Bardzo trudne jest podawanie tak wysokich dawek białka przy tak małej ilości tłuszczu, tym bardziej, że wskazuje się na białko roślinne jako na lepsze. Ponieważ wszystkie produkty zwierzęce zawierające białko, zawierają też tłuszcz, coraz bardziej popularne są suplementy białkowe - spożywanie [...]
[...] na padaczkę. Okazało się ze gdy chorych podano głodówce objawy choroby ustawały. Uczeni stwierdzili ze w przypadku osób podanych głodówce, organizm zaczyna spalać własne białko i tłuszcz, wydzielając do moczu duże ilości ciał ketonowych i kwasu moczowego. Uczeni odkryli powierz ze jeśli taka głodówkę zakończyć przejściem na dietę w której 40% [...]
[...] Opis produktu -> http://atleta.pl/sklep/product_info.php?products_id=3092 Muscle Protein to najwyższej jakości odżywka wysokobiałkowa wspomagająca przyrost masy mięśniowej zawierająca trzy rodzaje białka, które charakteryzuje różny stopień wchłaniania: koncentrat białka serwatki, białko mleka i [...]
[...] należy spożyć nie krócej niż półtorej godziny przed nim by nie czuć dyskomfortu ze strony przewodu pokarmowego w trakcie treningu. W posiłku takim powinno znaleźć się białko, węglowodany oraz niewielka ilość tłuszczy. W posiłku potreningowym należy uwzględnić białko oraz węglowodany. Posiłek powinien być jednym z najbardziej kalorycznych. [...]
[...] składników energetycznych takich jak węglowodany i tłuszcze. Powinny one łącznie stanowić aż 85-88% całej energii. Reszta powinna przypadać na materiał budulcowy jakim jest białko. Bardzo często w trosce o mięśnie większość ćwiczących spożywa nadmiar białka przy niedostatecznej podaży węglowodanów i tłuszczów. To poważny błąd! Nadkonsumpcja [...]
[...] (np. 40 g), wcale nie oznacza, że 40 gramów to optymalna ilość węglowodanów potrzebnych do maksymalnego wzrostu! Z całą pewnością więcej, podobnie jak zapotrzebowanie na białko jest znacznie wyższy niż to, ile białka spożytego jest zamieniane na mięśnie. http://www.t-nation.com/img/photos/2011/11-699-05/tomato-omelette.jpg Wrażliwość [...]
[...] Teraz stosowanie tych norm to dobra wola producenta. Konsument powinien jednak wiedzieć, że kupuje wędlinę złożoną w połowie z szynki, a w połowie z roślinnych dodatków białkowych i wody. - Naprawdę tylko w połowie z szynki? - Fachowcy potrafią z kilograma mięsa uzyskać dwa kilo produktu. Nastrzykuje się je wodą, a potem dodaje substancje [...]
[...] białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina czy białko jaja. Jednakże istotną różnicę stanowi niski iloraz lizyny do argininy, co oznacza, że białko sojowe obfituje w argininę - aminokwas korzystnie wpływający m.in. na [...]
Wprowadzenie Program ten został‚ stworzony jako kompletny program skoków pionowych, aby umożliwić ciężko trenującym koszykarzom, takim jak Ty, poprawę skoczności i szybkości w możliwie krótkim czasie. Przeznaczony był‚ głównie dla młodych koszykarzy ligi uniwersyteckiej Stanów Zjednoczonych - NCAA. Zapewnia on dobre rezultaty. I jest [...]
[...] jest tyle, że tylko was to ogłupi i wkońcu zaczniecie wątpić czy odżywiacie się dobrze czy zle. Więc nie warto zawracać sobie głowy. Podstawowym budulcem dla mięśni jest białko oraz węglowodany. Tego pierwszego powinniście spożywać 2g/kg masy ciała. Popularnymi produktami zawierającymi duże ilości białka są: kurczak, fasola, mleko, jaja, [...]
[...] bardzo smaczna (ale wzdłuż jego bicepsu biegnie żyła większa od mojego karku, co może świadczyć o skuteczności tego rodzaju białka). Obecnie panuje moda na wysokiej jakości białko uzyskiwane z serwatki. Wypróbujcie wszystkie rodzaje białka i wybierzcie to, które jest dla was najlepsze. Czy słuszny jest pogląd, że jednorazowo można spożyć nie [...]
[...] zrobić jeśli ktoś dobrze czuje sie na wysokich ilościach węglowodanów? Plan postępowania jest podobny. Tez zaczynasz najlepiej od CPM -10,czy -20% maksymalnie. Też ustalasz białko na poziomie 2,3-2,5. Tylko nie zaczynasz od średnich ilości węglowodanów tylko od wysokich - np.500g w każdy dzień . Resztę kcal stanowić będzie tłuszcz . W trakcie [...]
[...] nie warto FASZEROWAĆ SIĘ GAINERAMI (produkty zawierające w większości węglowodany i trochę białka) I "BULKAMI" (50% białka, 50% węglowodanów). Podstawa to dieta - względnie białko w formie WPC/WPI/WPH. Dlaczego? We współczesnym jedzeniu i tak masz za dużo cukru - słodzone jogurty, słodzone dżemy, drożdzówki i inne wyroby cukiernicze, słodzone [...]
[...] zwykle monotonna, toteż wprowadzenie smacznego, pienistego napoju stanowi miłe urozmaicenie. Piwo może wzbogacić dietę, ponieważ: > prawie nie zawiera sodu > jest ubogie w białko > jest wolne od tłuszczy i cholesterolu > jest ubogie w węglowodany. Jeśli ze względu na zawartość alkoholu piwo nie może być elementem diety, to alternatywą jest piwo [...]
Kilka słow wstępu .... Co to jest EAA? Aminokwasy egzogenne ( Essential Amino Acid) których organizm nie może syntetyzować samodzielnie, więc musimy je dostarczać w pożywieniu ( w przeciwieństwie do aminokwasów endogennych). Istnieje 8 EAA: fenyloalanina izoleucyna leucyna lizyna metionina treonina tryptofan walina Ale istnieją również [...]
[...] gorzej to wróć tutaj i napisz mi, że pisze ludziom głupoty. Jeśli nie masz ochoty jeść tylko mięsa - sprawa wygląda następująco: -Pierwsze posiłki starasz się jeść głównie białko i małe ilości węglowodanów złożonych. Najlepiej mało albo wcale. -Tłuszczy już możesz zjeść więcej, ale też nie przesadzaj. -Warzyw dużo, chociaż się staraj. -Do [...]
Trening uzależnia - uzaleznia i to bardzo. Branie odżywek uzależnia - uzaleznia i to bardzo. Internet uzależnia - uzaleznia i to bardzo Sumujac te 3 rzeczy -> oto znowu jestem. ...inaczej byc nie moglo. Robienie czegos online motywuje do działania,motywuje przynajmniej do trzymania konkretnej michy. A dieta to wieksza polowa sukcesu. Bez dalszego [...]
Witam. Na podstawie artykułów na forum dotyczących diety, dziennika VITALMAX oraz innych materiałów, takich jak np. artykuły na menshealth.pl sporządziłem sobie dietę, z uwzględnieniem dni tygodnia. Na początek rzucę troche informacji, nie wszystkie mogą być przydatne (dla oceniających). Cel: przyrost masy Typ budowy: przy obliczaniu posługiwałem [...]
[...] energetycznych takich jak węglowodany i tłuszcze. Powinny one łącznie stanowić źródło aż 85-88% całej energii. Reszta powinna przypadać na materiał budulcowy jakim jest białko. Bardzo często w trosce o swoje mięśnie większość ćwiczących spożywa nadmiar białka przy niedostatecznej podaży węglowodanów i tłuszczów. To poważny błąd! [...]