[...] że liczą za ciebie skanujesz aplikacją i widzisz czy jesz za dużo czy za mało ja używam dla wygody fitatu. Makro ustaw pod siebie podaje ci przedziały ogulno przyjęte np białko między 1,5 -3 g na kg masy ciała węgiel 4-6g tłuszcz 1g wbij sobie to apke i tyle później cyk kod kreskowy i na koniec dnia masz czy coś brakuje czy nie [...]
[...] że liczą za ciebie skanujesz aplikacją i widzisz czy jesz za dużo czy za mało ja używam dla wygody fitatu. Makro ustaw pod siebie podaje ci przedziały ogulno przyjęte np białko między 1,5 -3 g na kg masy ciała węgiel 4-6g tłuszcz 1g wbij sobie to apke i tyle później cyk kod kreskowy i na koniec dnia masz czy coś brakuje czy nie [...]
[...] pomiędzy makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
.. zalezy od brakoow w diecie , przemiany materi ? celu ? itd ! - jesli ci interesuje masa to radziłbym gainera ! , chociaż wiadomo że ww jest łatwiej dostarczyć z diety niż białko ! Pozdrawiam ! Zmieniony przez - soldierr w dniu 2004-07-16 13:55:39
Cześć! Trening mięśnie brzucha nie musi być ani do tak zwanego "palenia", nie nie musi mieć 10 serii w każdym treningu. Jeżeli wykonujesz ćwiczenia wielostawowe jak: - przysiady ze sztangą, - martwe ciągi, - wyciskania nad głowę, to nie musisz mocno katować brzucha. Wystarczy 5 minut solidnej pracy, osobiście lubię robić deskę z obciążeniem w [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
Sorry zapomniałeś o niej 1. WIEK: 24 2. WAGA: 95 3. WZROST: 176 4. WYMIARY: -biceps: 43 -klatka: 120 -udo: -talia: 90 5. STAŻ NA SIŁOWNI: z przerwami 7 lat 6. DIETA: -białko: 2.5 - 3 -węglowodany: reszta -tłuszcz: 1.5 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: to mój pierwszy 8. TRENING: split 4 dni 9. CEL CYKLU: masa 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP [...]
[...] lub troszkę dalej, ale to też może być zależne od smaku, niektóre gorzej schodzące mogą mieć krótsze daty. Jednak nie ma to koniec końcu większego znaczenia, gdybyś kupował białko amerykańskiej firmy zapewne dostałbyś daty na poziomie 2024-2025, tam przepisy pozwalają na tak długie terminy przydatności i tak powinno być w każdym kraju, u nas [...]
[...] regenerację mięśni, nadaje dłuższe uczucie sytości po posiłku, co jest niezwykle ważne podczas redukcji, gdy jedzenia jest znacznie mniej. W wyborze odpowiedniej odżywki białkowej pomoże Ci nasz ranking: https://www.sfd.pl/art/Rankingi/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe_ranking__najlepsza_od%C5%BCywka_bia%C5%82kowa-a907.html Aktywność fizyczna bez [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
[...] Warto również pamiętać o dostarczeniu odpowiedniej ilości białka w diecie, które przyspiesza przemianę materii i wspiera wzrost beztłuszczowej masy ciała. Nie wiesz jakie białko wybrać? Zerknij na nasze rankingi, a z pewnością znajdziesz coś idealnego dla siebie. [...]
[...] przygotować bardzo mało warzyw, a właściwie ich znikoma ilość, owoców tak samo, bardzo dużo odżywek, to ma być dodatek do diety a nie jej podstawa zamiast pakować gainer wystarczy Ci wpc, robisz szejka białko/twaróg/serek wiejski, masło orzechowe/oliwa/olej kokosowy, owoce, płatki np. jaglane, owsiane, ryżowe i nie musisz pakować węgli z prochu
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Tak jak w wielu innych przypadkach także w kontekście odchudzania, "szybkie jest wrogiem dobrego". Oczywiście niżej napiszę Ci jak zrobić to możliwie najszybciej, jednak warto wiedzieć, że czym wolniejsza redukcja tkanki tłuszczowej tym efekt będzie bardziej stabilny, lepszy w kontekście zdrowia oraz estetyki sylwetki i mniejszej utraty mięśni. [...]
[...] nie spodziewałem się odpowiedzi typu redukcja, ale może i racja. Ile czasu w takim razie powinienem być na tej redukcji i do jakiej wagi zejść? Przyjmować przy tym jakieś białko, czy przy redukcji takie rzeczy się odpuszcza? I nie będę jakiś mega wychudzony, zawsze wydawało mi się że jestem chudy, a też nie chcę żeby zostały ze mnie same kości?
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
jeżeli chodzi o suplementację stałą, to jak najbardziej jestem z a tym, aby osoby aktywne, które trenują siłowo, wspomagały swoje ciało: 1. na pewno bym tutaj przemyślał temat witaminy d3, kwasów omega 3, magnezu i adaptogen, jak ashwagandha - jako podstawy witamin/minerałów itd 2. kreatyna, beta-alanina - jako wsparcie dla mięśni, w zależności [...]
jeżeli chodzi o suplementację stałą, to jak najbardziej jestem z a tym, aby osoby aktywne, które trenują siłowo, wspomagały swoje ciało: 1. na pewno bym tutaj przemyślał temat witaminy d3, kwasów omega 3, magnezu i adaptogen, jak ashwagandha - jako podstawy witamin/minerałów itd 2. kreatyna, beta-alanina - jako wsparcie dla mięśni, w zależności [...]