Kwestie związane z libido zazwyczaj kojarzą się nam z osobowością i temperamentem, jeżeli mówimy o sferze psychicznej, lub też z poziomem hormonów, gdy analizujemy kwestie fizyczne. Odpowiedni poziom testosteronu i jego stosunek do pozostałych hormonów, czy nasze samopoczucie psychiczne, odgrywają kluczową rolę, gdy mowa o zainteresowaniu seksem. [...]
[...] pogorszenie naszego (jako populacji) zdrowia. Wśród głównych zagrożeń najczęściej wymienia się pogorszenie sprawności układu sercowo-naczyniowego, coraz większa ilość chorych na cukrzycę typu 2, czy też większe ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje chorób nowotworowych. Podsumowanie W podsumowaniu czytamy, że występuje liniowa [...]
Chyba już każdy miłośnik sportu oraz legalnych słodyczy skosztował królewsko smacznych batonów F**KING DELICIOUS Protein Bar. Dla entuzjastów tych wyjątkowych batonów mamy bardzo dobrą wiadomość. Te topowe łakocie doczekały się kolejnej odsłony w rodzinie słodyczy bez dodatku cukru. Nowe wersje smakowe ALLNUTRITION F**KING DELICIOUS SNACK BAR 40 [...]
[...] bez ryzyka podrażnienia dziąseł. Niezależnie od tego, czy używasz elektrycznej, sonicznej czy standardowej szczoteczki do zębów pamiętaj o kilku sprawach: Nałóż niewielką ilość pasty do zębów z fluorem, mniej więcej wielkości ziarnka grochu. Szczotkuj zęby szczoteczką pod kątem 45 stopni, aby uzyskać dostęp do trudno dostępnych miejsc. Podczas [...]
Wege pasta w stylu greckim z serii Vemondo, to pasta mająca nawiązywać swoim składem do kuchni krajów śródziemnomorskich. Producenci zdecydowali się wykorzystać tutaj dwa rodzaje cukinii (żółtą i zieloną), oliwki, soczewicę zieloną i różne przyprawy.
Wśród popularnych produktów spożywczych, które stanowią bardzo często jeden z dominujących elementów jadłospisu, jest chleb. Ten uniwersalny dodatek do potraw lub baza posiłku, niestety został owiany złą sławą, gdyż wraz z rozwojem technologii, skład pieczywa coraz bardziej zmieniał się w niekorzystnym kierunku. Siemię lniane, żurawina i Omega 3 [...]
[...] w dodatkowe aminokwasy może zahamować wzrost tkanki tłuszczowej. Naukowcy z Japonii przeprowadzili eksperymenty, które potwierdziły, że stosując BCAA łatwiej jest zmniejszyć ilość tkanki tłuszczowej. BCAA Z reguły sportowcy stosują BCAA, jako środek chroniący mięśnie przed katabolizmem. Przed treningiem przyjmują oni od 5 do 25 g suplementu. W [...]
Zapraszamy na I Krajowe Forum Profilaktyki i Leczenia Kontuzji - Sport Support 2018 Conference Czas i miejsce: 16 lutego 2019 (sobota), aula AWF Poznań, godz. 9.30 – 17.30 ---------------------------------------------------------------------------------- ● Pierwsza interdyscyplinarna konferencja o kontuzjach w Polsce ● Skierowana do [...]
[...] C, D, witamin z grupy B, z magnezem, kolagenem oraz cynkiem. Jeśli nigdy wcześniej nie stosowałeś MSM, to zanim sięgniesz po dawkę 3 g, zacznij od mniejszej porcji i stopniowo zwiększaj. Dzienną dawkę możesz także podzielić na kilka mniejszych. W razie wątpliwości warto skonsultować dawkę oraz ilość porcji ze swoim dietetykiem lub lekarzem.
[...] sprawdzić, czy olej nie wywoła u ciebie niepożądanych reakcji. Jeśli Twoja skóra swędzi, jest zaczerwieniona lub pojawia się pokrzywka, przerwij jego stosowanie. Przesadnie duża ilość oleju, może powodować trądzik lub inne wypryski na innych częściach skóry, więc jeśli masz tłustą, skłonną do trądziku skórę, olej kokosowy może być problematyczny.
Hormon wzrostu był prawdopodobnie używany eksperymentalnie w kulturystyce już w latach 80. XX wieku, jednak z całą pewnością w latach 90. XX wieku i na początku XXI wieku. Zresztą próbowano jego użycia w licznych dyscyplinach sportowych, mimo iż istnieją poważne zastrzeżenia czy daje jakiekolwiek zyski np. w kolarstwie. Podsumowanie To nie [...]
[...] wzmocnienie mięśni grzbietu. Dlatego Pilates najczęściej składa się z ćwiczeń rozciągających oraz wzmacniających mięśnie brzucha, pleców, barków czy pośladków. Nie chodzi o ilość powtórzeń, a o jakość wykonania ćwiczeń. Gwarantuję, że podczas treningu Pilates odkryjesz mięśnie, o których istnieniu wcześniej nie miałaś pojęcia. Jakie korzyści [...]
[...] Czy wartości odżywcze są takie same jak w klasycznym serze? Otóż nie. Tradycyjny ser to przede wszystkim tłuszcz i białko. W tym przypadku nie ma ani grama białka. Jest duża ilość tłuszczu i trochę węglowodanów. Plastry roślinne mają też nieco niższą kaloryczność niż zwykły ser żółty. W smaku jest niezły. Nawet przypomina ten żółty ser, choć ja [...]
[...] większą ekspresję czynnika przeciwzapalnego. Spożycie białka serwatkowego i kurkuminy zwiększało stężenie związków stanowiących ochronną barierę w ustroju oraz zmniejszało ilość produktów karbonylowanych białek (wysoce niekorzystnych). Jakie to ma znaczenie? Odkładanie się zmodyfikowanych białek w komórkach może prowadzić do rozwoju wielu [...]
[...] filmie przesłanym na jego kanał YouTube, Dauda podzielił się swoją listą zakupów spożywczych podczas przygotowań do Olympii 2022. Nie jest zaskoczeniem, że spożywa ogromną ilość kalorii i w jego koszyku znalazły się spore ilości kurczaka, steków i ryżu, które są podstawą jego diety. Kupił też dwie duże paczki słodkich ziemniaków, jajka, [...]
[...] które jest rzadko wykonywane z dodatkowym ciężarem. Prawdopodobnie nie warto wykonywać zbyt dużych objętościowych treningów mięśni brzucha, bo to się nie przekłada na ilość tkanki tłuszczowej w rejonie tułowia. Niestety, taki mit nadal pokutuje u osób, które chcą pozbyć się tłuszczu. Myślano tak nawet w latach 60. i 70. XX wieku. W [...]
[...] pewne zasoby tłuszczu podskórnego są o wiele trudniejsze do zlikwidowania (insulinooporność, wysoki kortyzol, wysokie stężenie estradiolu, niskie stężenie adrenaliny, mała ilość receptorów dla androgenów w kluczowych obszarach lub ich wysycenie itd.) Niemniej należy dodać, iż trening brzucha jest bardzo skuteczny, jeśli ktoś jednocześnie wdroży [...]
[...] wariant, jeśli masz problem ze znacznie prostszymi odmianami. Co warto wiedzieć? Na szczególnie problemy są narażone panie, ze względu na uwarunkowania fizjologiczne, ilość tkanki tłuszczowej, słabszą górę ciała oraz osoby posiadające nadmiar tkanki tłuszczowej. Zgromadzony tłuszcz w tym ćwiczeniu może znacząco utrudnić pracę, każdy [...]
Nie od dziś wiadomo, że dla naszego organizmu najlepsze jest to, co naturalne. Naukowcy z Otago przeprowadzili nawet badania, z których wyciągnęli wnioski, że surowe owoce i warzywa wpływają korzystniej na nasze zdrowie psychiczne, niż gotowane, konserwowane, czy w jakikolwiek inny sposób przetwarzane. Po jakie owoce i warzywa sięgać najlepiej? [...]
[...] do porównania i wyciągnięcia wniosków. Wyniki – poniżej przedstawiono wyniki testów: Im niższy był poziom insuliny, tym lepsze wyniki pamięciowe. Zmierzono również ilość ketonów w moczu. U osób na diecie bogatej w węglowodany nie wykryto ketonów, ale były one obecne w drugiej grupie. Warto również wspomnieć, że poziom ketonów był [...]