[...] w tkance tłuszczowej, mięśniach i narządach, zwanemu UCP-3. Wpierw jeszcze dwie kwestie. Po pierwsze UCP-3 oznacza białko rozprzęgające -3. Gdy zwiększa się jego ilość, dzięki termogenezie wzrasta wydatek kaloryczny. Lecz jej spadek zakończy się wzrostem magazynowania tłuszczu. Jako przykład, ponadfizjologiczny poziom T-3 zwiększa [...]
[...] kalorii, organizm reaguje spowolnieniem procesów przemiany materii. Jednym z powodów jest to, że następuje ograniczenie wytwarzania hormonu tarczycy (który odpowiada za ilość spalanych kalorii) i zatrzymanie spalania tłuszczu. W takiej sytuacji użyteczny może okazać się izolat białka sojowego, gdyż jak wykazały badania może on zminimalizować [...]
[...] (artretyzm,gściniec postępujący -chorób układu nerwowego OLEJ LNIANY ZIMNOTŁOCZONY Olej ten ma bardzo korzystny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Zawiera dużą ilość kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, które stanowią podstawę w prawidłowych przemianach cholesterolu w organizmie natomiast ich niedobory nasilają choroby serca i [...]
[...] pokarmu i wiele, wiele innych. Diety drugiego typu (których najpopularniejszym przedstawicielem jest dieta Atkinsa) bazują na założeniu że o ile jesz odpowiednią ilość odpowiedniego makroskładnika kalorie nie mają znaczenia. Na teorii tej zbudowano wiele diet zwanych w uproszczeniu tłuszczowymi i wysokobiałkowymi. Większośc z nich [...]
[...] wtedy gdy robi się serie z małą ilością powtórzeń, należy spróbować większej. Jeżeli robi się serie z dużą ilością powtórzeń i nie ma rezultatów, należy zwiększyć ciężar a ilość powtórzeń zmniejszyć. Jeżeli ktoś wygląda jak skura i kości i chce przybrać na masie i na wadze, powienien zwiększyć ilość spożywanych kalorii i białek. Jeżeli ktoś [...]
[...] której widok w lustrze będzie cieszył nasze oko. ZACZNIJMY OD POCZĄTKU. Wymagany będzie ostry trening, połączony z odpowiednim odżywianiem (trzeba spożywać odpowiednio dużą ilość kalorii, jeść jak najwięcej białka i jak najmniej tłuszczu) i długim okresem regeneracji między treningami. Bardzo często początkujący kulturyści mają problem z wyborem [...]
[...] i zmiana będzie dobrze widoczna . Zaczęłam od uregulowania jedzenia - tak mi się przynajmniej wydawało. Policzyłam, że spalam ok. 1700 kcal dziennie i rozłożyłam sobie tę ilość na 5 posiłków co 2-3h. Było trudno, ale już po tygodniu cudownie - wreszcie zaczęłam jeść śniadania, nosić obiadek do pracy i wreszcie nie chodziłam głodna. [...]
[...] ramion ze sztanga trzymana podchwytem 3s. 8-10p Triceps - Francuskie wyciskanie sztangi leżąc na ławce poziomej 4 s. 8-10p - Wyprosty ramion na wyciągu 3 s.8-10 • s - ilość serii • p - ilość powtorzen Cykl (etap) II I dzień Klatka piersiowa - Wyciskanie sztangielek na ławce poziomej 4 s. 12-16p - Wyciskanie sztangi na ławce skośnej 4 s. [...]
[...] to na początku z dużej ilości słodyczy, które jadłam jako dziecko, a później z nieodpowiedniego treningu (dużo fitnessowych hopsasanek) i złego podejścia do diety (mała ilość kalorii, dużo węgli, kiepski dobór produktów). Moje podejście do treningu i diety zmieniłam diametralnie jakieś dwa lata temu, kiedy pod skrzydłami jednej zasłużonej [...]
[...] że są jedynie cegłami do budowy białek! Dla przykładu, w przeciwieństwie do leucyny, jedyną funkcją lizyny jest tworzenie łańcucha białkowego. Zatem cała jej spożyta ilość zostanie spożytkowana na wytworzenie białek strukturalnych a ewentualny nadmiar ulegnie przeobrażeniu do zbędnych produktów przemiany materii. Natomiast w przypadku [...]
[...] twojego PFT. Możesz stosować nachwyt i podchwyt dopóki nie będziesz w stanie wykonywać 20 powtórzeń obydwoma sposobami. Program ten polega na jakości wykonywanych ćwiczeń ilość powtórzeń jest sprawą drugorzędną. Wykonując trening powinieneś się przede wszystkim skupić na właściwej technice ćwiczeń. Dzień 1 5 Serii podciągania wykonywanych do [...]
[...] Na początku musimy rozplanować dietę, zapisz twoją suchą masę ciała, nie ogólną! Jeżeli np. ważysz 100kg i masz 20% tłuszczu zapisz 80kg, mnożymy to przez dwa i mamy dzienną ilość białka w gramach które musisz spożywać. Resztę twoich kalorii stanowić będą tłuszcze. Tu własnie jest ten "paradoks", musisz jesć tłuszcz żeby splać tłuszcz, nie ma [...]
[...] rozpoczęto już na początku ubiegłego wieku. Zaobserwowano wówczas, że tylko część egzogennie przyjętej kreatyny jest wydalana z moczem, co pozwalało wnioskować, że znaczna ilość przyjętej kreatyny pozostaje w organizmie. Największe zainteresowanie naukowców badaniami nad zastosowaniem kreatyny w sporcie nastąpiło jednak w latach 90. Wykazano [...]
[...] że człowiek skoncentruje się na jakości pokarmu zamiast na jego ilości. Wielu ludzi - włącznie z lekarzami - przypuszcza, że wraz z obniżeniem wagi (masy) ciała obniża się ilość tłuszczu w organizmie. Każda dieta, która jednakowo traktuje wszystkie węglowodany, jest niebezpieczna. Każda dieta, która nie bierze pod uwagę jakości węglowodanów i [...]
[...] nadmiar energetyczny będzie odkładany by zabezpieczyć się przed kolejnym takim wyskokiem. Niestey często się zdarza iż odchudzające się osoby od razu na starcie ucinają ilość spożywanych kalorii. Jest to błędne ze względu na to iż ryzykujemy spowolnieniem metabolizmu i nastawieniem orgniazmu na tryb oszczędzania. Z początku, najczęściej sama [...]
[...] http://imageshack.us/a/img705/1799/shockskad.jpg Pierwsze co się rzuca w oczy przy spotkaniu z tym przedtreningowcem to duża ilość przeróżnych składników. Smak blue raspberry. Podobny do tego Ampedowskiego, lepszy od niego ale i tak zalecam wybieranie innego smaku. Na treningu Shock nie zawodzi, [...]
[...] najbardziej prestiżową organizacją na świecie w MMA i na prawdę nic nie może się jej równać. UFC jest na drugim miejscu, ale jest wyraźnie z tyłu. Mam na myśli zawodników, ilość publiczności i rozmiary aren, które wypełnia. RI: Mamy w studiu Fedora Emalianenko w naszym sdutio, Mistrza świaata najbardziej prestiżowej, jak to precyzyjnie wyjaśnił [...]
[...] końcowych, oraz z brzuśca (lub kilku brzuśców). Ze względu na przebieg włókien mięśniowych wyróżnia się mięśnie: pierzaste, półpierzaste, wrzecionowate i płaskie: z uwagi na ilość brzuśców (głów) mówi się o mięśniach jedno-, dwu-, lub wielobrzuścowych. Jednostką funkcjonalną mięśnia z punktu widzenia biomechaniki jest AKTON MIĘŚNIOWY. Jest to [...]
[...] przetwory mleczne, czyli produkty o niskim tzw. indeksie glikemicznym. Zapobiega to dużym wahaniom poziomu cukru we krwi, dzięki czemu unikamy napadów głodu. Ponadto większa ilość tych produktów, a mniej mięsa oraz przetworów zbożowych sprzyja utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie, a to usprawnia pracę naszych narządów wewnętrznych. [...]
[...] i końcowe ruchy częściowe noszące w kulturystycznym slangu miano "palących" Podzielone ruchy częściowe wymagają stopniowania siły. Atleta zakłada sobie w danym ruchu pewną ilość etapów. Zwykle jest ich od 3 do 6. Po0 każdym z nich następuje chwilowa przerwa w ruchu. W ostatnim etapie ruchu mięśnie są już tak zmęczone że po jego zakończeniu [...]