Jesień i zima to takie pory roku, które sprzyjają mniejszej aktywności fizycznej. Szybciej robi się ciemno, dając nam poczucie krótszego dnia, co jednocześnie wpływa na nasz poziom energii. Co więcej, jest coraz zimniej i wiele osób myśli tylko o herbatce i ciepłym kocyku. Nic dziwnego, że takie pory roku sprzyjają dodatkowym kilogramom.
[...] energię wydatkowaną na utrzymanie i zmianę postawy (leżenie, stanie, chodzenie, wchodzenie po schodach, spontaniczne skurcze mięśni, wiercenie się, sprzątanie), śpiewanie i inne czynności dnia codziennego. Wykonywanie skłonów poza sesją siłową przynosi pewne efekty, ale nie należy zapominać, iż nie stanowi dużego wydatku energetycznego. [...]
[...] dieta z ujemnym bilansem energii. Wygląd brzucha zależy od stosowania odpowiedniej diety, bogatej w źródła białka (indyk, wołowina, kurczak, białka serwatkowe), warzywa i inne zdrowe źródła węglowodanów złożonych (kasza, ryż, makaron). W diecie musiałaby być odpowiednio zmniejszona ilość energii, wtedy organizm uruchamia rezerwy energetyczne, [...]
Przyjmowanie antybiotyków, choć bywa niekiedy koniecznie, to najczęściej negatywnie wpływa na stan jelitowego mikrobiomu. Skutkiem stosowania tych farmaceutyków jest zmniejszenie liczby bakterii będących sprzymierzeńcami naszego zdrowia. W efekcie dochodzić może do rozmaitych zaburzeń i zwiększonego ryzyka rozwoju niektórych chorób, w tym również [...]
[...] nie ustawia ciała w niewygodnych pozycjach, daje możliwość na prowadzenie ciężaru w sposób naturalny. Co więcej, maszyna nie wykorzystuje przeniesienia ciężaru poprzez inne stawy, co stanowi dość duży plus jej użycia, gdy np. osoba trenująca ma problem z łokciem. Dodatkowo ruch daje możliwość wyizolowania bocznych aktonów barków, co jest [...]
[...] tych, gdzie ilość leucyny wynosi 40%, może przynosić korzyści w procesach mających zapobiegać sarkopenii, gdyż wpływają one na syntezę białek mięśniowych. Powyższe badanie pokazuje także, że na działanie leucyny mają również wpływ inne aminokwasy, które z pewnością napędzają jej mechanizmy. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26081485
Dzikie jaja – już sama nazwa powinna Was zaciekawić. Cóż to jest? Bez obaw, nie jest to żaden egzotyczny specyfik o niewiadomym pochodzeniu. Dzikie jaja to nic innego jak świeże białka kurzych jaj. Jedna butelka płynnego produktu to aż 32 białka kurzych jaj, czyli ok. 10 porcji. Płynne białko jaj - Podsumowanie Dzikie Jaja to duże ułatwienie dla [...]
[...] ~93.5% mięśni w trakcie redukcji, jest fikcją. Dlatego należy wziąć pod uwagę specyfikę badanej grupy, a w szczególności podeszły wiek. Dlatego osiągnięto takie, a nie inne wyniki. Dla tych ludzi trening siłowy jest anabolicznym szokiem, dlatego pozwala on na oszczędzenie najcenniejszego składnika ciała, czyli mięśni. Młodzi sportowcy muszą [...]
Witamina A odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu organizmu. Wspiera pracę układu odpornościowego, zdrowie oczu, skóry, układu rozrodczego itp. Ważne jest, by zadbać o dietę, żeby nie doprowadzić do niedoborów. Podsumowanie Jak widzisz, niedobory witaminy A mają dość poważne konsekwencje, jednak jej nadmiar też nie jest zdrowy. Istotne jest, aby [...]
[...] zwiększenie jego naturalnej produkcji. Wysoka zawartość witaminy C sprawia, że białko to jest bardzo dobrze wchłaniane. W ALLNUTRITION Collagen Pro 180 caps zawarto również inne substancje, które mogą wpłynąć na poprawę stanu stawów i chrząstek oraz zmniejszyć stany bólowe. W jego składzie znaleźć można ekstrakt z kadzidłowca, cynamon, imbir i [...]
[...] w ich kontekście myśli się o jagodach, borówkach amerykańskich, truskawkach, czy malinach. Są one nie tylko niskokaloryczne, ale również niezwykle bogate w witaminy oraz inne fitoskładniki, tak cenne dla naszego zdrowia. Żurawina - odrobina historii Faktycznie, jeśli na diecie redukcyjnej myślimy o owocach, są one najlepszym wyborem. [...]
[...] itp. palenie papierosów stosowanie różnych leków, m.in. antydepresyjnych nieodpowiednia pielęgnacja, np. zbyt częste używanie suszarki lub prostownicy, częste farbowanie i inne zabiegi chemiczne wiek choroby tarczycy wahania hormonalne, np. u kobiet świeżo po porodzie predyspozycje genetyczne choroby skórne, m.in. łuszczyca skóry głowy, [...]
[...] Niestety praca w zamkniętych pomieszczeniach, czy unikanie przebywania na świeżym powietrzu, a także stosowanie kremów z filtrem, czy duże zanieczyszczenie powietrza oraz inne czynniki mogą spowodować obniżenie procesu wytwarzania witaminy D. Jest to bardzo niekorzystne dla zdrowia, gdyż witamina D wzmacnia organizm poprzez interakcje ze [...]
[...] za brak glutenu, dodatku cukru i zredukowaną ilość soli. Gluten w większości tego typu produktach nie występuje. Cukier też nie a co do soli, to wystarczy spojrzeć na inne produkty i ciężko będzie nam znaleźć różnicę. Skład Skrobia ziemniaczana, ziemniaki odwodnione 30%, olej rzepakowy, sól, pomidory w proszku 0,4%, jarmuż w proszku 0,4%, [...]
[...] pracy kojarzone są m.in. z ciągłym uczuciem przemęczenia. Prowadzić do nich mogą takie czynniki jak zbyt niska dostępność jodu dla organizmu czy choroby autoimmunologiczne i inne. Kolejnymi (po trzustce i tarczycy) strukturami o aktywności hormonalnej w organizmie, które mają znaczenie dla poziomu energii w ciągu dnia oraz przemian [...]
Istnieje kilka związków chemicznych, których stosowanie w kontekście wspomagania kondycji sportowej pozostaje kontrowersyjne. Wyniki badań naukowych w tej materii nie są bowiem jednoznaczne. Jednym z dobrych na to przykładów jest suplementowanie diety beta-hydroksy-beta-metylomaślanem, czyli popularnym HMB. Nie wykazano korzyści ze stosowania HMB [...]
[...] życia Mając na uwadze wstęp, można powiedzieć, iż głównymi przyczynami chorób sercowo-naczyniowych, raka i cukrzycy nie są: zatrucie środowiska, czynniki genetyczne czy inne uwarunkowania, ale drobne nawyki ludzi, które tworzą styl życia danej osoby. Jednym z najprostszych sposobów na uniknięcie większości chorób dziesiątkujących ludzkość [...]
[...] wskaźnikiem zdrowotnym. Ma znaczenie, szczególnie gdy łącznie rozpatrujemy stan zapalny w ustroju, nadciśnienie, zaburzenia glikemii (podwyższone stężenie glukozy) i inne ważne wskaźniki metaboliczne. Czy jedzenie produktów bogatych w tłuszcze nasycone ma wpływ na stężenie cholesterolu? Co mówią badania naukowe? W jednym z badań 14 [...]
[...] nie wyobrażają sobie potrawy bez sosu sojowego, a nie chcą spożywać takiej dużej ilości soli, istnieje wariant LIGHT. Zawiera on do 43% (czasem nawet do 50%) mniej soli niż inne produkty. Na 100 g sosu przypada 9,1 g soli, a różnica w smaku jest niewielka. Ponadto jeszcze raz wspomnę, że warto czytać etykiety i wybrać produkt z jak najmniejszą [...]
[...] istnieje pokusa używania zbyt dużego ciężaru roboczego. Jeśli nadmierne obciążenie powoduje skrócenie (i tak dość krótkiego) zakresu ruchu, to lepiej jest poświęcić czas na inne ćwiczenia, być może bardziej pożyteczne dla ogólnego rozwoju sylwetki. Można oszczędzać czas, wykonując martwy ciąg połączony ze szrugsem lub łącząc bezpośrednio po [...]