Dzikie jaja – już sama nazwa powinna Was zaciekawić. Cóż to jest? Bez obaw, nie jest to żaden egzotyczny specyfik o niewiadomym pochodzeniu. Dzikie jaja to nic innego jak świeże białka kurzych jaj. Jedna butelka płynnego produktu to aż 32 białka kurzych jaj, czyli ok. 10 porcji.

  1. Jak wykorzystać białko?
  2. Jakie są zalety białek jaja?
  3. Dzikie Jaja – wartości odżywcze
  4. Płynne białko jaj - Podsumowanie

Jak wykorzystać białko?

Dokładnie tak samo jak to, które masz w lodówce w skorupach. Jajecznica, omlet, naleśniki – jak tylko chcesz. Jaja to bardzo wartościowy składnik diety i dobrze wiesz, że cenne jest zarówno żółtko jak i białko. Warto jeść całe jaja, ale w okresie redukcji, kiedy tych kalorii nie mamy za wiele to kombinujemy, ile wlezie – jak tu się najeść a jednocześnie nie przekroczyć bilansu. Z pomocą przychodzą Dzikie Jaja z SFD, dzięki którym zrobisz „chudą” jajecznicy bez rozbijania skorupek i zastanawiania się co zrobić z żółtkami, żeby nie zmarnować takiego dobrodziejstwa.

Jakie są zalety białek jaja?

Dla osób na diecie z pewnością jest to niewielka ilość kalorii, spora objętość i duża ilość białka. Nie zawiera węglowodanów ani tłuszczu i konsystencja jest idealna do wielu dań.

Jednak przypomnijmy sobie jakie ma ono inne zalety… Warto wspomnieć, że zawiera ono duże ilości witamin A, B i D. Oznacza to, że pomaga ono we wchłanianiu wapnia i fosforu a także wzmacnia nasz układ odpornościowy. Spożywanie białka dostarcza nam też pełny aminogram egzogenny, czyli aminokwasy, których nasz organizm nie potrafi wytworzyć samodzielnie.

Białko jaj nie tylko uzupełnia naszą dietę, ale też dba o zdrowie skóry, włosów i paznokci. A w związku z tym, że pomaga we wchłanianiu wapnia i fosforu, także kości.

dzikie jaja

Dzikie Jaja – wartości odżywcze

Dzikie Jaja z SFD to źródło cennego białka W jednej porcji (ok. 100 g produktu) znajduje się ok. 10 g białka i ledwo 0,5 g tłuszczu. Jedna porcja to jedyne 50 kalorii. Białka nie zawierają żadnych dodatków i konserwantów. Jedynie osoby uczulone na jaja nie powinny spożywać Dzikich Jaj tak samo jak nie spożywają jaj kupionych w tradycyjnej formie.

Oczywiście trzeba też zadbać o odpowiednie przechowywanie produktu – najlepiej w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze od 0 do 25 stopni Celsjusza a po otwarciu zostawić w lodówce od 0 do 4 stopni Celsjusza przez maksymalnie 48 godzin.

Płynne białko jaj - Podsumowanie

Dzikie Jaja to duże ułatwienie dla osób, które nie wyobrażają sobie dnia bez omleta czy jajecznicy lub dla tych, które ograniczają spożycie tłuszczów i węglowodanów. Jest to świetna opcja by sporządzić zdrowy, pełnowartościowy posiłek bazując na naturalnych produktach.

Dzikie Jaja to naturalny produkt zawierający pełnowartościowe białko, witaminy oraz minerały. Wspiera nasz system immunologiczny i dba o ładny wygląd włosów, paznokci i skóry. Zamów już teraz i ciesz się pysznymi i lekkimi daniami!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (8)
Wasyljew93

Tego jeszcze nie grali xD

0
Bull

Nowy w branży?

1
Banan

patrząc na rocznik w nicku i "xd" pewnie i tak mamusia póki co obiadki szykuje, wiec ma czas %))

3
basmann

Ja już w tym wieku kanapki z dżemem sam ogarniałem

2
Bull

pewnie o tej porze mama prasuje mu rurki, a tata pompuje koła w rowerze

4
Cioś

Pamietam jak z 15 lat temu widzialem jak Ronnie Coleman uzywal takich jajek do sniadania i juz wtedy wydawalo mi sie to dziwne.
Interesuje mnie czy do tego produktu dodawane sa jakies konserwanty, jak z data przydatnosci produktu do spozycia?

0
Bull

nie ma potrzeby sztucznie konserwować, wystarczy pasteryzacja

2
Bull

przydatność około 5 miesięcy, po otwarciu niby 48h w lodówce, ale z mojego doświadczenie to 5 dni w żaden sposób nie pogarsza walorów ( w lodówce)

2