-10% NA NIEPRZECENIONE PRODUKTY KOD:PROMO10 - SPAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Nagły spadek siły w lewej ręce

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 93

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 42
Cześć,

Podczas wyciskania na ławce płaskiej hantlami przy 90% max repu, w pewnym momencie straciłem siłe w lewej ręce. Od tamtego momentu przez tydzień odczuwałem bol między łopatką lewą oraz bol przy ruszaniu głową oraz pojawiały się tak zwane mrówki/drętwienie na przedramieniu i dłoni ale bardzo delikatne. Gdy ruszałem reką nie bolało mnie ani nic z tych rzeczy. Teraz nie odczuwam żadnego bólu, ani nie mam drętwienia ale zauwazyłem ze na treningu mam strasznie lewą rekę osłabioną w porównaniu do prawej i gdy np zrobilem delikatny treningi klatki, nie odczuwalem bólu w tamtym miejscu gdzie był uraz ale przy czym również wgl nie pompuje mi się lewy mięsień klatki piersiowej. Gdy robiłem porównanie sylwetki, prawa strona jest bardziej rozbudowana od lewej, tak jakbym stracił dane mięśnie w 2tyg?. Jest możliwość ze było to jakieś zerwanie bezobjawowe? Zastanawiam się nad tym przez umówioną wizytą z fizjoterapeutą.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6321 Napisanych postów 78108 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767474
Niestety, ale ciężko jest nam określić co może być powodem zaistniałej sytuacji w trakcie wykonywania treningu siłowego. Jakiekolwiek zerwanie przyczepu mięśnia można raczej wykluczyć. Zbieg sytuacji jakie mają miejsce w trakcie tego typu urazu są bardzo specyficzne, np. wyraźny odgłos zrywania, tak jakby rwanych spodni, lub silny strzał. Poza tym, pojawia się często krwiak w miejscu zerwania. U Ciebie nie nic z tego. Po Twoim opisie wynikać może, że doszło do jakiegoś urazu nerwu. Być może ucisku mięśnia na nerw. Polecam wybrać się do fizjoterapeuty.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9180 Napisanych postów 83497 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705940
Może to wskazywać na podrażnienia korzenia nerwowego (np. C5-C7).
1

TRENINGI KATOWICE

Kompleksowe prowadzenie online
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1 Napisanych postów 3 Wiek 41 lat Na forum 208 dni Przeczytanych tematów 61
Miałem to samo w październiku 2024 roku. W moim przypadku była to dyskopatia w odcinku szyjnym. Rehabilitacja u dobrego fizjoterapeuty powinna pomóc. W moim przypadku siła w prawej ręce wróciła dopiero w lutym . Proponuję zacząć od rezonansu magnetycznego kręgosłupa a jak nic nie wykaże to wtedy zrobić rezonans głowy. Może to być początek problemów neurologicznych.
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zerwanie torebki stawowej - porady

Następny temat

Waga łazienkowa z pomiarami składu ciała problem

Spalanie
Polecane artykuły