-10% NA NIEPRZECENIONE PRODUKTY KOD:PROMO10 - SPAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Zerwanie torebki stawowej - porady

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 192

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 19 dni Przeczytanych tematów 25
cześć 4 msc temu na treningu boksu uderzyłem źle sierpa i od razu poczułem ból w palcu wskazującym tam gdzie kostka jest, poszedłem po tygodniu na rtg i. nic nie wyszło więc wróciłem po miesiącu ale znowu poczułem ból w tym palcu i udałem się ortopedy który powiedział że zerwałem torebkę stawową i trzeba jeszcze samemu rozciągnąć palec przez miesiąc ale minął miesiąc robiłem rozciąganie tego palca ale nadal czuję lekki ból przy zgięciu i nie wiem czy mogę trenować dalej. czy ktoś miał podobnie?

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 20987 Napisanych postów 71644 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576993
Miałes zlecone bad obrazowe - usg lub chociaż rtg?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Początkujący
krzykacz
Miałes zlecone bad obrazowe - usg lub chociaż rtg?

po tygodniu zrobiłem rtg i po miesiącu zrobiłem ponownie czyli 2 razy, a potem u ortopedy prywatnie usg mi zrobiła na telefonie i powiedziała że pęknięta torebka stawowa
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6321 Napisanych postów 78108 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767474
Bez wątpienia urazy tego typu mieliśmy niejednokrotnie, ale nie jest to specjalnie istotne w Twoim przypadku. Tutaj należy postępować zgodnie z przyjętymi zasadami w takiej sytuacji, a niekoniecznie tak, jak robił ktoś inny. Przez pierwsze dni warto jest schładzać miejsce urazu i używać żel przeciwzapalny, aby zniwelować ten stan. Następnie w miarę szybko wprowadzamy odpowiednią rehabilitację. To jest już do ustalenia z fizjoterapeutą. Pozostaje już tylko czas, a małe stawy niestety potrzebują go trochę, aby dojść do sprawności. Bolesność niestety można odczuwać dość długo.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 20987 Napisanych postów 71644 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576993
W takim razie pozostaje jw..

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Początkujący
co to jw?
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6321 Napisanych postów 78108 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767474
J.w. do skrót od stwierdzenia "jak wyżej". Pozostaje tutaj zastosować się do podstawowych zasad rehabilitacji w kierunku tego typu urazów. Kwestia czasu i rehabilitacji, a bez wątpienia wrócisz do pełni sprawności. To, co ewentualnie jeszcze mogę zasugerować, to dodanie istotnych suplementów diety w tym kierunku, np. witamina D3, omega 3, kolagen, msm, czy boswelia serrata.

https://sklep.sfd.pl/blog-1/Suplementy_na_wzmocnienie_kosci_i_stawow-blog553.html?srsltid=AfmBOorzxkWYg8lgbUTRBvvzlR9dHXUZ-pZxAC7-5_Chyaft0oVnQijb

...
Napisał(a)
Początkujący
dziękuję bardzo
...
Napisał(a)
Początkujący
a czy ciągle będzie pogrubiona torebka stawowa?
...
Napisał(a)
Ekspert
Jeżeli nie doszło do jakiegoś pęknięcia kości, które mogło doprowadzić do deformacji dłoni, to oczywiście, że nie będzie ciągle pogrubione to miejsce i nie będzie ciągle występował stan zapalny. Tak, jak jednak pisałem swojej wypowiedzi powyżej, tego typu urazy goić się mogą długo. Już nawet nie chodzi o samo dojście dłoni do pełni sprawności, ale o odczuwanie bolesności przy zdawaniu uderzeń. Po zakończeniu okresu rehabilitacji, trzeba będzie liczyć się z tym, że ból będziesz odczuwał jeszcze dość długo.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

TRT - Dlaczego lekarze odmawiają mi HCG?

Następny temat

Nagły spadek siły w lewej ręce

Spalanie
Polecane artykuły