[...] przez producentów w reklamach ich produktów: - prekursor w syntezie tlenku azotu, prowadzi do obniżenia ciśnienia krwi, zwiększenia elastyczności błon, zwiększa ilość substancji odżywczych we krwi, przyspiesza regenerację po wysiłku i zwiększa masę mięśniową - stymuluje wydzielanie hormonu wzrostu - zwiększa odporność organizmu - [...]
[...] częstotliwość posiłków. Jeżeli chcesz zwiększyć swój wyskok dosiężny to nie możesz jeść mniej niż sześć razy dziennie, najlepiej o tych samych porach i spożywając tą samą ilość pokarmów. Za każdym razem twój posiłek powinien zachowywać stosunek 50-35-15 ( 50 to ilość procent, na którą przypada ilość węglowodanów prostych pochodzących z [...]
[...] energii - przez co szybciej odzyskują formę - przez co potrzebują większej ilości ruchów do ich kompletnego przetrenowania. Więc po zakończonym treningu w domu wypij dużą ilość wody ( np. 0,7 litra ) spakuj swoje rzeczy na siłownie , zadzwoń do dziewczyny - powiedz jej jak mocno ja pragniesz i że jest dla ciebie wszystkim - i z taką motywacją [...]
[...] Powyższą sytuację możemy przyrównać do budowy nowego muru z cegieł pozyskanych z rozbiórki starego, już nam niepotrzebnego lub częściowo zniszczonego. W takim wypadku pewna ilość cegieł, ze względu na uszkodzenia, nie będzie się już nadawała do ponownego użytku - jest to właśnie owe 30h aminokwasów zużytych bezpowrotnie. Wynikiem takiego stanu [...]
[...] leków sterydowych na psychikę ludzką, należy mieć na uwadze, że siła ich negatywnego oddziaływania może być także uzależniona od bardzo wielu czynników, takich jak: rodzaj i ilość przyjmowanego środka, czas jego stosowania oraz czystość. * Indywidualna podatność Jak wiadomo, większość niedozwolonych środków wspomagających stosowanych w [...]
[...] potrzebuje białka, węglowodanów, witamin, minerałów i tłuszczy w odpowiednich proporcjach! Jeżeli czujesz, że jedząc odżywkę nie masz ochoty na konkretny posiłek - zmniejsz ilość przyjmowanego "sztucznego" białka. Pamiętaj, że żadna odżywka nie zastąpi dobrego, zdrowego obiadu. Na naszym rynku aż roi się od firm proponujących różne suplementy, [...]
[...] ćwiczeń i dość mocno pracuje przy ćwiczeniach głównie wielostawowych, w zupełności wystarczy jedno ćwiczenie na koniec treningu w 2-3 seriach, ćwiczeń jest naprawdę duża ilość. Przedramiona/kaptury/łydki- wielu chce je trenować, proponuje więc podziali ć FBW na dwa zestawy, do treningu A dodać brzuch i łydki a do treningu B kaptury i [...]
[...] związane z uprawianiem sportu. Choć większość tłuszczu znajduje się w tkance tłuszczowej, u osób uprawiających sporty wytrzymałościowe niewielka, lecz fizjologicznie istotna ilość triglicerydów zawarta jest w komórkach mięśniowych. Aktywna masa mięśniowa może zawierać do 300 g tłuszczu, z czego większość znajduje się w miocytach w postaci [...]
[...] czyli 3 cząsteczki fosforanu związane z cząsteczką adenozyny), gdzie jedna z cząsteczek fosforanu jest używana do wywołania skurczu mięśni włókien mięśniowych. Jeżeli duża ilość włókien działa w ten sposób jednocześnie, nasze mięśnie działają w sposób, jaki od nich oczekujemy. Mamy ograniczoną rezerwę ATP w tkance mięśniowej, którą [...]
[...] składników odżywczych w mleku zastępczym dla niemowląt, produkowanym z mleka krowiego. Otóż z racji dużych różnic między składem mleka kobiecego, a mleka krowiego ilość laktoglobuliny jest ściśle określona,(a w niektórych produktach zlikwidowana do zera) podobnie jest tez z kazeiną i składnikami mineralnymi. Jest to zupełnie [...]
[...] się rozciągać? - Rozciąganie poprawia twój wygląd, sprężystość, wydajność i zdrowie. - Podczas ćwiczeą będziesz czuł większą kontrolę nad ciężarami. - Sprężystość zwiększa ilość ruchów i pozwala na lepszy rozwój mięśni. - Bycie sprężystym sprawia, że zmniejsza się ból mięśni, które wcześniej się goją. - Ciepłe mięśnie rozciągają się znacznie [...]
[...] Jedz ok. 1g białka na 1 kg wagi Jedz nie mniej niż 60 i nie więcej niż 100g węglowodanów dziennie Ogranicz spożywanie tłuszczów Przyjmuj dodatkowo pewną ilość witamin i soli mineralnych, dla uzupełnienia ich ubytków w organizmie Jeżeli chcesz przybrać lub stracić na wadzę, różnicuj pobór kalorii - powinno się to odbywać [...]
[...] molekułę i go uwolnić. Otworzenie to jest możliwe tylko dzięki enzymowi beta-glucosidase, który jest obecny w całym ciele ludzkim w maleńkich ilościach, przy czym jego ilość wzrasta do znacznych ilości tylko w jednym miejscu: w siedlisku złośliwego narośla rakowego! A zatem cyjanek bywa jedynie „otwierany" w miejscu, gdzie znajduje się rak, [...]
[...] ta wysoko proteinowa dieta działa dlatego że mają przyśpieszony metabolizm. W dzisiejszych czasch gdzie wysiłek fizyczny nie jest już koniecznością powinniśmy ograniczyć ilość spożywania mięsa bo posiada ono tłuszcze nienasycone co powiększa ryzyko nowotworów i chorób krążenia. Dlatego zalecane jest jedzenie mięsa chudego oraz ryb czy drobiu [...]
[...] w tłuszczach. Za minimalną granicę spożycia tłuszczów przez dorosłego człowieka przyjmuje się ok. l5% energii dziennej racji pokarmowej. Należy uwzględnić odpowiednią ilość NNKT, wynoszącą nie mniej niż 3% energii dziennej racji pokarmowej, najlepiej jednak 6%, co daje zalecaną obecnie wartość optymalną. Tłuszcz całkowity obejmuje tłuszcz [...]
[...] które działają konserwująco i dlatego nadają się one do długiego przechowywania. Zawartość potasu w suszonych owocach wzrasta. Daktyle Owoce daktylowca zawierają dużą ilość cukrów .Obok cukrów występują białka, tłuszcze, karoteny, witaminy z grupy B (ale bez witaminy B12), witamina E, wapń, żelazo i fosfor. Daktyle są traktowane jako owoce [...]
[...] odpowiednie uwarunkowania hormonalne. Aby mężczyzna mógł przełożyć obraz wyłaniających się spod sukienki stringów na stan erekcji prącia, musi mieć m.in. wystarczającą ilość testosteronu we krwi. Ten najważniejszy hormon męski wpływa na zwiększone libido poprzez uwrażliwienie ośrodków seksualnych w układzie nerwowym, warunkuje odpowiednią [...]
[...] się dieta zrównoważona, w której spożycie tłuszczu waha się na poziomie 20-30%. Jak się okazało, przyczyną powstawania niekorzystnych zmian budowie ciała nie jest nie tyle ilość tłuszczu, co nieodpowiedni jego rodzaj. Najbardziej niekorzystną formą lipidów pokarmowych są tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, zawarte w tłustych gatunkach mięs i [...]