[...] same) - podczas danego treningu używa się rozciągania izometrycznego tylko dla jednej lub dwóch grup mięśniowych (np. ścięgien podkolanowych i czworogłowych uda). Większa ilość spowoduje zbytnie przemęczenie mięśni. Rozciąganie izometryczne można wykonać następująco: rozpoczyna się od ustawienia kończyny w pozycji startowej (np. wyprostowana [...]
[...] sam po sobie widze i mam 2 wnioski o ktorych napsialem 1)dieta odgrywa pioronujace znaczenie 2)czesc osob nie potrafi poprawnie zrobic hiit'a,nie zrobi odpowied nia ilość interwałow,za niskie tetno,,zrobi za male ratio szybko:wolno tez nalezy wziasc pod uwge to o czym wspomnial Lukasz 'o przeszacowaniu wydatkow' + druga rzecz -> [...]
Generalnie nie chciałbym wchodzić w kompetencje dietetyka skoro mu zapłaciłeś za ułożenie diety to powinien się z tego zadania wywiązać odpowiednio. Zawsze możesz sprawdzić swoje zapotrzebowanie kaloryczne i wyliczyć je samodzielnie ze wzorów dostępnych w sieci i porównać z tym co dostałeś od dietetyka. Analiza dietetyka: Wiek - 27 Wzrost - 184 [...]
[...] jak i również zawierają fosfolipidy, ale jeśli mamy patrzeć na posiłek holistycznie to takie zestawienie jest dość ubogie odżywczo. Zatem warto dodać do tego chociażby dużą ilość warzyw różnokolorowych. Niemniej jednak dlaczego zdecydowałaś się na śniadanie B+T? Istotny jest jak wcześniej zostało wspomniane całokształt strategii żywieniowej, [...]
[...] stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, niacyna, żelazo czy witaminy E i D. Wołowina dostarcza również [...]
[...] Każdy ze spożywanych przez nas produktów może powodować jakieś problemy. Szczególnie w przypadku diety słabo urozmaiconej. Gdzie dominuje jeden z produktów, np.: - spora ilość produktów pełnoziarnistych (dużo błonnika w diecie), - spora ilość nabiału (laktoza), - niedogotowane kasze, ryże, - surowe warzywa. Dlatego też nie należy leczyć się [...]
Hej. Ostatnio się pytałem, czy niska ilość tłuszczy jest niebezpieczna i doradziliście mi żeby zwiększyć ilość tłuszczy do 1g na kg masy ciała i jest troszkę mniej bo 90g ale niby nie powinno być źle. Od tamtego czasu strasznie mi się spać chce i nie wiem czy to nie przez węglowodany których jest tylko 260g.. Albo może moja tarczyca zaczyna źle [...]
[...] - kutyny. Ma on istotne znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania naszego układu trawiennego. Istotne są ilości błonnika w diecie. Zarówno zbyt mała, jak i zbyt duża jego ilość nie jest dobra dla naszego organizmu. Zalecana ilość to od 20 do 40 g dziennie. Niektóre źródła zalecają od 30 do 50 g dla osób aktywnych fizycznie. Dodatkowa [...]
[...] białko w organizmie człowieka? 2. Podaż białka niezbędna do prawidłowego przebiegu procesów biologicznych 3. Jak białko wpływa na nerki? 4. Czy jest sens spożywać większą ilość protein? 1. Jaką rolę pełni białko w organizmie człowieka? Białko odpowiedzialne jest za prawidłowy przebieg wszystkich procesów biologicznych zachodzących w [...]
Niestety to o czym piszesz, zupełnie nie trzyma się kupy. Skoro jadasz 4000 kcal, to zdecydowanie nie zaleca się schodzić na 1500 kcal. Jest to głodowa ilość, mogąca doprowadzić do znacznych problemów zdrowotnych. Jeżeli oczekujesz pomocy w poprawie Twojej diety, to warto zastosować się do pewnych kroków, które należy ku temu poczynić. 1. [...]
[...] * rodzaju ćwiczeń, * długości treningu, * stopnia wytrenowania. Najwięcej wody traci się oczywiście podczas treningów aerobowych(tlenowych). Tam bowiem ilość wydzielonego potu dochodzi czasem nawet do okolo czterech litrów. Średnia ilość utraty wody zwiazenego z wysilkiem kreuje sie miedzy 1 a wlasnie w/w 4 litrami. Same [...]
[...] stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, niacyna, żelazo czy witaminy E i D. Wołowina dostarcza również [...]
Testosteron jest podstawowym męskim hormonem androgenowym, pełniąc w ten sposób wiele istotnych funkcji. Produkowany jest on głównie w jądrach, ale również w niewielkiej ilości w łożysku, jajnikach, czy nadnerczach, a odbywa się do za pośrednictwem hormonu luteinizującego w komórkach śródmiąższowych Leydiga. W organizmie naszym pełni następujące [...]
[...] i potrzeb trenującego, regeneracja oraz suplementacja. Zwykle w okresie masowym nasze zapotrzebowania na białko znacząco rośnie a nie zawsze jesteśmy w stanie przyjąć taką ilość z pożywienia. Najbardziej wartościowym źródłem jest wszystko to co naturalne, czyli dobrej jakości mięso, ryby, jaja jednak w przypadku gdy zapotrzebowanie rośnie nie [...]
[...] tłuszczu. W rzeczywistości istnieje więcej badań zaprzeczających, niż potwierdzających takie działanie tego aminokwasu. Jednym z powodów takiego stanu rzeczy może być ilość czasu, w którym L-karnityna jest podawana i podlega obserwacji. Wyniki ostatnio przeprowadzanego badania wskazują, że w przypadku, gdy aminokwas ten był przyjmowany na [...]
[...] z rodziny omega 3 (EPA i DHA), o które bardzo ciężko w diecie. Właściwości ich są bardzo istotne dla naszego organizmu. Ilość kwasów omega 3 w makreli szacuje się na ilość około 3,5 g w 100 g świeżej ryby. Poza tym jest ona również dobrym źródeł niemniej istotnej witaminy D3, której ilość w mięsie tej ryby wynosi 1,3 mg. Warto również [...]
Witaj, białko w formie odżywki białkowej jest dla organizmu tym samym co białko pochodzące z mięsa z jaja, serów czy ryb. Dlatego równie dobrze możesz zapytać czy zaszkodzi Ci zjedzenie piersi z kurczaka.
W schudnięciu pomoże Państwu jedynie dieta niskowęglowodanowa, ćwiczenia fizyczne i przyjmowanie suplementów żywieniowych. NA DZIEN DOBRY SIE PRZYCZEPIE TRZEBA TUTAJ ZAZNACZYC ZE JESLI ILOSC KALORII BEDZIE ZA DUZA - TO I TAK UTYJEMY MA TUTAJ ZNACZENIE BIALKO O NAZWIE ASP - JESLI ILOSC KALORII BEDZIE ZA DUZA TO I TAK UTYJEMY Z TYM ZE SPOSOB JEST [...]
Witam Tak naprawdę nie ma sensu określanie z góry ile chcemy schudnąc w przeciągu danej jednostki czasowej, gdyż może to popychać nas do podejmowania desperackich decyzji (chociażby skrajne ucinanie kcal). Samo tempo chudnięcia ponadto zależy od wielu parametrów, takich jak wiek, płeć, ilośc tkanki tłuszczowej, stan zdrowia...itd. Najlepiej więc [...]
[...] tylko mierzysz obwód to jest to mocno niedokładna metoda i tak na prawdę poziom tłuszczu w ogóle mógł się nie zmienić. Okres redukcji to taki czas, w którym po pierwsze ilość tkanki tłuszczowej spada, przynajmniej powinna, a po drugie wraz z jej trwaniem ilość jedzenia dość znacznie się zmniejsza dlatego obwody spadają w talii. Zmniejsza [...]