Artykułów przeczytałam mniej więcej tyle samo i nie przyszłoby mi do głowy uznać siebie za znawcę redukcji... Na marginesie, obok IG istnieje jeszcze pojęcie ładunku glikemicznego, to raz. Dwa, produkty mleczne mają laktozę czyli cukiet prosty w dodatku, czyli najprostszy z możliwych do przerobienia w tłuszczyk, a że mają też tłuszcz, to ich IG [...]
[...] mleko musi byc - nawet te 60ml - ale musi! lordvex makaron na redukcji? czyli jesli nie makaron,tymbardziej nie ryz bialy/basmanti to co? ryz brazowy tylko? pomimo ze ma IG mniejsze o 5! IG brazowego ma ~55 basmanti 60 bialy 65 kasze ~55 makaron ~50-60 rezygnoweac z jednego na rzecz drugiego tylko dlatego ze ma IG nizsze o 5 czy 10 chyba nie [...]
hmm no moim zdaniem poziom wytrenowania ma spore znaczenie , osoby ciezko trenujace wrecz profesjonalnie maja wieksze tolerancje do wegli i ig niz osoby nie trenujace. Dlatego u bb pewnie czesto widac bialy ryz a nie jakby kto pomyslal brazowy. Dla romana ktory chce schudnac a nie trenuje za bardzo mysle bialy ryz niebylby najlepszy. Bardziej mi [...]
ja pyerdole jesli komus sie wydaje ze dodatek 20g keczupu do posilku czy zjedzenie 1 kawalka owoca pol szklanki mleka czy jednej kromki z bialego chleba (woooow) zaprzepasci czy spowolni reudkcje - to gratuluje wiedzy! ......i polecam dalej czytac te czasopisma czy sluchac porad znawcoof ktorzy Wam tak doradzaja czy posilek to tylko ig? czy tylko [...]
dokladnie na polskich forach panuje dziwna moda kopiowania wszystkiego co robia pro branie na serio wszystkie porady w czasopismach udzielanych przez pro czy stosowanie suplementów ktorzy oni pimpuja sa dziesiatki tematow o tym ze ten czy tamten supel nie dziala - ale dagka konczy sie na tym ze pan X z gazety Y napi9sale ze HMB strosuje przed [...]
Ja nie rozumiem dlaczego bagatelizujesz IG w diecie, troche Cie emocje poniosly w wypowiedzi. Obróbka termiczna jest bardzo wazna w tym i fajnie, ze jak ryz ugotujesz na poltrwardo i schlodzisz woda to zmniejszasz IG, a ze twierdzisz, ze jest to malo miarodajne, to przyjmij do wiadomosci, ze dla osoby, ktora na krzywej cukrowej po 2h ma wynik [...]
Czyli jak teraz bedzie wygladalo cardio u Ciebie? Ile razy w tyg i po ile minut? Jaki rodzaj wysiłku? Pierwszy raz słysze o tej macę ale kuknąłem w necie i IG tej maki mnie z nóg zwalił :-) Gdzie kupowałeś i jaka cena?
Czyli jak teraz bedzie wygladalo cardio u Ciebie? Ile razy w tyg i po ile minut? Jaki rodzaj wysiłku? Pierwszy raz słysze o tej macę ale kuknąłem w necie i IG tej maki mnie z nóg zwalił :-) Gdzie kupowałeś i jaka cena? jak mam 2 zmiany to raczej 6x w tyg bedzie to 30min na czczo zwykłego aero na rowerku a po siłowym 15min interwałów i 5-10min [...]
MASA czas start %-) Wstępny Plan działania jest, ale na wstepie cos innego. Obecnie bede współpracował z Adamem Sukerem, mam go praktycznie na miejscu wiec będe mógl cześciej na jakieś konsultacje jechać itp co tez jest dosyć ważne ;-) i to było kluczem wyboru że tak powiem :P Ze współpracy z Przemkiem byłem/jestem mega zadowolony i nigdy złego [...]
Dobra dziś wpiska na szybko bo cieżko z czasem. POszla klata i przód barkow na pierwszy ogień WL 7x120kg ale nie lubie tego cwiczenia moze sie przełamie potem dwie serie regesru poszlo jeszcze wyc. na skosie dodatnim, następnie wyc. na hammerze na barki, powórt do klatki wyciskanie na hammerze siedząc, wycisko rozpiętki, wyc hammer skos dodatni i [...]
a od dzis jeszcze zmiany w diecie po konsultacji z Adamem dieta bedzie teraz wyglądać jak niżej, cardio i trening bez zmian, podobno jest ok i redu długo nie potrwa :D wiec lecimy ztym sylwetka na pewn na przestrzeni 2-3dni dni w koncu dosyc mocno sie poprawila w sensie ze jakosciowo jest lepiej, wiec wakacje ida w zapomnianie,zostaja tylko na [...]
Widząc po wczorajszym wpisie Adama na ig pewnie teraz dojdziesz do +600 no zobaczymy ;-) Marian, ja węgle też tym praktycznie po treningu. I tak 420g węgli w 3 posiłkach zjadam między 8:30, a 12:30 %-) u mnie zalezy od zmiany w pracy:D Kreatyna w IU będzie szała pre workout, że ww na treningu? tak Przemo :-)przed i po treningu teraz ;-) reszta [...]