[...] a potem kreatyne. Tak czy siak niewiele , procz troche szybszego transportu (dzieki wyrzutowi insuliny) , to nie zmieni. Poza tym trzeba uwazac z weglami o tak wysokim IG (indeksie glikemicznym) a jednocześnie takżę wysokim ŁG (ładunku glikemicznym) , poniewaz szybko mozna zauwazyc zmiany w oranizmie ale co najwyzej w zwiekszonym poziomie % [...]
po treningu wegle musza byc chyba ze zrodlem twojej energi sa tluszcze ale sadze ze raczej nie wiec zjedz wegle o w miare niskim IG ryz paraboliczny/kasza/makaroon durum + chude mieso/ryba
pomimo iz jest pozno to po treningu musisz uzupelnic wegle. Wypij jakiegos gainera 50/50.(bulk). a potem zjedz jakies mieso np. piers z kuraka i zlozone wegle o niskim IG. Bardzo dobry jest brazawy ryz, lekko twardawy.
Przyjmowanie glukozy do Kreatyny ma na celu jak najwieksze wydzielenie przez trzustke insuliny po to aby ona wpompowala do miesni. Przyjmowanie cukrow o mniejszym ig spowoduje tylko i wylacznie mniejsze wydzielenie tej substancji (insuliny). Owszem mozecie przyjmowac to z miodem czy fruktoza ale skutecznosc moim zdaniem bedzie mniejsza a tym samym [...]
a czy nie moglo by byc tak;odrazu po treningu juz w szatni bcaa i 2 banany,a do 1 godz posilek,weglowodany o niskim ig i oczywiscie bialeczko+warzywa bez tluszczy(bo spowalniaja wchlanianie)?
Ok, 1. Ocet, cukier i 100 roznych ulepszaczy, wiec chemia i syf. Najlepsze swieze, ew kiszone z pewnego zrodla... 2. Ser zolty w malych ilosciach OK 3. Sprawdz w tabelch zywieniowych zawartosc WW i IG w jednym i drugim... http://www.dobradieta.pl/fakty.php 4. Mozliwe.
nie a opakowaniem bym się nie sugerował, bo to różnie bywa, czas gotowania wedle uznania oczywiście warto pamiętać, że obróbka zwiększa ig, więc nie np przed tr nie warto rozgotowywać ryżu do postaci papki
Dla mnie wszystko jest istotne. Jest teraz do wyboru do koloru jeśli chodzi o mąki. Zapytałem o jakąś dobrą w smaku. Głównie chodzi o smak bo ig sam sobie mogę sprawdzić. Jeżeli żadnych nie testowaliście oprócz pszennej , to nie piszcie nic. Bo Nie pytałem o wymądrzanie się tylko o co innego.
Zadałem pytanie o smak. A ty dalej swoje. Po to mi że wolę z niskim IG niż z wysokim, wiadomo z jakiego powodu. A tak na marginesie, dlaczego ja mam się z tego tłumaczyc w ogóle ? Przetestuje sobie sam te smaki, temat uważam za zamknięty.
Podstawa jest obliczenie zapotrzebowania... Gdy obliczymy je musimy dodac od 300-500kcal aby bilans był dodatni Gdy już mamy obilczone zapotrzebowanie musimy ustalic stosunek Bialek Tluszczy Weglowodanow (BTW ) Proponuje: 1g tluszczy na kg masy ciala 1,5-2,2g bialek na kg masy ciala reszta z weglowodanow Zródla BTW: źródła węglowodanów to [...]
[...] h po treningu przyjąć białko ? czy też o przerwy w treningach ? nie tylko z białka się rośnie więc zarówno węgle jak i tłuszcze są potrzebne, jeśli chodzi Ci o to w jakim najlepiej czasie spożyć posiłek no to Ci odpowiem tak : 1h przed treningiem, po treningu odrazu carbo i 30 min tym jakiś posiłek najlepiej z wysokim IG (przykładowo ryz+piers)
duza,glukoza wnika do krwioobiego natychmiast ,a sacharoza to 2 cukier zlozony z fruktozy i glukozy,100g sacharozy to 52,5g fruktozy i 52,5g glukozy(w organizmie ),musi byc najpierw obrobiony,cukier ma nisze ~88 ig,glukoza 100ig Zmieniony przez - qazar w dniu 2004-09-14 13:31:11