[...] sobie makroskładniki w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] odpowiedniej dawki kalorii żeby podbił ilość węglowodanów w naszej diecie to przede wszystkim powinniśmy celować taki produkt aby zawierał te komponenty na których nam zależy kropka Nie byłbym za tym aby wybierać odżywki białkowe czy też gainery z dodatkiem kreatyny które sztucznie będą również zawyżać ilość białka w tego typu produktach
Allnutrition Whey Protein to wysokiej jakości koncentrat białka serwatkowego, czyli białko pochodzenia mlecznego, zwierzęcego. Cechujące się wysoką przyzswajalnością, bardzo dobrą rozpuszczalnością, świetną linią smakową, ogromnym wyborem smaków i bardzo dobrym stosunkiem jakości do ceny. Na ten moment występują trzy gramatury tego białka w [...]
Świetnie że pytasz bo właśnie od tego jest nasz serwis. :) Zacznijmy od podstaw... Po pierwsze, aby Twoje mięśnie rosły, muszą otrzymać bodziec do wzrostu. Takim bodźcem jest oczywiście trening. Nie może być on ani zbyt mały ani zbyt duży. Z tej przyczyny należy korzystać z programów treningowych wyłącznie dostosowanych do Twojego poziomu [...]
[...] niezależnie czy jest to jedzenie czy odżywka białkowa).Aby zapewnić sobie odpowiednią ilość witamin, minerałów i aminokwasów warto przyjmować makroskładniki z różnych źródeł. W przypadku białka, spożywanie go jedynie w postaci piersi z kurczaka albo tylko z odżywki białkowej nie będzie miało swojego uzasadnienia. Dieta powinna być zróżnicowana.
Nie napisałeś, czy będziesz miał czas i ile na ewentualne przygotowywanie posiłków na wyjeździe oraz czy będziesz miał dostęp do jakiegoś prostego anesku kuchennego, albo w pełni wyposażonej kuchni. Te informacje na pewno by pomogły coś konkretnie Ci podpowiedzieć. Zakładam, że jakiś dostęp do chociaż prostego aneksu będziesz miał, wtedy nie [...]
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
[...] Spożywaj produkty jak najmniej przetworzone czyli mięsa, jaja, ryby, warzywa, owoce, orzechy, nasiona, pestki, pseudozboża (ryż lub kasza), możesz dorzucić do tego jakieś odżywki białkowe lub gainery, które pozwolą łatwiej spożyć odpowiednią ilość kalorii. Kolejnym składnikiem będzie trening, który będziesz musiał dostosował do swojego celu. [...]
[...] to świetnym rozwiązaniem będzie przygotowanie sobie dwóch pojemniczków do których wsypiesz ok 100g ryżu lub makaronu lub płatków ryżowych lub owsianych i dodasz 50-75g odżywki typu gainer. Tym sposobem uzyskasz wartościowy, wysokoenergetyczny i lekkostrawny i kompletny posiłek. Takie posiłki możesz zabierać każdego dnia do pracy, a ich [...]
Nie ma co ukrywać, że odżywki białkowe są w stanie bardzo pomóc nam w codziennym utrzymywaniu prawidłowego makro zwłaszcza dziś gdy większość z nas na co dzień jest bardzo zabiegana i nie zawsze jesteśmy w stanie idealnie trzymać się swoich założeń dietetycznych gdy tempo naszego życia jest dość szybkie. Oczywiście białko z suplementu nie powinno [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] z tłuszczów i resztę zapotrzebowania możesz dostarczać z węglowodanów. Pamiętaj by źródła białka pochodziły z grupy produktów takich jak: mięso, ryby, jajka, twarogi, sery, odżywki. Źródłem tłuszczu powinny być: mięsa, ryby, jaja, oliwa z oliwek, masło, smalec, olej kokosowy, orzechy/pestki/nasiona lub masła z orzechów. Natomiast węglowodany [...]
Cześć! Odżywka białkowa ma za zadanie suplementować ewentualne braki w diecie osoby trenującej lub ją stosującą oraz wspomóc regenerację. Odżywki białkowe różnią się też pod kątem substratu z którego są stworzone: - mleczne - białka serwatkowe - wołowe - białka wołowe - wegańskie - białka pochodzenia roślinnego. Oprócz tego białka dzielą się [...]
Cześć! Zmartwię Cię, gdyż nie istnieją suplementy zwiększające szybkość. Prędkość i dynamikę wyrabia się treningiem, zwłaszcza tym siłowym. Taki trening powinien skupiać się na podnoszeniu ciężaru maksymalnie dynamicznie, tak jak zalecał dr Fred Hatfield w metodzie CAT (Compensatory Acceleration Training). W tej metodzie znajdujesz maksymalny [...]
[...] ma inny gust i nie bardzo jest sens w tym, żeby cokolwiek polecać, a inny smak twierdzić, że jest słaby. Z doświadczenia mogę Ci napisać, że bez względu na firmę i rodzaj odżywki białkowej, najczęściej kupowanymi smakami są wanilia, czekolada, ciastko i ewentualnie biała czekolada. Zdecydowanie rzadziej kupowane są smaki owocowe. Sugeruję [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] sklepach ze zdrową żywnością możesz ją kupić osobno. W większych ilościach stosuje się ją jako zagęstnik np. w sosach, sosach zero, dżemach. Nadaje ona lepsza konsystencję odżywki białkowej. W niektórych potrawach w których stosuje się mąki bezglutenowe, zastępuje się nią właśnie ten składnik, aby utrzymać podobne właściwości. Zatem jeśli [...]
Co do odżywki białkowej otrzymuj siejaz mleka porpzez różne procesy technologiczne, to nie jest tak że to czymś faszeruja coś dodają i odżwyka wychodzi, kiedyś to było uważane jako odpad przy produkcji rożnych przetworów mlecznych.