[...] porze oraz charakteryzować się podobną objętością i konsystencją. Jednocześnie powinno zachować się zasadę różnorodności diety i przeważnie opierać się o niskoprzetworzone produkty spożywcze. Kontrola kaloryczności nie ma w tym przypadku tak dużego znaczenia, gdyż trzymając się powyższych założeń, osiągnięcie zapotrzebowania jest zazwyczaj [...]
[...] na wysoką częstotliwość spożycia są jaja kurze (87 IU) oraz w nieco mniejszym stopniu niektóre przetwory mleczne (8 – 28 IU). Coraz częściej wzbogaca się tą witaminą zarówno produkty z mleka, jak i przetwory zbożowe (w tym płatki, czy napoje roślinne), najczęściej w ilościach sięgających około 15% zapotrzebowania. Pewne ilości witaminy D, jednak [...]
[...] jest to, abyś dobrze się czuła w swoim ciele, a makijaż może dodać Ci odwagi i pewności siebie. Podsumowanie Na siłownię można się malować, ale warto wybrać lekkie produkty, najlepiej wodoodporne. Niezależnie od tego, czy nosisz makijaż podczas treningu, aby poczuć się odrobinę pewniej, czy też nie potrzebujesz go i dajesz sobie niezły [...]
Mimo że bóle głowy, w tym migreny, częściej występują u osób stroniących od aktywności fizycznej, to sama aktywność również może być czynnikiem wywołującym te bóle. Zazwyczaj jest to konsekwencją źle dobranego planu dietetycznego i / lub treningowego oraz pracowania ponad swoje możliwości regeneracyjne i kiepskiego stanu zdrowia. Każdy, kto boryka [...]
[...] jest konsekwencją zatrzymania wody w organizmie, po zbyt wysokim spożyciu sodu. Jednak najbardziej niebezpieczne dla urody, a głównie zdrowia jest opieranie swojej diety o produkty przetworzone i fast foody. Takie jadłospisy często są niedoborowe w witaminy, składniki mineralne, substancje prozdrowotne, kolagen, antyoksydanty, czy zdrowe kwasy [...]
[...] oraz planującymi inwestycje w branży fitness. Targi w roku 2016 odwiedziło ponad 23 000 osób. Wystawcami Targów FIWE są firmy, które chcą zaprezentować swoje usługi i produkty oraz nawiązać długofalowe relacje z klientami. Są nimi producenci, dystrybutorzy oraz importerzy akcesoriów, wyposażenia klubów fitness, siłowni, klubów i sklepów [...]
[...] się końskie mięso. Także McDonald's zaliczył wpadkę, kiedy przyłapano firmę na dodawaniu różowej zawiesiny do burgerów. A mimo to, miliony ludzi nadal kupują i jedzą ich produkty. Także nasze obawy są uzasadnione i pomimo takich sensacyjnych informacji, jak używanie mięsa końskiego w burgerach, nadal będzie popyt na fast foody i burgery – tak [...]
Kurkumina to jedna z popularniejszych przypraw. Charakteryzuje się ona intensywnym żółtym kolorem, który przenosi na produkty, z którymi się styka, oraz dość specyficznym smakiem. Jej zdrowotne właściwości od wieków są wykorzystywane w medycynie m.in. w łagodzeniu bólu miesiączkowego, dolegliwościach żołądkowych, w lepszym gojeniu się ran i [...]
[...] Współwystępowanie czy związek w tego rodzaju badaniach nie oznacza od razu powiązania typu przyczynowo-skutkowego. Dlaczego? Często osoby sięgające po wysokoprzetworzone produkty pochodzenia zwierzęcego (w tym tłuszcze), ogólnie prowadzą niezdrowy tryb życia, nie są aktywne fizycznie, sięgają po alkohol, palą papierosy, unikają warzyw i [...]
[...] w przygotowywaniu i przechowywaniu dań bez składników pochodzenia zwierzęcego. ALLNUTRITION VEGANMEAL to posiłki inspirowane kuchnią całego świata, jednak opierające się o produkty tylko pochodzenia roślinnego. Nie znajdziemy w nich mięsa, ryb, czy nabiału. Naturalna pasteryzacja i brak konserwantów Ogromną zaletą tych potraw jest metoda, jaką [...]
[...] batony proteinowe, które nie zawierają produktów pochodzenia zwierzęcego, a są źródłem białka, które dostarcza aminokwasy endo i egzogenne. Cały skład opiera się tylko o produkty roślinne. Do rodziny F**KING DELICIOUS dołączyły dwa wyśmienite batony, które zasmakują nie tylko weganom, ale nawet zagorzałym mięsożercom. ALLNUTRITION F**KING [...]
[...] do nadmiernej produkcji CML w neuronach podwzgórza, co z kolei stymuluje reakcje zapalne podwzgórza i ostatecznie prowadzi do dysfunkcji neuronów. Komentarz Sięgając po produkty bogate w cukry o szybkiej kinetyce (glukoza, fruktoza, sacharoza, maltoza, laktoza, galaktoza), należy się dobrze zastanowić. Takie postępowanie nie tylko nie [...]
Preparaty z kolagenem mają wielokierunkowe zastosowanie w kontekście regulacji stanu odżywienia i zdrowia człowieka. Stanowią cenne wsparcie wszystkich tkanek w organizmie, gdyż dostarczają ich główny budulec oraz szereg związków wspomagających. Warto wiedzieć, jakie są szczególne wskazania do stosowania tych produktów, gdyż brak świadomości na [...]
Aquafaba zyskuje na popularności, ale co to właściwie jest? Być może kojarzy się z jakimś superbohaterem z komiksów, to jednak uspokajamy — wciąż pozostajemy w tematyce żywności. Aquafaba, pomimo swojej nietypowej nazwy, nie jest niczym nadzwyczajnym — ot woda po ugotowaniu (lub z puszki) roślin strączkowych, najczęściej ciecierzycy. I do czego [...]
Praliny, słowo, które kojarzy nam się ze słodyczą i wyjątkowym smakiem, chwilą przyjemności i odrobiną luksusu. Któż nie kocha małych czekoladek, nadziewanych kremem lub orzechami?
[...] tygodnie i przypomnieć sobie czy: moja aktywność ruchowa jest taka sama jak w okresie diety redukcyjnej? ciągle ćwiczę z wykorzystaniem ciężarów? zjadam dokładnie te same produkty i w takiej samej ilości jak podczas diety redukcyjnej? nie pozwalam sobie na wieczorne/weekendowe podjadanie? nie próbuje “zajadać” stresów/smutku? Jeśli faktycznie [...]
[...] powstawać może ryzyko pewnych niedoborów i osłabienia tkanek. Na drodze badań obserwacyjnych ustalono, że weganie częściej doznają złamań kości, aniżeli osoby spożywające produkty odzwierzęce na co dzień. Rezygnując ze spożycia mięs, ryb, czy jaj i nabiału pomija się w diecie ważne dla budowy tkanek białka oraz niekiedy również wapń. [...]
[...] i przybiera postać przypominającą żel. Wzrost lepkości treści pokarmowej oraz pęcznienie jest jednym z czynników, za którego pośrednictwem błonnik hamuje apetyt. Ponadto produkty spożywcze bogate w błonnik często wymagają długiego ich przeżuwania, a jest to jeden z ważnych aspektów kontroli nad łaknieniem. Cholesterol i cukier we krwi [...]
[...] witamin i dawka wielu substancji prozdrowotnych dla naszego organizmu. W mieszankach tych znajdziemy znane i stosowane od tysięcy lat zarówno w medycynie, jak i kuchni produkty pszczele, które osłodzą każdą potrawę, ale również wpływają na poprawę naszych naturalnych barier ochronnych. Miód, pyłek, propolis i wiele innych F**KING DELICIOUS [...]
[...] przepyszne batony, o wyjątkowym składzie, które pozwolą cieszyć się słodkim smakiem przy jednoczesnym utrzymaniu postanowień noworocznych. Odpowiednio dobrane łakocie mogą sprawić, że każda dieta może stać się urozmaicona i smaczna. Jeśli chcesz ograniczyć cukier, ale kochasz słodycze produkty serii NUTLOVE to idealny kompan Twojego jadłospisu.