[...] 80 procent osób (jak nie więcej) oczekuje smaku i ładnego koloru produktu. To Ty jesteś wyjątkiem, w nie inni. W takiej sytuacji wybór dla Ciebie jest dość mocno ograniczony. Osobiście nie znam tańszej odżywki białkowej bez dodatków smakowych. Zapewne znajdziesz coś na rynku z niszowych firm. Ciężko mi jednak ustosunkować się do ich jakości.
Jak wiesz białka roślinne są nieco gorsze niż białka pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza to jednak, że są bezwartościowe i niewarte zainteresowania. Z tego typu produktów korzystają najczęściej weganie/wegetarianie. Dla nich istotne jest był źródła białka były różnorodne, dlatego tak popularne są mieszanki białek roślinnych. Na rynku znajduje [...]
witaj. BCAA pozwala nam na dostarczenie szybkiego zastrzyku energii. Pomimo, że mamy do czynienia z aminokwasami, ich działanie w naszych mięśniach jest dość specyficzne. Używając terminologii fachowej napisalibyśmy, że BCAA jest metabolizowane w tkance mięśniowej. Co to oznacza? Oznacza to, że podczas treningu nasze mięśnie wykorzystują różne [...]
Allnutrition Whey Protein to wysokiej jakości koncentrat białka serwatkowego, czyli białko pochodzenia mlecznego, zwierzęcego. Cechujące się wysoką przyzswajalnością, bardzo dobrą rozpuszczalnością, świetną linią smakową, ogromnym wyborem smaków i bardzo dobrym stosunkiem jakości do ceny. Na ten moment występują trzy gramatury tego białka w [...]
Oczywiscie że się da bez mięsa , masz nabiał , ryby , jaja , strączki , orzechy , odzywki - więc nie powinno być problemu tym bardziej jeśli tego białka nie potzrebujesz wiele w ciagu dnia Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2020-11-26 16:37:36
[...] na alergeny w białkach mleka. Poza tym nabiał jest ciężkostrawny. Masz również wybór innych źródeł białka. Nie musi to być mięso, np. ryby, jajka, rośliny strączkowe, odżywki białkowe (jajeczne, serwatkowe, wegańskie). Polecam poczytać na temat źródeł białka: [...]
[...] żadną destrukcją dla sylwetki. Z jednej strony rozumiem, bo sama uwielbiam lody, ale można je zrobić w mega fajny i całkiem "legalny" sposób. 300g mrożonych malin, porcja odżywki białkowej, 100g mleka wszystko traktujesz blenderem i masz całkiem potężną porcję lodów. 2. Jeśli nie robiłeś żądnych cheatów i trzymałeś dietę, to mała paczka [...]
[...] ma inny gust i nie bardzo jest sens w tym, żeby cokolwiek polecać, a inny smak twierdzić, że jest słaby. Z doświadczenia mogę Ci napisać, że bez względu na firmę i rodzaj odżywki białkowej, najczęściej kupowanymi smakami są wanilia, czekolada, ciastko i ewentualnie biała czekolada. Zdecydowanie rzadziej kupowane są smaki owocowe. Sugeruję [...]
[...] sobie makroskładniki w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Świetnie że pytasz bo właśnie od tego jest nasz serwis. :) Zacznijmy od podstaw... Po pierwsze, aby Twoje mięśnie rosły, muszą otrzymać bodziec do wzrostu. Takim bodźcem jest oczywiście trening. Nie może być on ani zbyt mały ani zbyt duży. Z tej przyczyny należy korzystać z programów treningowych wyłącznie dostosowanych do Twojego poziomu [...]
[...] odpowiedniej dawki kalorii żeby podbił ilość węglowodanów w naszej diecie to przede wszystkim powinniśmy celować taki produkt aby zawierał te komponenty na których nam zależy kropka Nie byłbym za tym aby wybierać odżywki białkowe czy też gainery z dodatkiem kreatyny które sztucznie będą również zawyżać ilość białka w tego typu produktach
Nie napisałeś, czy będziesz miał czas i ile na ewentualne przygotowywanie posiłków na wyjeździe oraz czy będziesz miał dostęp do jakiegoś prostego anesku kuchennego, albo w pełni wyposażonej kuchni. Te informacje na pewno by pomogły coś konkretnie Ci podpowiedzieć. Zakładam, że jakiś dostęp do chociaż prostego aneksu będziesz miał, wtedy nie [...]
[...] niezależnie czy jest to jedzenie czy odżywka białkowa).Aby zapewnić sobie odpowiednią ilość witamin, minerałów i aminokwasów warto przyjmować makroskładniki z różnych źródeł. W przypadku białka, spożywanie go jedynie w postaci piersi z kurczaka albo tylko z odżywki białkowej nie będzie miało swojego uzasadnienia. Dieta powinna być zróżnicowana.
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
[...] Spożywaj produkty jak najmniej przetworzone czyli mięsa, jaja, ryby, warzywa, owoce, orzechy, nasiona, pestki, pseudozboża (ryż lub kasza), możesz dorzucić do tego jakieś odżywki białkowe lub gainery, które pozwolą łatwiej spożyć odpowiednią ilość kalorii. Kolejnym składnikiem będzie trening, który będziesz musiał dostosował do swojego celu. [...]
[...] to świetnym rozwiązaniem będzie przygotowanie sobie dwóch pojemniczków do których wsypiesz ok 100g ryżu lub makaronu lub płatków ryżowych lub owsianych i dodasz 50-75g odżywki typu gainer. Tym sposobem uzyskasz wartościowy, wysokoenergetyczny i lekkostrawny i kompletny posiłek. Takie posiłki możesz zabierać każdego dnia do pracy, a ich [...]
Nie ma co ukrywać, że odżywki białkowe są w stanie bardzo pomóc nam w codziennym utrzymywaniu prawidłowego makro zwłaszcza dziś gdy większość z nas na co dzień jest bardzo zabiegana i nie zawsze jesteśmy w stanie idealnie trzymać się swoich założeń dietetycznych gdy tempo naszego życia jest dość szybkie. Oczywiście białko z suplementu nie powinno [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] z tłuszczów i resztę zapotrzebowania możesz dostarczać z węglowodanów. Pamiętaj by źródła białka pochodziły z grupy produktów takich jak: mięso, ryby, jajka, twarogi, sery, odżywki. Źródłem tłuszczu powinny być: mięsa, ryby, jaja, oliwa z oliwek, masło, smalec, olej kokosowy, orzechy/pestki/nasiona lub masła z orzechów. Natomiast węglowodany [...]