SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

czym

  • Leszcz, który nie smakuje jak ryba. %-) Składniki: -duży leszcz (to bardzo ościasta ryba, więc czym większa tym lepsza) - moja miała 1,3 kg. -2 cebule, -3-4 ząbki czosnku, -przyprawy sól, pieprz i podlaska przyprawa do ryb. Żeby nie było, że robię kryptolekramę podaje skład podany przez producenta. Lubie te przyprawy są naturalne, bez chemii i [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-12 20:13:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ok godziny (30min w 180stopniach i kolejne 30min w 220stopniach). Na 5minut przed końcem odkrywamy i włączamy termoobieg, żeby skórka pysznie się przypiekła :-) Jak nie mamy czym przykryć to wystarczy obłożyć udka dokładnie jabłkami, żeby udka nie były za suche :-)) Podajemy z buraczkami :-D Smacznego :-) BTW takie jak ma sama kaczka no i jak [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-24 20:55:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ją podgrzałam, żeby nie była zbyt zimna...ale tak bardzo delikatnie i naprawdę chwilkę, żeby się nie wygazowała) Mniej więcej równą wagowo ilość maki i wody mieszamy, po czym dodajemy do zakwaszenia łyżeczkę soku z cytryny. Trzeba wymieszać do konsystencji rzadkiego ciasta. Stawiamy w ciepłym miejscu. Ja owinęłam ręcznikiem i postawiłam na [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-02 16:43:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] było za gęste ( powinno mieć konsystencję rzadszej śmietany ) dolewamy po trochu wodę ok 20 - 50 g zależy to wszystko od mąki, trzeba tu trochę wyczucia, ale nie ma się czym przejmować, tu sie nie ma co nie udać, jesli ciasto jest za gęste, będziemy to widziec na patelni, nie będzie chciało sie rozlewać, wtedy dolewamy wody. Ciasto wylewamy [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-23 14:17:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam! To moje poczatki, dzisiaj załozyłam dziennik :) I mam od razu pytanko kulinarne, a gdzie je zadam jak nie tu? Kiedyś robiłam bakaliowiec. Chętnie bym go znowu zjadła, ale doradźcie mi coś. Czym można zastąpić krakersy? Kruszy się je w snadardowym przepisie na spód, zalewa masłem, nasypuje się bakalie, orzechy itp. zalewa się mlekiem w [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-28 17:47:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i tniemy ją w kostkę - w zależności od gustu - drobniejszą lub grubszą. Osobiście wolę grube kawałki. 2) rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy cebulkę, dusimy ją chwilkę po czym dodajemy pieczarki. Mieszamy i przyprawiamy: odrobiną soli, pieprzu i świeżą pietruszką. Pietruszka tak niesamowicie pasuje i uzupełnia się z pieczarkami, że dodaję jej [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-26 15:29:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pokroić w wiórki, paprykę w paski i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Podsmażyć do zeszklenia cebuli i dodać indyka. Smażyć ok. 15 min. Podawać posypane kolendrą i szczypiorkiem z ryżem, tortillą ( z mąki żytniej oczywiście;-) ) lub czym kto lubi. Dobrze komponuje się z guacamolle. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/e21045c926b44f2b80d4f78e8797568e.jpg

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-26 22:08:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] połączenia się składników aż pokażą się bąbelki. WAŻNE! Mieszać trzeba cały czas bo się może zwarzyć! Ja brałam na dużą blachę wszystko x2. Sernik jest genialny. A żeby go przykroić do standardów Ladies trzeba trochę pokombinować co czym można zastąpić. Liczę na Waszą pomysłowość ;-D. SMACZNEGO! Zmieniony przez - Corum w dniu 2013-03-20 12:33:58

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-20 10:53:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 3/4 łyżeczki curry 2 łyżeczki gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki sól, 1,5 łyżeczki Ciecierzyce zalać na noc. Następnego dnia wylać wodę, zalać nową. Gotować 15 min po czym zmienić wodę i gotować 15 min, bez soli. Podczas gotowania zeszklić cebulę na oliwie. Po ugotowaniu wylać wodę, wlać przecier, dodać cebulę i gotować jeszcze 20 minut. [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-04 20:28:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] do pieczenia, bo jednak się trochę rwie i kruszy. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 15 min. W tym czasie mieszamy sos pomidorowy z tuńczykiem, ziołami prowansalskimi i czym tam, kto lubi. Po podpieczeniu spodu, nakładamy sos z tuńczykiem, małże i ser kozi. Opruszamy jeszcze przyprawami i pieczemy, aż się przyrumieni. Mój piekarnik nie ma [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-20 14:03:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na pewno sól, dodałam paprykę słodką i curry Mąkę z ciecierzycy odsączyć z wody(ile się da) dodać wody i jajko by była konsystencja jak na naleśniki smażyć. Faszerować czym chcecie ja dałam łososia wędzonego i wyszły mega pyszne:-)) i super proste. Bon apetit;-D wartości odżywcze 3 naleśników kcal 198 B- 12 gr W- 15 gr T- 9 gr [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-16 13:25:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] troszkę galaretkę i powinno łatwo wyjść, inaczej jest ciężko) Kurczliwość mięsa dobrej jakości to 20% około, czyli z kg mięsa+ ta woda otrzymamy około 850g szynki Na czym pracuję chcę mięso połączyć z czymś wędzonym.., ciekawa jestem, czy zyska na tym smak i co będzie jak zamiast wieprzowiny damy wołowe (z gruntu bardziej chude i [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-02 10:42:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 6 muffinów. Bez polewy można jeść na wytrawnie. Zaś z polewą nadają się na deser. Nie bójmy się tutaj octu - zupełnie nie będzie go czuć. Chodzi jedynie by soda miała z czym przereagować i muffiny były bardziej puszyste. Smacznego :-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/0c985749b3e54b3599684bd5b7f0a39c.jpg [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-06 20:19:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 40g • przyprawy: sól morska, pieprz, chilli (co kto lubi) wykonanie  namoczoną wcześniej soczewicę gotujemy do miękkości  cebulę i czosnek podsmażamy chwilkę na oleju, po czym dodajemy startą marchewkę  przekładamy soczewicę i warzywa z patelni do miseczki, dodajemy suche przyprawy, natkę pietruszki i blendujemy  foremkę do pieczenia [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-19 15:02:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na pół i wydrążamy żółtko. Żółtko przekładamy do małego kubeczka i rozgniatamy razem z przyprawami. Rozgrzewamy na patelni olej. Wrzucamy cebulkę i pora, rumienimy, po czym dodajemy marchewkę, pietruszkę, szczypiorek (część szczypiorku można zostawić do dekoracji :-)) i rozgniecione żółtka. Podsmażamy i dodajemy koncentrat oraz przecier. [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-14 20:49:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] aromat waniliowy + dowolne bakalie jakie kto lubi/może + można z wierzchu posypać cynamonem + jak ktoś bardzo potrzebuje/musi można dosłodzić miodem/stewią czy czym tam w wersji oryginalnej jest łyżka budyniu proszku, ale zastąpiłam wheyem instrukcja montażu: Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu z tym, że nie w [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-15 09:47:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Drożdże wymieszać z mlekiem i whejem. Następnie dodać mąkę i żółtka, banana na końcu. Do smaku można dodać cynamon albo imbir. Patelnię posmarować lekko masłem, smalcem lub czym kto woli i dobrze rozgrzać. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylać ciasto i "piec" pod przykryciem na małym ogniu, aż się wszystko zetnie i wyrośnie. Przewrócić i chwilkę [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-11 13:35:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • SOMATROPINA

    Post
    Doping

    swego czasu wlasnie na hcg przy w miarel lightowych kuracjach rzeczywiscie mialwm najlepsze wyniki silowqe, zatem to o czym pisze elite jest jak najbardziej zgodne z prawda. zawsze na hcg mialem poprawe nastroju jak tez szybki powrot jader do normalnej wielkosci. poza tym jak zauwazyliscie nawet po lekkich cyklach na odblokowanie polecam najpiwerw [...]

    Odpowiedzi: 120 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-05-19 18:18:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • no szkoda ze tych fot jednak nie ma bo jednak lepiej by sie wiedzialo z czym ma sie do czynienia gdyby byly ;]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 6357 Data: 2009-03-10 18:37:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • fajne ;dddd ten papier ryżowy to to samo czym owinięte są saigonki? ;d

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 6357 Data: 2009-06-13 19:11:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)