SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG]solaros - Na przekór stereotypom [Spis treści str. 1!]

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3835795

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
licz a potem licz na oko
a potem nie licz wcale
i zobaczysz czy jest różnica

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
środa - 11.III - DT



Czas postu: ~14h
Czas uczty: ~10h
+/-1h

Posiłek przed treningiem:
Białko z prochu 30g
Mleko 200ml
Baton Passaka 40g


Przed treningiem:
Iron pump extreme 20g
CreaBomb 5g
Beta alanina 2g
Cytrulina 2g
BCAA 10g


Na treningu:
BCAA 10g

Zaraz po treningu:
Waxy Maize 35g
CreaBomb 5g
Protein Essence 15g
EAA 12g
Leucyna 5g
Beta alanina 2g


Po treningu (~45min później):
Białko z prochu 40g
Mleko 200ml


Przed posiłkami:
GlucozeneRx 2x1kap.

I Posiłek potreningowy:

stek z karkówki 300g
frytasy 300g
warzywa

+

baton lion
2 ciastka
2 bułki maślane z masą krówkową


II posiłek:

udko wędzone 150g
2xhot-dog
2x chleb
ciastko
gruszki 450g


III posiłek:


Ser biały 150g
Jogurt 0% 125g
Czekolada 85% 25g
Białko z prochu 40g
Mleko spożywcze 3,2% tłuszczu 200ml
gruszka

Olej rybi 23% 20ml


Dawno nie jadłem sera białego.
Wszedł jak woda.

Na noc:
ZMB6 1kap.

Suma całodzienna = 450g+ ww



Maksymalna siła
1]Ciężkie ćwiczenie: 4-5 serii po 1-3 powtórzeń
2A) ćwiczenie wielostawowe: 3 serie po 4-6 powtórzeń
2B) ćwiczenie izolowane: 3 serie po 6-8 powtórzeń
3]Ćwiczenie specjalne: 3-4 serie po 6-8 powtórzeń
4]1 serie po 100 powtórzeń


1) Push and press
T1:3x70kg/2x80/2x85/1x90/1x95
T2:3x75/2x80/2x85/1x90/1x95/1x97,5
2a) Unoszenie sztangi do brody
T1:60kg
T2:62,5
2b) Wzniosy w opadzie
T1:17,5kg
T2:20
3) Unoszenie hantli bokiem
T1:20kg
T2:20
4) Wycisk sztangi zza karku 1x100 [Smith]
T1:40kg x 100 [40/35/25]
T2:40kg [50/30/20]

1) Szrugsy sztangą
T1:3x170/2x180/2x190/1x200/1x200
T2:3x180/2x190/2x200/1x205/1x210

2]Szrugsy hantlami siedząc
T1:3 sets x 6reps x 40kg
T2:3 sets x 6reps x 45kg


Ogólnie miał byc off.
Ale o 18 dowiedziałem sie że mam godzinę wolnego tj.pozwolenie na trening.
Wiec skorzystałem.

Pojechałem z myślą że zrobię barki i może nuki a jutro czyli w czwartek zacznę tydzień od początku.
Jak tylko wszedłem wiedziałem że nóg nie zrobię.
Poszły same barki + czworoboczny.....ale za to jak.

Ale jak dziś rano wstałem [tj. po 13] ból ciała jak po przejechaniu walcem szybko zniechęcił mnie do treningu,zwłaszcza że jutro i w sobotę do pracy,a ostatnio ból ciała,złe samopoczucie powoli zaczyna byc męczące psychicznie.
Mam nadzieje że to przetrenowanie powoli się zbliża a nic innego.
Te 2 tygodnie bez forsowania się mam nadzieje że jeszcze pociągnę,zwłaszcza że kcal ciągle up,więc regeneracja powinna być lepsza.


Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-03-12 19:55:24

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 4345 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 31239
W takiej formie twaróg to bajka ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
raczej

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
jak to jest z tym kurakiem. wiem, że nie lubisz, dlatego często pewnie zajadasz wędzonego. Czy jest jakaś różnica w piersi z kurczaka upieczonej w piekarniku, a takim wędzonymi udkami? oczywiście o smaku nie mówimy ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
nie lubię piersi z piekarnika bo jest sucha
czasami zjem jakis filet ale głownie od chinola lub sam robię w stylu chinola
sos,warzywa i filet z actifry

czasami zjem też z 'rosołu' - i taki bedę jadł pod koniec redu pewnie

jakbym lubił to bym jadł pieczony/smażony ed
ja lubię bardziej tłuste mięsa
udka wedzone mam od rzeźnika
mają piersi wędzone/z indyka też - ale niesamowicie suche

udko to udko
skóra niestety do wyrzucenia bo niejadalna dla mnie [co innego niz udko pieczone,kiedy skóra to najlpeszy kawałem udka]

a takie udko na zimno idealne do pracy czy jak nie ma co zjeść a jestem głodny
raz dwa i gotowe
o cenie nie wspomnę bo 'groszowe' sprawy
3w1
tanio,szybko i szmacznie

przygotowanie szamy do pracy zajmuje mi od wejścia do wyjscia z kuchni 3-4minuty
pokrojenie udka
dodanie gotowych warzyw
wrzucenie do pojemnika

bez yebania,gotowania,smażenia i mycia

...ale też swego czasu jadłem codziennie i się przejadłem
teraz tylko do pracy 2x w tygodniu i ew. 1x w razie 'W' w domu

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 78 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7670
Solaros w jaki sposób obrabiasz ten kark? Bardzo fajnie wyglada..ja gdy próbuję na grillu elektrycznym to jest porażka. Z zewnątrz ledwo przyrumieniony a w srodku jakbym go gotował..mimo że grill dość dobry.
Masz jakiś sposób na szybkie przygotowanie udek? Pomijając pieczenie(dość długo schodzi) i wędzenie(u mnie nie dostępne). Chyba jedynie duszenie pozostaje? jesteś inspiratorem części białkowej mojej diety i dlatego pytam heh pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
Karczek.
Nie grill bo padaka.
Mialem jak Ty.
Tylko patelnia.
Kroisz steki o grubosci max 1cm.
Przyprawiasz.
Zostawiasz albo na noc albo przed smazeniem.
Podobno jak lezy 24h to lepiej ale ja nie widze roznicy.
Potem na patelnie ale oleju tak aby tylko dno przykryc.
4-5minut kazda strona.
Potem na talezu zostawiasz 5min aby mieso doszlo i gotowe.

Jak zrobisz woecej to na kolejny dzien na 2-3min do ActiFry jesli masz.
Jak nie to mikrofala opcja grill albo pizza.
1-2MIN.

Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-03-13 14:48:31

Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-03-13 14:52:33

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
Udka.
Albo w piekarniku tak 45min.
Albo z 'rosolu' i na patelnie podsmazyc.

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 495 Napisanych postów 3983 Wiek 42 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 51950
Jak na noc to można zamarynowac w jogurcie delikatnie kwaśnym, mięsko powinno ładnie skruszeć
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

redukcja do konca wakacji CKD + IF

Następny temat

Dziennik faftaqa

WHEY premium