Szacuny
3184
Napisanych postów
15852
Wiek
34 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
886900
lodzianin1
__Logan__
WojtekA4
Chociaż, wszystkie smaki poniżej 5g fatu na 100g produktu :) więc raczej low fat ;)
Dla ścisłosci - ~4,5 na 85 więc ponad 5 na 100g
Pozatym nie chodzi o samą ilość fatu tylko o połączenie fatu z węglami (biorąc pod uwage, że to produkt przetworzony).
no fakt wyjdzie z 5.1
Logan dla ścisłości makro na stronie producenta podane jest na 30g produktu nie na 85 :) Więc te wartości które podałeś są do 30g :D z drugiej strony nie sądze by Sol jakoś bardzo przejmował się tym skoro ma miejsce i na ww i na fat po prostu sobie wliczy x)
Szacuny
168
Napisanych postów
4456
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
65753
lasican1
lodzianin1
__Logan__
WojtekA4
Chociaż, wszystkie smaki poniżej 5g fatu na 100g produktu :) więc raczej low fat ;)
Dla ścisłosci - ~4,5 na 85 więc ponad 5 na 100g
Pozatym nie chodzi o samą ilość fatu tylko o połączenie fatu z węglami (biorąc pod uwage, że to produkt przetworzony).
no fakt wyjdzie z 5.1
Logan dla ścisłości makro na stronie producenta podane jest na 30g produktu nie na 85 :) Więc te wartości które podałeś są do 30g :D z drugiej strony nie sądze by Sol jakoś bardzo przejmował się tym skoro ma miejsce i na ww i na fat po prostu sobie wliczy x)
Coś mi padło na oczy, byłem sobie gotów dać ręke uciąć, że jest 85g. W kązdym razie przeczytaj co napisałem, nie chodzi o sam fat czy kcal bo to, że można wliczyć jest oczywiste i nie tylko on tak potrafi.
Szacuny
345
Napisanych postów
9131
Wiek
27 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
111352
W znacznej części produktów przetworzonych (typu batony, cukierki, lody, czy powyższe krakersy) mamy ww+fat. Oczywiście, że można się odwołać do takich jak żelki czy pierniki lub delicje(gdzie de facto te 6-8g fatu i tak jest) ale nie szukajmy wyjątków, a patrzmy na większość.
'There is no secret Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
WojtekA4
__Logan__
Myślałem, że jakieś low fat.
Sol i low fat
Hehehe
Dopiero teraz jak musiałem ciąć fat i muszę się postarać aby te 150g nie przekroczyć- wiem już po raz setny- że nie ma opcji abym robił coś na lowfat.
Nie nie ma.
Na low fat mogę się pomeczyc w ostatnim miesiącu.
Ale nie 4 czy 5.
Bez wegli dam radę jechać.
Chęci na początku do niczego nie ma - ale można funkcjonować i normalnie zjeść.
A low fat?
Po za chudy mięsem i rybą nic innego mi nie zostaje.
A chude mięso i ryby nie lubię jeść najbardziej.
Już wolałbym jeść twaróg. Ale jego więcej niż 200g na dzień też nie wciagne.
Z kolei nie jesteśmy też smakoszy białek z jaj.
Choć wiem.że to nieuniknione- ale zostawiam sobie na koniec.
nie na start.
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
Nie kumam o co chodzi z tą ilością fatu.Dla mnie czy jest 3,5 czy 6,5 to nadal jest i tak 5.Odkąd wprowadziłem zaokroglanie do najbliższej piątki życie stało się tak jakby łatwiejsze ;)
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
Pewnie niewielu wie o co chodzi bo doglebniej tłumaczyłem kilku osobom tylko.
Sprawa wygląda tak jak w matematyce.
Zaokroglanie zarówno fat u węglem do najbliższy piątki.
Jest 33,3 dla mnie to 35.
Jest 12,1 dla mnie to 10.
Itd.
Może i głupie ale skuteczne.
Biorąc pod uwagę możliwy błąd obliczeń 10% - nie da się yebnac.
O ile nie oszukujmy i np.zanizamy/wyzamy kazda liczbę.
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
93172
Napisanych postów
362593
Wiek
48 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1663625
solaros
Pewnie niewielu wie o co chodzi bo doglebniej tłumaczyłem kilku osobom tylko.
Sprawa wygląda tak jak w matematyce.
Zaokroglanie zarówno fat u węglem do najbliższy piątki.
Jest 33,3 dla mnie to 35.
Jest 12,1 dla mnie to 10.
Itd.
Może i głupie ale skuteczne.
Biorąc pod uwagę możliwy błąd obliczeń 10% - nie da się yebnac.
O ile nie oszukujmy i np.zanizamy/wyzamy kazda liczbę.
życie trzeba sobie upraszczać, w ostatecznym rozrachunku wyjdą ze 3 gramy różnicy