Szacuny
21
Napisanych postów
571
Wiek
35 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
7442
Dla naturali rekomp jest wg mnie nie do zrobienia (tak jak wyzej). Co innego wspomaganie farmakologia, kumpel, ktory trenowal 3boj przybil sobie "antykatabolicznie" enana przy ok 12-14% BF, rezultat ? Scial sie do minimum 10% (jak nie ~8%) praktycznie kazdy wymiar up o wartosc ok 1 cm a to wszystko w przedziale wagowym 84-81 kg jedzac praktycznie na tzw 0. No ale facet ogarniety + mega mordercze treningi. Baa ! nawet na bombce czesciej pozwalal sobie na kebsa/pizze (silownia w centrum Katowic - pizza, kebab, mcdonaldy pod dostatkiem) a i tak forma sie poprawiala z tygodnia na tydzien :)
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
Wczorajsza miska
800g filetów z BeefA
4 x ćwierć funciaki
Nowy chlebek
3,5g wegli....aż
1)
2)
Skoro filet to tylko medium.
A może nawet medium-rare.
3)
Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-08-17 10:59:05
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
713
Napisanych postów
9084
Wiek
40 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
99288
Sol, mówiłeś, że co jak co, ale o jakość białka z mięsa dbasz.
Kupując taką gotową mieloną wołowinę, zwracasz uwagę na skład?
Jakieś rady? :)
Ostatnio korzystam z mielonej wieprzowiny - co to niby tylko to jest w opakowaniu i nic więcej.
Ale mam dylemat: wołowinę kupić i zmielić samemu - większą ilość i zamrozić, czy takie paczkowane też są si?
Zmieniony przez - WojtekA4 w dniu 2016-08-17 10:51:20
Szacuny
2515
Napisanych postów
12794
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
841469
Solaros, ja tylko mówię, że toeretycznie ma to jakiś sens. Wiadomo, że teoria nierówna praktyce.
To, że rekomp ma miejsce u grubych i początkujących jest faktem - tam ta niska wrażliwość nie przeszkadza najwyraźniej (albo nie w takim stopniu, żeby nie zbudować mięcha). Pytanie czy u tych z 15% fatu, zaawansowanych, tez jest to możliwe (nie przesadzajmy, że przy 15% fatu nie idzie zbudować mięcha)
Tak sobie tylko dywaguję - chodzi mi o samą stronę teoretyczną. Może u zaawansowanych ekstremalnie nowy bodziec byłby tutaj faktorem? A może nie
Szacuny
713
Napisanych postów
9084
Wiek
40 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
99288
Ja to widzę tak, gdyby był przyrząd do pomiaru składu ciała, ale taki 100% wiarygodny, można by to sprawdzić - czy jest możliwy recomp. Ale nie mając takiego narzędzia - nie ma opcji ocenić czy budujemy mięcho. Mięśnie być może są, dajmy na to okryte fatem. Palimy fat, odkrywamy muskle i co? Myślimy sobie - zrobiliśmy rekomp. A prawda jest taka, że jedynie wyszła redu i odkryło się to, co było zbudowane już wcześniej.
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
Musisz spełnić dwa warunki palic Fat to jeden dwa - nie odkryć a zbudować mięsnie Jakąś tam metoda może być kaliper i mierzenie LBM .Innej opcji nie ma bo waga to waga.Ew. jeśli obwody się zwiększa przy spadki ogólnej wagi.Albo zostaną takie same przy spadku wagi ale to jest raczej nierealne bo jeśli smalec jest to obwody też większe i jak leci smalec to obwody też lecą. Więc sama waga i obwody wszystkiego nie powiedzą. No chyba że zleci smalec a waga wzrośnie i obwody też. To wtedy nie mam słów. Ale nie znam takiego przypadku heheh
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
Dremor skoro blisko 100% osób które mają pojęcie na temat bb mówią że 15% to ostateczny okres kiedy się powinno kończyć okres masy to chyba coś znaczy.Masę nadal zbudujesz ale proporcje zbudowane mięso vs odlozony Fat już nie będą idealne.Mało tego - lwia cześć przypadnie na Fat. Więc się nie kalkuluje w ogóle.
Nie kalkuluje bo robiąc redukcję i tak stracisz cześć LBM.
Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-08-17 11:15:54
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
Wojtek - to co na zdjęciu to Tesco Finest.Najlepsze a zarazem najdroższe mięso dostępne u mnie.O jakość się nie martwię. Co innego jakbym kupił 4 burgery za jedno juro ;) więc tak - jeśli masz pewność że skladowe dobre czasami lepiej kupić gotówką (ale nadal surowe!) niż mielic samemu.
Ale jeśli. Masz czas i możliwości mielenia własnego mięsa zawsze będzie wyjsciem najlepszym.
Mam na myśli to że nie zawsze gotowe mięso z góry jest złe.
O ile jakość jest dobra.
A jakość to cena.
Jak ktoś kupuje mielonki o wartości 1/3 surowego mięsa to ta jakość wiadomo jaka jest.....
Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-08-17 11:14:50
1
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Dużo speców też propsuje kuraka z ryżem. Status speca nic dla mnie nie znaczy z całym szacunkiem. Jak nie 15% do 13% - bez różnicy, chodzi o sam fakt rekompu, jeśli ma się zapasy tłuszczu i mały deficyt.
Opinie ludzi to ja znam przecież i sam jestem zdania że rekomp jest raczej niemożliwy u zaawansowanych. Ale to co mówi ten gość jest dla mnie po prostu spójne logicznie i fajnie byłoby to jakoś zweryfikować. Tylko tyle.