masa i ketoza?
masa i tłuszczówka?
ja nie wiedziałem nikogo kto robił mase na niskich weglach czy ketozie c\y tluszczówce [z minimalna ilościa węglowodanów]
ale moze od poczatku,bo chyba za szybko napisałem albo nie zrozumiałeś 'przesłania'
aby był masa musisz byc na plusie kcal
jak byc na plusie kcal jedząc tylko białko?
albo białko i fat?
4000kcal z białka?
przecież to nierealne,a jesli juz to niekoniecznie najlpesze z punktu zdrowotnego
pokaz mi choc jedno jedyne badanie [nie art a badanie] w którym udowodniono ze weglowodany buduja mięsnie
aminokwasy buduja miesnie!
nie fat
|nie
węglowodany
białko!
minimalny warunek konieczny to aminokwasy EAA
węglowodany to energia
1g =~4kcal
do tego tania energia
jeśli byłoby realne budowanie masy bez udziału węglowodanów to na pewno po pierwsze odbiłoby sie po kieszeni
a po drugie byłoby wolniejsze
kcal in>kcal out
prosta matematyka
...tylko pytanie było chyba inne
co innego masa a weglowodany
co innego redukcja a weglowodany
kiedy na masie wysokie poziomy insuliny sa wskazazne przez wieksza cześc dnia
to na reduckji niekoniecznie
dlatego na masie weglowodany sa wskazane,a nawet mozna rzecz głupotą jest ich minimalizacja [czyt. tluszczówka czy ketoza]
tak na reduckji w wielu przypadkach wręcz odwrotnie
nie zawsze ale często
robiąc reduckje węglowadny schodzą na drugi plan
jedząc nawet 1000-1500kcal [VLCD/CKD] a dostarczając odpowiednia ilość białka [nie węglowodanów] chronimy nasze mięśnie
dlatego tez przy minimalizacji wegli wskazane jest zwiekszenie ilosci białka [w okresie reduckji] do poziomów ~3g/kgmc
w trakcie robienia masy - przy sporym udziale weglowodnów spokojnie mozna spożywać ~2-2,3g białka
Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-02-05 02:37:23
Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-02-05 02:41:47