SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

kurczaka

  • Albo : sałatka : -kluseczki kruszysz i zapażasz w wrzątku z kostką rosołową(mało wody-mają byc aromatyczne mocno) - odcedzasz i stygną - kurczaka kroisz, smazysz/gotujesz jak kto lubi lub cel pod diete - papryke kroisz w kostkę, dodajesz mała puszkę kukurydzy i fasoli czerwonej - sałate lodową rwiesz na małe kawałki - jak ostygnie kurczak i [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-24 15:18:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ktos umie imitowac sos z chinczyka? Wszyscy wiemy o czym mowie, zamawiasz "kurczak pikantny" dostajesz kurczaka, warzywa i ryz no i sos. Sos jest taki ze zarowno ryz jak i warzywa (wszystkie, wliczajac brukselke i kalafior) smakuja za***iscie. Dosyc rzadki, doscy pikantny ale bez przesady no i to wszystko co moge o nim powiedziec. Taki [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-23 00:01:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ze to jest "chińczyk" tylko z nazwy to wiem. Niemniej "kurczak pikantny" to najlepsze pod wzgledem smaku danie zawierajace kurczaka, warzywa i ryz. Zrobic bedzie ciezko natomiast masz racje, jakiś rosół to baza, jaki niestety nie powiem. Z przypraw widze tylko podstawowe, sol, pieprz, papryke jelapeno. Trzeba poprobowac bo cos [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-23 10:41:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nie jest suche ?? a i mozesz dokladnie podac przepis, proporcje wolowiny do kurczaka:) i ryzu albo kaszy nie wiem co dajesz.. Zmieniony przez - pijka w dniu 2010-07-10 11:46:48

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-10 11:46:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaka jest różnica kcal między 100g -kurczaka gotowanego a -smażonego w oliwie a -smażonego bez tłuszczu (da się tak?) 2. czy da się usmażyć naleśniki bez tłuszczu? podajcie przykład takiej patelni i jak to smakuje?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-19 09:05:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pewnie odpowiedź gdzieś już była, ale czy mogę smarzyć na oliwie kurczaka? I czy trzeba ją potem dodawać do zapotrzebowania czy jest juz "niewartościowa"

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-23 15:29:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co robić żeby żeby pierś z kurczaka nie była sucha? bo nie wyrabiam :/ znalazłem tylko jeden art o tym - soczysta pierś od b-50 a więc poradę żeby owijać folią... a co jeszcze można wymyślić?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-10-11 22:43:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] do potraw? Bo ja biorę na łyżkę i do buzi ;) I właśnie nie wiem czy to tak można? 3. BTW ze swoich potraw obliczacie z samych danych składników? Np. jajko zapiekane w tuńczyku: jajko - 10 B, tuńczyk - 15 B, 10+15 = 25 B. Tak? 4. Czy gdy ryż, albo pierś z kurczaka po ugotowaniu waży mniej, to liczyć wagę sprzed obróbki, czy po? Pozdrawiam.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-10-15 23:51:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Istnieje jakiś przepis na przyrządzenie wieprzowiny w czasie zbliżonym do pieczenia kurczaka? Ostatnio pieczenie + duszenie zajęło mi około godziny ;-/

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-19 23:06:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Potrzebuje szybko odpowiedzi : Mam 4 udka z kurczaka, przyprawione leżą w lodówce. Co z nimi zrobić gotować/piec ? Nie mam dużo czasu bo za 2h chce mieć je juz gotowe.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-27 11:10:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam udka z kurczaka, polalem je sosem z cytryny musztardy i ketchupu. Chcę wrzucić do piekarnika, w internecie jest, aby piec ~50min, nie za długo? Pierś mi się robi po 20-25 minutach

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-04-09 11:19:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pyt. dzisiaj chciałem sobie "wszamać" kurczaka z warzywami, warzywa niestety podkusiło mnie żeby wrzucić do blendera żeby sobie zrobić taką surówkę warzywną - niestety efekt był marny - wyszła papka warzywna:P - oczywiście nie marnując surowca - wciamałem ją:P - ale jest jakiś sposób na "usztywnienie" takich sałatek? [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-05 12:35:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • majk3 magicznego nie znam ale znam niemagiczny. Idź do sklepu i poszukaj na półce z przyprawami "przyprawy do kurczaka"...poprostu. Potem przed podgrzaniem posypujesz kuraka i gra giatra

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-28 19:53:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ma ktoś jakiś filmik/instukcje jak wykroić piersi z całego kurczaka. Nie chce tego spieprzyć

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-15 10:13:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Siema. Czy jak pokroje filety z kurczaka i odpowiednio przyprawie to mogę je przygotować w piekarniku? ile czasu i jaka temperatura? mam już powoli dość gotowanej kury :) i czy położyć je na jakimś papierze/naczyniu ? pozdr Zmieniony przez - fufek89 w dniu 2011-10-10 16:51:22

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-10 16:49:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaka przyprawa do kurczaka się nada? kebab/gyros odpada.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-01 10:03:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ile czasu może leżeć w lodówce mięso (piersi z kurczaka , wołowina , wieprzowina ) tak aby zachowało świeżość , nadawało się do spożycia , i czy to czy są surowe czy już usmażone ma na to jakiś wpływ ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-02 20:12:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ile czasu może leżeć w lodówce mięso (piersi z kurczaka , wołowina , wieprzowina ) tak aby zachowało świeżość , nadawało się do spożycia , i czy to czy są surowe czy już usmażone ma na to jakiś wpływ ? Surowe jak u mnie ma leżeć dłużej niż przez jedną noc to mrożę bo nigdy nie wiadomo ile leżało w sklepie a te ich daty są często rypnięte. Ale [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-03 06:49:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hello, robil ktos z was moze taka paste z piersi kurczaka? , wiem ze trzeba ugotowac piers , zmielic, dodac jajko na twardo pokrojone np. , i nie wiem czym to zagesci jogurt naturalny?? , ma ktos jakies doświadczenie? wolalbym bez majonezu bo ma byc to na przed tr. posilek.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-22 14:06:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, zawsze jadałem kurczaka pokrojonego w kostkę i smażonego. Obecnie będę wcinał 200 ryżu + 200g cyca. Pierś może być ubita i panierowana smażona na patelni ? - jestem na masie i nie jestem pro... Ewentualnie z czego panierka ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-24 20:58:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)