SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 297322

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1070 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 58323
Ja robie takie golabki w kapuscie, ale mieszam kurczaka z wolowina, farsz wychodzi o wiele lepszy, a przepis jak najbardziej ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 695 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8065
nie jest suche ?? a i mozesz dokladnie podac przepis, proporcje wolowiny do kurczaka:) i ryzu albo kaszy nie wiem co dajesz..

Zmieniony przez - pijka w dniu 2010-07-10 11:46:48
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1070 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 58323
Niestety wychodza troszke suche, ale do tego robisz sos z przecieru albo soku pomidorowe, cebulki, przypraw i sa calkiem smaczne, zawsze to jakas odmiana A co do proporcji skladnikow, to dosc ciezka sprawa, ja nigdy nie sugeruje sie gramatura podana w przepisie, a raczej zapotrzebowaniem w wartosci odzywcze.
I tak dla przykladu ja swoje robilem z ryzu brazowego i miesa w proporcjach 1:3, wiec moje byly dosyc miesiste , takie uroki redukcjii. Hmm moge jeszcze dodac ze z 50g ryzu i 150g miesa wychodza dwa srednie golabki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 695 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8065
ok dzieki sog:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Mozna tez zrobic tylko z kurczkaa, wtedy wiecej brazowego ryzu np. i nie bedzie suche Za to kasza pewnie sie posypie .

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 733 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13457
Mam pewne pytanko: Wiadomo że przed treningowo i po treningu raczej nie powinno się jeść tłuszczy. A jak to wygląda w przypadku kiedy chcę zjeść kuraka którego wcześniej marynuje w przyprawach i niewielkiej ilości oliwy z oliwek? Powiedzmy 1 łyżeczka oliwy z oliwek na porcję kuraka? Można coś takiego zjeść po treningu albo przed?
Dodam iż takiego kuraka potem pieczę w piekarniku.

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Śmiało możesz, to nie są monstrualne ilości tłuszczu.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
No, spokojnie, przeciez jakas ilosc tez Ci poleci z tego tluszczu przy pieczeniu w piekarniku tzn beddzie na blaszce heh

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 2326 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 78561
Jaka jest różnica kcal między 100g
-kurczaka gotowanego
a
-smażonego w oliwie
a
-smażonego bez tłuszczu (da się tak?)

2. czy da się usmażyć naleśniki bez tłuszczu? podajcie przykład takiej patelni i jak to smakuje?

Jedyną rzeczą której powinniśmy się bać jest sam strach

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 183
da się usmażyć naleśniki bez tłuszczu na każdej patelni teflonowej, a smakują jak naleśniki- za***iście
Tu masz przepis z gazety "Rebel":


Słodkie naleśniki białkowe (ok. 20 sztuk)

a)składniki:
-13 białek jaj
-100 ml odtłuszczonego mleka i podobna ilość wody min gaz
-2 żółtka
-150 g mąki razowej pszennej
-400 g chudego twarogu
-100g suszonej żurawiny
-400g jogurtu naturalnego bez cukru
b) przygotowanie:
-ubij białka(niezupełnie sztywno)
-w osobnej misce wymieszaj mąkę z żółtkiem, mlekiem i wodą(wody tyle zeby uzyskać konystencję
ciasta naleśnikowego)
-do miski z mąką dodaj ubitą pianę z białek
-wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj słodzik bez aspartamu
-sporządź farsz: wymieszaj zmielony twaróg, jogurt, słodzik, żurawinę
-możesz naleśniki polać sosem z jogurtu, cynamonu i słodzika
c)wartości odżywcze:
białko- 148 g
tłuszcz- 19 g
węgle- 165 g
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium