[...] kreatyny w dawkach 5g bez ładowania). Pozostałe 20-30% osób nie reaguje na kreatynę ani przy jednym, ani przy drugim sposobie dawkowania. Gdy mięśnie są już nasycone, nadmiar kreatyny wydala się w postaci kreatyniny. Wybaczcie nam teraz nieco wywodów naukowych. Z moczem wydala się dziennie 14 -26 mg kreatyniny na kilogram wagi ciała. [...]
[...] skórze witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - zwłaszcza witamin A, E i D. Dlatego ważna jest odpowiednia proporcja tłuszczu w diecie, tj. do 30 proc. Niedobór tłuszczu, przy nadmiarze węglowodanów, wywołuje niedobór w/w ważnych dla zdrowia witamin. Ale nie mniej szkodliwy jest nadmiar nasyconych tłuszczów zwierzęcych (smalec, łój wołowy). Szkodzi [...]
[...] Monohydrat kreatyny, w nie naruszonej formie, wchłaniany jest w jelicie. W komórce mięśniowej, poprzez przyłączenie fosforu, tworzy się fosfokreatyna. Fosfor występuje w nadmiarze w komórkach mięśniowych i nie stanowi w związku z tym czynnika ograniczającego. Spożycie właściwych form aktywnych (fosfokreatyna i ATP) są natomiast bezużyteczne, [...]
[...] Monohydrat kreatyny, w nie naruszonej formie, wchłaniany jest w jelicie. W komórce mięśniowej, poprzez przyłączenie fosforu, tworzy się fosfokreatyna. Fosfor występuje w nadmiarze w komórkach mięśniowych i nie stanowi w związku z tym czynnika ograniczającego. Spożycie właściwych form aktywnych (fosfokreatyna i ATP) są natomiast bezużyteczne, [...]
[...] Monohydrat kreatyny, w nie naruszonej formie, wchłaniany jest w jelicie. W komórce mięśniowej, poprzez przyłączenie fosforu, tworzy się fosfokreatyna. Fosfor występuje w nadmiarze w komórkach mięśniowych i nie stanowi w związku z tym czynnika ograniczającego. Spożycie właściwych form aktywnych (fosfokreatyna i ATP) są natomiast bezużyteczne, [...]
[...] Rutyna sprawia ,że psychika nam „wysiada" jedzenie nie jest już takie przyjemne i staję się dla nas przymusem. Monotonna dieta jest niebezpieczna, ponieważ dostarcza w nadmiarze pewnych składników odżywczych (co za dużo to niezdrowo oraz prowadzi do niedoboru pozostałych składników. Konsekwencją są zaburzenia funkcjonowania całego [...]
[...] Dietary Reference Intakes ustalone przez National Academy of Sciences, Food and Nutrition Board, USA) Ciekawostki: • sód jest antagonistą potasu, • sód występując w nadmiarze, wiąże wodę w organizmie prowadząc do nadciśnienia, obrzęków, a nawet przewodnienia, • w soli stołowej znajduje się 39% czyli jedna łyżeczka od herbaty zawiera [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wiele sposobów, z których najistotniejszy moim zdaniem to obniżenie poziomu cholesterolu we krwi – więc mają wpływ na ograniczenie ryzyka wystąpienia miażdżycy. Oczywiście nadmiar tłuszczy może zachwiać równowagę organizmu co przełoży się na obniżenie odporności a tego byśmy nie chcieli – we wszystkim ważny jest UMIAR. Przejdźmy teraz do [...]
[...] w sposobie zachowania i realizacji potrzeb. Energia Ki zamknięta w osobowości człowieka warunkuje jego istnienie, to, że on żyje. Utrata Ki to śmierć. Jego niedomiar czy nadmiar może być przyczyną choroby. Skanalizowanie Ki na jakimś jednym rodzaju jego wykorzystania prowadzi zaś do patologii w formie odchyleń i anormalności. W ten więc [...]
[...] jedzą znacznie za dużo. Jednak większość z nas może sobie pozwolić na nieznaczną ilość toksyczności. Ta toksyczność pochodzi głownie z azotu. Kiedy wytwarzamy energię z nadmiaru białka to musimy odciąć aminokwasy, wyjąć azot i ten proces tworzy nowe związki takie jak amoniak. Amoniak jest bardzo toksyczny w naszym ciele. Musimy wytworzyć [...]
[...] w sposobie zachowania i realizacji potrzeb. Energia Ki zamknięta w osobowości człowieka warunkuje jego istnienie, to, że on żyje. Utrata Ki to śmierć. Jego niedomiar czy nadmiar może być przyczyną choroby. Skanalizowanie Ki na jakimś jednym rodzaju jego wykorzystania prowadzi zaś do patologii w formie odchyleń i anormalności. W ten więc [...]
[...] naszej codziennej diecie. W przeciwnym razie l-karnityna będzie oddziaływała na tłuszcze przez nas zjadane, względnie na kwasy tłuszczowe wyprodukowane przez naszą wątrobę z nadmiaru zjadanych węglowodanów, a nie na tłuszcz zgromadzony w komórkach tłuszczowych. Zawsze najpierw nasz organizm będzie się starał pozyskać energię z aktualnie [...]
[...] tych słabości albo może wygrać poprzez zaskoczenie i doprowadzenie do popełnienia przez nas takich błędów jak nadmierne albo niedostateczne działanie, brak siły lub jej nadmiar. W trakcie ćwiczeń pchających dłoni przeciwnik może zdobyć przewagę nie pozwalając nam skorygować błędów (nie dając nam po prostu czasu na ich skorygowanie). Może też [...]
[...] Jesli tak to dobrze - jeśli nie to warto kilka słów poświecic PCT. Po zastosowaniu przeroznych srodkow (saa/ph) ktore aromatyzuja, konwertuja w naszym organizmie powstaje nadmiar hormonow oraz ich metabolitow. Kraza one w krwiobiegu nie pozwalajac naszemu organizmowi w "dojsciu do siebie". Oprocz tego nasz uklad HPTA (*1) jest zablokowany w [...]
[...] komórek, co obniża stężenie tego cukru w krwi. Dalszy wzrost stężenia glukozy w krwi jest dla organizmu sygnałem, że ma go więcej, niż w danej chwili potrzebuje. Wtedy nadmiar cukru może być przechowywany pod postacią glikogenu wątrobowego i mięśniowego. Ale też należy wiedzieć, że nie jest do studnia bez dna - ma swoje ograniczenia. [...]
[...] estrogenów w żywności i środowisku. W wyniku tego zaobserwować można postępującą feminizację płci. Mężczyźni, kobiety i dzieci są coraz grubsi i ciężsi, ze względu na nadmiar estrogenów, a zaburzenia hormonalne i nowotwory osiągnięły niemal epidemię. CZY NASZE ŻYCIE ZAGROŻONE JEST PRZEZ ESTROGENY Dzisiejszy świat stracił równowagę [...]
[...] Monohydrat kreatyny, w nie naruszonej formie, wchłaniany jest w jelicie. W komórce mięśniowej, poprzez przyłączenie fosforu, tworzy się fosfokreatyna. Fosfor występuje w nadmiarze w komórkach mięśniowych i nie stanowi w związku z tym czynnika ograniczającego. Spożycie właściwych form aktywnych (fosfokreatyna i ATP) są natomiast bezużyteczne, [...]
[...] Monohydrat kreatyny, w nie naruszonej formie, wchłaniany jest w jelicie. W komórce mięśniowej, poprzez przyłączenie fosforu, tworzy się fosfokreatyna. Fosfor występuje w nadmiarze w komórkach mięśniowych i nie stanowi w związku z tym czynnika ograniczającego. Spożycie właściwych form aktywnych (fosfokreatyna i ATP) są natomiast bezużyteczne, [...]
[...] Kobiety ciężarne - 1,5 Z białkiem to jest tak: jeśli jest go za dużo - może szkodzić, jeśli za mało - to też bardzo niedobrze. Naturalnie, odnosi sie to do dłużej trwającego nadmiaru czy niedoboru. Krótkotrwałe okresy nie robią organizmowi szkody. Daje sobie z nimi radę. Ale jeśli np. ktoś objada się przez całe lata mięsem, to niech się nie [...]
[...] liczbą. Okazuje się jednak, że inspektorzy Państwowej Inspekcji Handlowej po wielekroć alarmowali o niebezpiecznie wysokim stężeniu w mięsie wiążących wodę wielofosforanów (nadmiar wielofosforanów powoduje u dzieci niedorozwój kości, u starszych ludzi osteoporozę). Jeszcze bardziej niebezpieczne jest nadmierne szprycowanie wędlin związkami [...]