SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białka

  • Fit pudding kawowy z chia

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 ml kawy - rozpuszczalna lub espresso 10 g Dziko Słodkiego sosu Sweet Coffee 20 g nasion Chia 200 g jogurtu naturalnego 30 g białka o ulubionym smaku 5 g kakao Jak wykonać: Do zimnej kawy dodajemy sos oraz nasiona chia - dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Chia musi dobrze napęcznieć. Do jogurtu dodajemy kakao [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6337 Data: 2018-12-29 08:05:56
  • Czego potrzebujemy: 250 g twaróg półtłusty 40 g Sugar Free Jelly o ulubionym smaku 40 g ulubionego smaku białka - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6522 Data: 2018-11-01 12:13:12
  • Fit Tarta "makrobalance"

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] masła orzechowego - ja użyłam z nerkowców wersja crunchy 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady 50 g jogurtu naturalnego Masa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 70 g ulubionego białka - ja użyłam słony karmel 15 g żelatyny + 150 ml wrzątku Jak wykonać: Wszystkie składniki na spód dokładnie zagniatamy i wyklejamy formę do tarty. Średnica formy około [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2968 Data: 2019-02-17 20:08:54
  • Choco sernik słony karmel

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g choco muffin 20 g oleju 100 ml mleka 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 2% 50 g ulubionego białka - u mnie oczywiście słony karmel 15 g żelatyny + 100 ml wody 70 g masła orzechowego 100 g daktyli szczypta soli Jak wykonać: Choco Muffin przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Ja używam tortownicy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2416 Data: 2019-03-18 22:41:26
  • Malinowo-czekoladowe kulki mocy

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 50 g mąki kokosowej 30 g wiórków kokosowych 10 g kakao 60 g Malin w żelu 30 g białka o smaku czekoladowym Vege 25 g rozpuszczonego i wystudzonego oleju kokosowego około 50 ml wody 25 g posiekanych migdałów do obtoczenia kulek Jak wykonać: Wszystkie składniki poza migdałami mieszamy w misce. Lepkość masy korygujemy ilością wody [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5007 Data: 2019-08-09 10:36:35
  • [...] Metody. Przeprowadzono prospektywne badanie 39 pacjentów z marskością wątroby. Byli obserwowani od stycznia 2015 r. do marca 2017 r. Każdego dnia rejestrowano spożycie białka i poziom aktywności. Uczestnicy zostali losowo przydzieleni (1:1) do grupy, która wykonała 36 1-godzinnych sesji ćwiczeń fizycznych (nadzorowany trening oporowy z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2362 Data: 2021-07-24 16:42:14
  • Michałki czekoladowe low carb

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch 60 g oleju kokosowego 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego 35 g kakao 10 g maki kokosowej 30 g orzechów ziemnych 70 g czekolady min 74 % kakao 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos Jak wykonać: Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6059 Data: 2018-02-20 07:43:43
  • Pyszne lody low carb

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] wyjmujemy je na 10 minut przed podaniem. Lody są dość kremowe. Jeśli chcecie zmienić makro, zamiast mascarpone dajcie mielony twaróg (sernikowy) oraz max 30 g ulubionego białka. Serwujcie z czym tylko chcecie - u mnie ze świeżymi borówkami, mrożonymi malinami, chipsami kokosowymi oraz domową - 3 składnikową czekoladą. Wartości odżywcze: Lody [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3507 Data: 2018-04-24 07:35:47
  • Trufle proteinowe FIT

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 90 g daktyli 20 g kakao 80 g białka - ulubiony smak 40 g mąka kokosowa Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem, zostawiamy w wodzie na całą noc lub minimum kilka godzin. Odlewamy wodę i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Ja zawsze używam widelca. Dodajemy kakao, białko i mąkę kokosową na końcu. Mąką zawsze koryguje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5709 Data: 2018-10-08 12:48:09
  • Omlet ze smakowej mąki owsianej

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 3 jajka w temperaturze pokojowej 5 g ksylitolu 25 g smakowa mąka owsiana Quamtrax olej kokosowy dodatki: 1 kiwi 20 g masła orzechowego Jak wykonać: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy ksylitol i ubijamy około 2 minut na puszystą masę. Do białek przekładamy ubite żółtka, dodajemy przesianą [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2779 Data: 2018-11-02 09:13:13
  • Gofry meksykańskie

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] jajka szczypta soli 1 łyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g tartego sera cheddar 50g kukurydzy z puszki 1 awokado 100g salsa mexicana dip Wykonanie: białka oddziel od żółtek i ubij je na puszystą pianę mąkę wymieszaj z solą, proszkiem do pieczenia i papryką dodaj mleko oraz żółtka i wymieszaj dodaj pianę z białek, tarty [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2727 Data: 2021-04-20 11:59:18
  • Brownie z batatów

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 400 g surowego i obranego batata 40 g masła z nerkowców 40 g gorzkiej czekolady 20 g kakao 30 g białka o smaku czekoladowym Jak wykonać: Batata kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę i blendujemy. Czekoladę rozpuszczamy i razem z pozostałymi składnikami dodajemy do zblendowanego batata. Wszystko dokładnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3086 Data: 2018-03-22 06:56:41
  • Chcesz szybciej schudnąć? Jedz ryby!

    Artykuł
    Badania naukowe

    Wykorzystanie diety niskoenergetycznej, gdzie zapotrzebowanie dobowe jest obniżone o 30% działa skuteczniej, gdy źródłem białka jest dorsz. Naukowcy z Islandii doszli do tego typu wniosków, a badanie opublikowali w artykule, który ukazał się w Nutrition, Metabolism & Cardiovascular. Badanie Celem badania było sprawdzenie, jaki wpływ na nadwagę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3571 Data: 2018-06-08 10:55:02
  • [...] decydują aromaty lub kakao. Zdecydowanym plusem jest zawartość witamin z grupy B, natomiast na tym zalety się kończą. Napój ma dużą zawartość cukrów prostych i bardzo mało białka. Ma też sporo kalorii, ale biorąc pod uwagę, że jest słodzony cukrem, to ten fakt nie powinien dziwić. Müllerdrink Vegan jest dość rzadki. Można powiedzieć, że ma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1204 Data: 2022-01-05 18:42:11
  • Jaglane Monte low fat

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka + kilka łyżek - ja użyłam 2% 3/4 szklanki wody 30 g izolatu creme brulee 25 g wpc carmel nugat 15 g ksylitolu 15 g kakao Jak wykonać: Kaszę wsypać na sitko i przepłukać kolejno zimną wodą - wrzątkiem - znów zimną wodą i znów wrzątkiem. Zabieg konieczny by pozbyć się nieprzyjemnej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4059 Data: 2018-02-21 22:00:40
  • Kwas mlekowy chroni komórki

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] po zabiegu sprawdzili, czy geny w mięśniach łydek zaczęły wykazywać zmiany. Wyniki W procesie analizy genomu naukowcy odkryli, że gen PGC-1-alfa odpowiedzialny za syntezę białka, które pełni kluczową rolę w produkcji mitochondriów, działa ciężej. Oznacza to, że jest mocniej zaangażowany w procesy produkcji samych mitochondriów, które to z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1435 Data: 2018-06-13 10:40:46
  • Proteinowe owsiane pancekes

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 50 g płatków owsianych 1 jajko 30 g białka - ja użyłam izolatu o smaku biała czekolada 5 g kakao 150 ml wody 50 ml espresso lub bardzo mocnej kawy Jak wykonać: Płatki gotujemy w wodzie z kawą. Wystarczy kilka minut, by płatki tylko wciągnęły płyn. Przekładamy do miski. Gdy płatki chwilę przestygną dodajemy jajko, izolat oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5907 Data: 2018-08-14 11:38:48
  • Trufle orzechowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g masła z nerkowców 30 g wiórków kokosowych 60 g masła migdałowego 40 g daktyli 5 g kakao 10 g maca 30 g białka w ulubionym smaku Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie odlewamy połowę wody, a daktyle rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki poza kakao i wszystko dokładnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2411 Data: 2018-11-19 10:55:04
  • Czego potrzebujemy: 200 g płatków owsianych 200 ml wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia 25 g żurawiny 2 jajka 150 g granulek serka wiejskiego 120 g brzoskwiń w żelu Jak wykonać: Płatki zalewamy wodą na około 15 minut. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka, żurawinę, proszek do pieczenia dodajemy do płatków i dokładnie mieszamy. Kolejno [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5301 Data: 2019-08-12 10:55:28
  • [...] które chcą pozbyć się tłuszczu. Myślano tak nawet w latach 60. i 70. XX wieku. W rzeczywistości wygląd brzucha zależy od stosowania odpowiedniej diety, bogatej w źródła białka, warzywa i inne zdrowe źródła węglowodanów złożonych. W diecie musi być odpowiednio dopasowana ilość energii, czyli konieczna jest dieta zapewniająca deficyt [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 538 Data: 2023-05-01 18:41:06