Kolego... Gdybys nie byl taki leniwy i poczytal to co inni pisali na forum wczesniej nie zadawalbys takich pytan.... Oczywiscie lepiej miec wszystko podane na tacy, prawda? ech..... Dlaczego sie zdenerwowalem? Poniewaz Twoje pytanie dotyczace bialka wskazuje na to ze nie posiadasz elementarnej wiedzy dotyczacej zywienia Moze jak przeczytasz [...]
k.zielony tak jak koledzy wyzej juz powiedzieli poczytaj troche a narazie z tym mocniejszymi suplami poczekaj nie pytaj czy warto bialko do jakiegos supla dodac i na tym robic cykl bo na bialku sie cykli nierobi !!-bierzesz wtedy kiedy potrzebujesz tak jak Ci chyba na privie mowilem zebys przedewszystkim jakas diete ulozyl na poczatek a do [...]
postaraj sie dopracować diete do rozkladu bo masz za duzo bialka za duzo ww i za malo tluszczu nie jedz tyle kurczaków bo cie wypryszczy od tych hormonow Nie wiem dlaczego nie jesz innych mies ale nie ma zdrowszego miesa niz miesa barana, i krowy wypasanych na łakach Kury sa tanie ale to fermowe jak juz to kupuj od rolnika i jedz cala kure ona ma [...]
Witam, nie licze kalorii, gramow bialka itp... nie mam mozliwosci technicznych i czasu (polowe czasu jestem w delegacjach, jem po hotelach, knajpach... + to co dokupie w pobliskim sklepie) Staram sie jesc na czuja podnoszac ilosc bialka i redukujkac tluszcze + cukry Napisalem wyzej... glodny chodzic za dlugo nie moge bo nie mam na to pary... [...]
co do trawienia laktozy znajdujacych sie w nabialach wszysko rozchodzi sie o enzym laktaza -o,ktorym juz wspomniales- u czesci osob organizm nie wytwarza tego enzymu i po spozyciu mleka dostaja rozwolnienia jednak jesli sam nie zauwazasz rewelacji zoladkowych po spozyciu produktow mlecznych normalnie trawisz laktoze jednak bazowanie na twarogu, [...]
koles08 sog za wszelką pomoc;) Maślanka jest gorzej przyswajalna niż kefir czy jogurt? Soja w takim razie w ogóle się nie nadaje na źródło białka? Tylko jak to zbilansować? Na 1g białka 3g węglowodanów.. złożonych czy obojętnie? Gdzieś wyczytałem że złożonych.. ale skąd je wziąć? Banany, płatki żywnie i owsiane wystarczą (i czy są to złożone)? [...]
Maślanka jest gorzej przyswajalna niż kefir czy jogurt? Soja w takim razie w ogóle się nie nadaje na źródło białka? Tylko jak to zbilansować? Na 1g białka 3g węglowodanów.. złożonych czy obojętnie? Gdzieś wyczytałem że złożonych.. ale skąd je wziąć? Banany, płatki żywnie i owsiane wystarczą (i czy są to złożone)? Tylko tak czy siak nawet tego nie [...]
A jaka ilość węglowodanów powinna przypadać na 1g białka, aby białko zostało przetworzone w glikogen? Bo z tego co wiem, bez węglowodanów, białko nie zostanie przetworzone w glikogen.. i wcale nie wydalone, ale jeśli nie będzie spalone, to zamieni się w tłuszcz.. chyba nie bez powodu mówi się przecież, że puchnie się od nadmiaru białka? I czy mogą [...]
glikogen to weglowodan(polisacharyd) buduja go czasteczki glukozy co do ilosci weglowodanow pisale ci, ze zalezy to od kalorycznosci diety nie mozna okreslac, ze na 1g biaka ma przypadac 3g wegli posilek bogaty w pelnowartosciowe bialko muisz spozyc przed i po treningu nie pij biaka w trakcie a co do wydalania bialka nie wiem w jaki sposob ma to [...]
nie rozumiem co masz na mysli pod pojeciem spuchniecie tak jak po koksach,ze masz twarz okragla? a te proprcje, ktore podajesz sa orientacyjne i nie mozna sie ich sztywno trzymac wynikaloby z tego, ze kazdy musi dostarczyc 2g bialka i 6 gh wegli na kg a tak nie jest bo ilosc spozywanych wegli zalezy jak ci wczesniej pisalem zalezy od [...]
ok 2g białka na KMC powinienem spożywać przy jakiej ilości ćwiczenia? jeśli np mam okres, kiedy ćwiczę mniej, nie więcej niż jedną partię mięśni dziennie, ale do tego uprawiam inny sport, to też 2g? a jeżeli tylko jedną partię mięśni ćwiczę i nie mam czasu na inny sport przez jakiś okres czasu, to nadal 2g? czy można zmniejszyć? przez pracę nie [...]
Nie, oczywiście, nie musisz wywalać ćwiczeń aerobowych, kazdy ruch jest dobry, tylko problemem wiekszosci dziewczyn jest ze robia od groma aerobow i sa do nich tak przyzwyczajone, ze w ogole nie robia na nich wrazenia, to ze sie człowiek spoci i przyspieszy oddech nie świadczy o odpowiedniej intensywności pomagajacej splic tkanke tluszczowa. I [...]
bialka bedzie brakowac okolo 40 g dziennie tylko mi nie zalezy na bardzo czystej masie. nie bede posiadal bialka wiec moglby byc jakis z 20% zawartoscia bialka mysle nad weider super mega mass 2000 ?
Nie nazywałbym go białkiem niepełnowartościowym lecz raczej pełnowartościowym ale .. troche gorzej przyswajalnym. Jelsi jestes weganem to nie pozostaje Ci raczej nic innego jak bialko sojowe i innych roślin strączkowych, to najlepsze źrodlo bialka. Jesli jednak dopuszczasz produkty mleczne w swej diecie to najlepiej przyswajalne jest bialko [...]
wiec jesli nie masz zadnych wskazan dietetyczno-filozoficzno-religijnych aby nie jesc miesa lub mleka to najtaniej w przeliczeniu na gram przyswojonego bialka wychodzi jednak bialko serwatki lub bialko jajeczne OVOPOL ale nie wiem ile w tym drugim przypadku bedzie Cie kosztowalo poprawianie smaku i wietrzenie mieszkania. wietom
[...] progres natomiast czeka mnie jeszcze sporo pracy. Obecna waga 101 kg 24 stycznia zaczynam redukcję i szykuje się na MP kulturystyka klasyczna do 180 cm śniadanie 4 całe jaja + 2 białka 50 gram mąki orkiszowej posiłki 2,3,4,5 50 gram ryż brązowy 250 kurczak 25 oliwy warzywa posilek potreningowy 4 całe jaja + 2 białka 200 gram ziemniaków
Trening i suple bez zarzutu, do dietki trzeba naniesc drobne poprawki 1-Śniadanie: Płatki owsiane, mleko0,5%, rodzynki, słonecznik, orzechy, oliwa z oliwek Nie widze białka, dodaj np. 4-5 jajek i wywal wtedy oliwe. 2-II śniadanie: Chleb razowy, serek wiejski, pomidor, ogórek Zamien serek wiejski na twarog chudy, wiejski ma sporo tłuszczu i mało [...]
[...] Tak wyszlo Po to pytam Was, żeby otrzymać jakieś wskazówki.. Tora: 1-Śniadanie: Płatki owsiane, mleko0,5%, rodzynki, słonecznik, orzechy, oliwa z oliwek Nie widze białka, dodaj np. 4-5 jajek i wywal wtedy oliwe. Nie dopisałem, że wrzucam 15g ostrowii. Dodam jajca.. 2-II śniadanie: Chleb razowy, serek wiejski, pomidor, ogórek Zamien [...]
[...] i gotować do popękania jej, aż powstanie dżemik. Wystudzić. Mak: 400 g suchego maku mielonego 200 ml miodu skórka otarta z jednej pomarańczy łyżeczka ekstraktu migdałowego 4 białka mak zalać wrzątkiem do pokrycia, odstawić na wystudzenia, po wystudzeniu odcisnąć z nadmiaru wody najlepiej przez ręcznik kuchenny. Umieścić w misce, zmieszać z [...]