wketozie mozesz byc szamiąc nawet 10tys kcal.. wazne żeby nie było ww Nie prawda. Jak masz za dużo białka, to masz glukogneogeneze i tak ponad połowa białka jest zamianana na cukier. Żeby być w ketozie trzeba dostarczać organizmowi energii z tłuszczy, ograniczyć węgle(wiadomo)i białko. A przy ~ B:200 T:400 W:50 można się wspaniale i szybko [...]
imo zdecydowanie za dużo białka na ładowanie, przegiąłeś co najmniej dwukrotnie :P po pierwsze silna termogeniczność białka, po drugie spowolnienie procesu trawienia ww właśnie przez taką ilość b, po trzecie nieefektywny transport glukozy do miocytów, bo tak duża ilość aminokwasów we krwi zaburzyła pracę insuliny i jej receptorów w komórce [...]
A jak jest z twarogiem chudym na vlcd po przecież twaróg nie jest pełnowartościowym białkiem tak jak kurczak , białka jaj itp . A przepis smakowicie wygląda :) Twaróg jest pełnowartościowym białkiem tak samo jak kurczak czy jajka, gdyż jest pochodzenia zwierzęcego. Jego minusem jest obecność laktozy oraz gorszy aminogram i mniejsza ilość [...]
Ja też nie mam żadnych problemów z wytrwaniem. Wręcz powiem że jest to dla mnie łatwiejsza dietka niż klasyczna ketogeniczna(z tłuszczami), gdzie ilość białka mamy bardziej ograniczoną. Tutaj czuję się bardziej najedzony a i efekty lepsze. U mnie dobrze się spisuje wrzucenie więcej białka na śniadanie i przed snem(ok. 50g) gdzie najbardziej ochota [...]
a jak sie ma białko z jaj i odzywki białkowej pieczone w piekarniku? na kolacyjkę zawsze zapodaje ubite 4 białka jaj z łyżka odzywki białkowej do smaku i mój trener oświadczył mi ze białko się rozpada w wysokiej temp. tzn piekę beze w 140stopniach jakieś 30min i polewam jogurtem. No kolacja wypas dla mnie cały dzień na nią czekam bo dla mnie jak [...]
[...] na VLCD kupiłem paski do pomiaru i wczoraj wyszedł najjaśniejszy kolor przed pójściem spać a dzisiaj rano +/- (następny po neg) kurr.. co jest? czy to przez dużą ilość białka? Żeby wejść w ketozę, organizm musi spalać tłuszcz przy braku węglowodanów. Jeżeli w diecie masz mało tłuszczy, to węglowodany powstają z aminokwasów. Ketozę można [...]
tak na szybkiego patrzac to masz tu ze 140g bialka max, ale jak wliczasz to z platkow owsianych, orzechow, chleba, wedliny, ryzu itd to sie nazbiera i ponad 200 bycmoze no i oczywiscie 35g bialka w 2 posilku wcale nie ma 35g bialka, prawda?
za malo weglowodanow po co ci te jogurty maslanki chleb zrob mniej wiecej tak 1. 100g platkow owsianych + 3cale jaja 2 bialka 2.100g ryzu brazowego 150 g filet z piersi 3.100g ryzu 150g filet 4.100g ryzu/kaszy gryczanej puszka tunczyka 5.100g platkow owsianych 3 cale jaja 2 2 bialka 5g oliwy/tran 6. twarog 200g 5g oliwy teraz [...]
[...] wolnych rodników. Preparat działa podobnie do witaminy E i C, ale o wiele silniej. POLLEN - pyłek kwiatowy - to dietetyczny produkt spożywczy zapewniający niezbędne ilości białka, aminokwasów, lipidów, witamin i składników mineralnych potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. BIOSTYMINA: wyciąg z liści Aloesu, pobudza czynności [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Postaram Ci się wyjaśnić w rozumiały sposób... Jak już masz obliczone zapotrzebowanie z tego kalkulatora, czyli ilość kalorii, ilość węgli, tłuszczów i białka na dzień, to okey. Jeśli nie, to wpisz na youtube "karmowski dieta" i obadaj pierwszy filmik jak siedzi z dwoma takimi typami. Bardzo ładnie tam wyjaśnił co i jak wg mnie ;) Oblicz sobie z [...]
[...] dokładnie makro a moją "dietę" bardziej bym określił jako swoje codzienne preferencje żywieniowe. Ogólnie podczas redukcji ścinam węgle 2-2,5g/kg i spożywam trochę więcej białka min 2g/kg. Staram się jeść 5 posiłków dziennie. Ogólnie mam pewne schematy choć dania żeby nie było monotonnie się zmieniają. 1. 200-250mln mleka 1,5% +40-80g płatków [...]
okolo 20g czyli az tak malo nie jest. 140g dziennie musze tylko jesc czyli to jedna siodma a jem szesc posilkow dziennie. Zazwyczaj wiecej niz 20g bialka w nich jest, a jak nie jest pije bialko. W ciagu dnia licze bialko i wegle zeby bylo przynajmniej 2g bialka na kg masy ciala oraz 5g wegli. A z tluszczy to glownie oliwa 3 razy dziennie. Widac, [...]
Podejście prawidłowe Wiedza nie bardzo 3jajka to 12g białka... Powinno Cię interesowac tylko pełnowartościowe bialko czyli zwierzęce, tego z owsa nie wliczasz Dołóż jeszcze ze 3 białka z jaj i będzie OK.
do pierwszego posiłku dam np z 3 bialka jaj. a co do ostatniego bardziej traktowalem jako przekąska ktorej moze nie byc. Gdyz z pracy wracam o 18:20 a twarog jem okolo 19. Jesli białka za duzo to skąd go zabrac? moge np zmniejszyc ilosc wypitego bialka do 25g.
QAZAR - masz dostep do tej ksiazki? szukam jej po sieci :( wlasnie sie doczytalem, ze Stefansson jadl przecietnie w czasie tego eksperymentu 2,650 kalorii dziennie - 2100 z tluszczow i 550 z bialka. Andersen srednio 2,620 - 2,110 z tluszczu i 510 z protein. pozd WiRAHA
[...] tylko mi się skończą, zamiast tego mięso drobiowe (piersi z kurczaka, z indyka). Zrezygnuję ze smarzenia. Biały ser, który kupuje jest firmy zielona łąka, a skład to: 22g białka, 3g węgli i 0g tłuszczy. Mogę podzielić jedno opakowanie na cały dzień to dotarczę z niego 55g białka, 7,5g węgli. Dodam też więcej warzyw, co do owoców to jakoś źle [...]
[...] mniej ale ile baba by nie miała zawsze jest za duzo Co do diety, specjalistą nie jestem ale troche wiedzy zabsorbowałem więc tak 1. śniadanie: sałatka z dużą ilością białka z jajek (np. 2 białka jaj) do tego sałata, pomidor, ser feta, posiekana garść migdałów, łyżeczka siemienia lnianego lub olej lniany (chyba ten mi polecałeś) lub [...]
Wklejam tu kolejna dietke mam nadzieje ze ta bedzie bez zazutów. Dieta 70kg. 2 gramy białka / na 1kg masy ciała 4,7 grama węglowodanów / na 1kg masy ciała 0,75 grama tłuszczu / na 1kg masy ciała TLUSZCY PODBIJ NA 1GR NA KG MASY CIALA. 2-3l wody, owoce i warzywa WARZYW JAK NAJWIECEJ, A OWOCE WLICZAJ. 7.00 - Śniadanie 100g płatków owsianych [...]
Dokładnie jak monkey. Wliczasz każdy rodzaj białka. Jak to Tadziu mawiał - gdybyśmy nie wliczali białek roślinnych to weganie by umierali z głodu. Łącząc w jednym posiłku białka zwierzęce i roślinne zawsze otrzymamy pełnowartościowe białko. (aminogramy wzajemnie się uzupełniają i tworzyą białka komplementarne)