[...] dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu produktów z cukrem - laktozą. Budowa enzymu Enzymy budują proteiny i proteidy. Jednak zazwyczaj są to te drugie - białka złożone (białko takie składa się z części białkowej i części niebiałkowej np. witaminy). Część niebiałkowa może się łączyć trwale z enzymem oraz tymczasowo (podczas [...]
[...] steroidowych o działaniu anabolicznym. Dostarczenie prekursorów androgenów spowoduje nadprodukcję testosteronu, dzięki której we krwi pojawi się „wolny" (nie związany z białkami) testosteron o bardzo silnym działaniu anabolicznym. TRIBULUS TERRESTRIS PROFESSIONAL jest wyjątkowym na rynku suplementem podwyższającym poziom testosteronu, gdyż [...]
[...] z produktów niskotłuszczowych - mięsa (piersi z kurczaka/indyka, wołowiny), jaj, ryb, oraz przetworów mlecznych (chude twarogi, mleko, sery żółte), dobrym uzupełnieniem białka w diecie kulturysty są rośliny strączkowe (np. fasola) oraz soja/granulat, uzupełnieniem diety w białko powinny być odżywki wysokobiałkowe (np. WPC - koncentrat białek [...]
[...] analizy i dać jednoznaczną odpowiedź. Już wie, że wszelkie wymagania idealnie spełni o tej godzinie Amino Whey System ! Preparat aminokwasowy uzyskany z hydrolizatu izolatu białka serwatki świetnie nadaje się do zadania, które kulturysta właśnie sobie wyznaczył. Serwatka jest białkiem szybko wchłanianym, przyjmuje się, że już po około 40 [...]
Białko i Aminokwasy w Sportach Siłowych Przez wiele lat sporną sprawą było zapotrzebowanie sportowców na białko. Udowodniono, iż spożycie większej ilości białka (2,77g białka na kg masy ciała), prowadzi do lepszego bilansu azotowego (w porównaniu z 1,2g białka na kg masy ciała). Nie stwierdzono natomiast znacznej różnicy w zwiększeniu czystej [...]
I. GRA wstępna. Walka z nadwagą i otyłością jest nie tylko wymogiem estetycznym, ale przede wszystkim wynika z troski o własne zdrowie. Hypercholesterolemia, miażdżyca, otyłość, nadmierny tłuszcz tu i tam - w następstwie tego choroba niedokrwienna serca i zawał serca, nadciśnienie tętnicze, udar mózgu, cukrzyca, choroby układu oddechowego, zmiany [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Muscle_Infusion_i28115_d400x400.jpg Muscle Infusion Opis - 7 źródeł białka. - Zawiera Aminogen i Laktaze. - Wzrost beztłuszczowej masy ciała. Muscle Infusion to wielki przełom w suplementacji białek. To nowej generacji odżywka, która składa się aż z 7 różnych żródeł białka z różnym profilem aminkwasowym i [...]
[...] tematów, krótko w artykule przedstawionych. ##### Makroskładniki ##### Wszystko co jemy składa się z trzech głównych „elementów“, tzw. makroskładników, do których należą: - białka - węglowodany - tłuszcze. Białka Białka to najważniejszy materiał budulcowy naszego organizmu, pamiętajcie, że stanowią one aż 50 % suchej masy ciała człowieka. Białka [...]
[...] odżywczych. Dostarczają albo energie , albo potrzebna do budowy mięśni białko, a przede wszystkim dobrze smakują . I oto chodzi!!!!! 1. ŁOSOŚ Poza tym że jest dobrym źródłem białka, zawiera dużo znakomicie wpływających na serce kwasów tłuszczowych omega-3.Kwasy te zmniejszają poziom LDL, czyli złego cholesterolu, wspomagają system obronny [...]
[...] substancji lipotropowych zajmujących się przetwarzaniem, stapianiem i transportowaniem molekuł tłuszczu. Lipoproteiny to związki tłuszczowe okryte jakby ochronną warstwą z białka. Tylko w ten sposób mogą być one transportowane we krwi, gdyż w przeciwnym razie tłuszcz odkładałby się na ściankach naczyń. Razem z innymi substancjami cholina, która [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] aby zrobić to „szybko”). Ile gram odżywki sypać? To zależy od tego ile ważysz. Po treningu powinno się spożywać 0,8-1,2g węglowodanów na kg masy ciała i około 20-40g białka. 3.Jak dawkować „białko” (odżywkę białkową) i jaką wybrać? Odp. „Białko” czyli odżywka białkowa to nic innego jak gorszej jakości kurczak. Tak wiec teraz pomyśl o co [...]
[...] ciała? Dlatego iż organizm pozbawiony pożywienia znajdował się w stanie zagrożenia. Gdy dostarczamy mało pokarmu, fizjologia naszego ciała zmienia się tak, iż każdy gram białka, węglowodanów czy tłuszczy zostaje WCHŁONIĘTY I PRZYSWOJONY! To dlatego po okresie głodzenia gdy wraca się do 'normalnego' odżywiania tyje się w sposób .. [...]
[...] tylko o laktozę. W 2001 roku nowozelandzki badacz doktor Corrie McLachlan ogłosił wyniki badań, z których wynikało, że mleko, a właściwie zawarta w nim kazeina (rodzaj białka), jest przyczyną chorób serca. Wnioski naukowca umieszczono w międzynarodowym internetowym serwisie o wymownej nazwie "No milk page" (strona bez mleka). Do odwiedzenia [...]
[...] do jąder, powodując zwiększenie wytwarzania testosteronu w organizmie mężczyzny. Wszystkim wiadomo, że posiadanie wyższego poziomu testosteronu prowadzi do większej syntezy białka, większej siły i lepszych wyników anabolicznych. Mimo działania takiego jak sterydy anaboliczne, nie powoduje skutków ubocznych i jest dozwolony w sporcie. Roślina ta, [...]
[...] mam zamiaru robić jak i to, że bardziej kocham tłuszcz jak węglowodany, to wszystko zaowocowało tym, że zjadałem sobie spokojnie 3 posiłki w ciągu dnia o niskiej zawartości białka, sporo tłuszczu zwłaszcza tego pochodzenia roślinnego ze zdrowych olejów tłoczonych na zimno : nie żałowałem sobie, lałem ich nawet do 8-9 łyżek i to różnych : z [...]
[...] Wzrost cyklicznego AMP, zwiększa bowiem wykorzystanie kwasów tłuszczowych w energetycznych przemianach tlenowych, oszczędzając jednocześnie glikogen mięśniowy i białka. Arginina może przyczyniać się do wzrostu cAMP także drogą pośrednią, bowiem aminokwas ten stymuluj wydzielanie hormonu wzrostu, który nasila syntezę enzymu [...]
[...] i zbozach zwieksza objętość stolca i oczyszcza jelita z mas kałowych. Ponadto posiłki powinny być jedzone w równych odstępach czasu srednio 3-4h najkorzystniej w tych samych godzinach, a rozkład kalorii powinien uwzgledniac odpowiednią ilość tłuszczy, węglowodanów i białka tak jak przykładowo 20-25% tłuszczy, 20-25% białka i 50-55% węglowodanów.
[...] jak opisana wyżej diagnostyka, obejmuje także kilka płaszczyzn. Są to: 1. Właściwie dobrana dieta, zgodna z typem metabolicznym, uwzględniająca: odpowiednią proporcję białka, tłuszczów i węglowodanów. Kluczową rolę odgrywa białko (z reguły zaleca się 0,5 - 1,0 g na kg masy ciała wagi należnej). Pozostałe proporcje wynikają z określonej [...]
[...] tylko o laktozę. W 2001 roku nowozelandzki badacz doktor Corrie McLachlan ogłosił wyniki badań, z których wynikało, że mleko, a właściwie zawarta w nim kazeina (rodzaj białka), jest przyczyną chorób serca. Wnioski naukowca umieszczono w międzynarodowym internetowym serwisie o wymownej nazwie "No milk page" (strona bez mleka). Do odwiedzenia [...]
[...] drobny problem Organizm ludzki nie jest w stanie magazynować BIAŁKA ! Dlatego też w przypadku odchudzania w stanie deficytu kalorycznego dostarczenie odpowiedniej ilości białka jest NAJISTOTNIEJSZE !!! Wszelkie próby odchudzania z niedoborem białka prowadzą w długofalowej perspektywie do szeregu smutnych konsekwencji z których [...]