MagdaK, wiem, właśnie pamiętałam o quinoa, nawet widziałam to w sklepie ze zdrową żywnością, ale 13g białka to mało :( w porównaniu z soczewicą, która ma 25g białka ;) Ale będę próbować, metodą prób i błędów mam nadzieję, że uda mi się znaleźć to co mi najbardziej pasuje (tak to sama starałam się 'wyczuć' proporcje jajek i mielonych płatków [...]
o nie nie, na diecie odchudzajacej nalezaloby inaczej wszytsko traktowac. generalnie zmniejszamy spozycie weglowodanow i dodajemy bialko do diety. Bialka nie bedzie za duzo, dziewczyny o twoim wzroscie jedza po 150g bialka dziennie. przy odchudzaniu warto siegnac po bialko, ono rowniez przyczynia sie do poprawy metabolizmu, to nie jest duza ilosc. [...]
s.m.p.a chodzilo Ci mniej wiecej o to? powiedzmy dam bialka na poziom 2g/kg i tluszcz na 0,9g/kg wychodzi mi : 176g bialka(zaokroglimy to na 180g) 79,2g tluszczy(zaokraglimy to na 80g) Jak wiadomo 1g tluszczu ma 9kcal,a bialka oraz weglowodany maja 4kcal. 180b+80t=260g b+t razem. Co dalej?
@ojan-No ale tu podsumuje Cię talib żywieniowy i spec od redukcji - kabo9 Fajnie by było. Bo też mam takie wrażenie że białka jest zdecydowanie za mało jeśli chodzi o dźwiganie. Z roślinnych jest jeszcze soja wysoka zawartość białka. W postaci tofu z warzywami nawet smaczna.
[...] a to za malo.przelicz i podaj.juz Ci kiedys mowilem zebys zrezygnowal z oliwy z oliwek na noc i dodal warzyw i oliwe z oliwek do 3 posilku.zmien sobie ryz bialy na brązowy .przynajmniej ten przedtrzonowy,proponuje CI 3grm białka na kg i 4gr węgli. ile razy w tygodniu chcesz trenowac?? Zmieniony przez - jara200 w dniu 2012-02-24 11:35:44
+ w Dni treningowe ok 80 g białka, 60 ww i 2g tłuszczy. W dni nietreningowe 43g białka, 31 ww i 1 tłuszczy. Ale chyba jednak zredukuję do 100 g twarogu na kolację sugestie ? joł Zmieniony przez - Don garcia w dniu 2006-03-06 16:21:16
źródła węglowodanów: ryż/makaron/płatki owsiane-muesli źródła białka: białka jaj/twaróg/kurak/inne mięso śródła tłuszczy: oliwa z oliwek/żółtka jaj (ze 2 dziennie) to są przykłady. ew. jak nie wyciągasz wszystkiego z jedzenia to możesz kalorie podbić gainerem. Tani - Magnum 8000. Jak masz większe braki białka w diecie to najtańszą alternatywą [...]
Była o tym rozmowa i to długa Moim zdaniem to zależy od ilości białka - jeżeli to ok 10g to wg mnie nie robi większej różnicy. Ale jeśli autor chce brać bulka i porcja standard ma powiedzmy ok 25g białka do tego 200 mleka a więc ok 6 g białka -wychodzi nam ponad 30g białka - to już może stanowić problem dla kreatyny Więc lepiej rozdzielić
na noc 200g twarogu lub skoro trening kończysz przed 20 to daj tak-wiekszą porcje odżywki tak żeby było conajmniej 30 g.bialka i później jedna porcja białka z jedzenia ok. 21:30 tak żeby było 40g białka. Zmieniony przez - wincol w dniu 2009-03-15 13:01:43
uloz diete i jej niedobory uzupelniaj gainerem lub bialkiem to ze ci typ powiedzial ze nie urosniesz to skad on to ma wiedziec?, chcial ci wcisnac i zarobic ty masz nie kupowac co ludzie ci kaza tylko to co potrzebujesz do diety. ww= kasze, ryze, platki owsiane itp. jezeli jesz ich tyle ile potrzeba a bialka mniej to kupujesz bialko w prochu, a [...]
[...] w-230 dostarczona ilosc na kg masy ciala b-2,8g t-1,1g w-2,5g Procent skladnika w diecie b 44g t 39 g w 17g Stosunek kalorii b 36% t 32% w strawne 32% Białka zwierzęce -82% białka roslinne -18% Kwasów tłuszczowych - nasycone- 29% jedno nienasycone- 47% wielonienasycone - 24 % Węglowodany Skrobia 61% Laktoza 17% Blonnik 11% Sacharoza 11% Czy [...]
[...] paczki. %-) Tak samo rzodkiewki też nie wliczaj, a jeśli w ciągu dnia zjadłaś z warzyw tylko brokuły i rzodkiewkę to jest bardzo mało warzyw. Mleko 0,5% to nie daje Ci ani białka, ani tłuszczu - w sumie to tylko węgle marnej jakości, a koło prawdziwego mleka to nawet nie stało. Serek wiejski out - cytując Obli-Szefową: "wiejski to z nazwy" [...]
DT 2600 160g białka 640kcal 89g tłuszczy 801kcal 289 wegli DNT 2200 160g białka 640kcal 89g tłuszczy 801kcal 189wegli Obliczyłem na początek tak zobaczymy jak się sprawdzi . Zaraz wstawie diete. Zmieniony przez - Saski w dniu 2014-09-01 17:13:19
[...] że ryż będzie zastępowany makaronem, kaszą a mięso z kurczaka np na indyka. Chodziło mi bardziej o konstrukcję dającą pogląd na to jak zamierzam się odżywiać. A co do ilości białka na kg masy ciała to z tym jest moim zdaniem największy problem jak i z samym zapotrzebowaniem kcal ze względu na rozbieżność w wynikach z różnych wzorów czy [...]
[...] trawienny i nerki. Białko może być wówczas spalane w celach energetycznych, a wtedy wydzielają się tokstyny. Uważam, że 2g na kg to jest max. Ad.2 Aby rozbić 1 cząsteczkę białka potrzeba jest 4 cząsteczek energii. Innymi słowy na 1g białka potrzebujesz 4g węglowodanów. Proponuję zatem ograniczyć białko do 2g, a węgle podnieść do 6-7g [...]
Jak dla mnie to tak sobie to wygląda... Nie liczyłem ale w niektórych posiłkach prawie nie masz białka. Ten posiłek potreningowy to mnie rozjechałeś.. makaron + jogurt.. to ma być najważniejszy posiłek. Przed snem nie jedz raczej jajek bo są ciężkostrawne, proponuje jako ostatni posiłek np. tuńczyka z puszki + oliwa, tylko nie zaraz przed snem. [...]
Santiago92, 1 l mleka - 30 g białka, 14 jajek L - 100 g białka, 200 g twarogu 40 g białka, 1,5 kg fileta 330 g białka. Wiesz ile z tego by wyszło porcji ? Spożycie węglowodanów nie problem, bo ich jest pełno we wszystkim, gorzej z białkiem. Ale wszystko zależy od tego jaki mamy apetyt i wielkość żołądka, ja tam od przytycia 35 kg spożywam nawet [...]
[...] ocb? Kupowałem z neta i miałem 50:50 dwa worki bez plastikowego worka w środku i dwa z tymże workiem. Też nie wiem ocb ale domyślam się, że tak po prostu pakują w fabryce, czyli nie starannie. A co do białka zamówiłem kilka smaków i wszystkie z wodą są można powiedzieć bez smaku. Za to z mlekiem jest OK, najbardziej podeszła mi czekolada.
Zaryzykowałem kupno tego białka. Byłem ciekaw jak to na prawdę jest z tym smakiem i rozpuszczalnością. Nie zawiodłem się, nie był to ostatni zakup tego białka. Smak wanilia Smak: 7/10 - delikatny, jakby lekki shake lodowy. Rozpuszczalność: 7/10 - wymagało kilku wstrząśnięć więcej niż konkurencja ale co to za problem? Piana: 6/10 - trochę tej piany [...]
[...] (dosłownie KAŻDY) produkt spożywczy może nim być, gdyż to zależy od indywidualnej odpowiedzi przeciwciał każdego człowieka na dane białko. Jedni posiadają przeciwciała z antybiałkami dla glikoprotein takich jak gluten, inni na kazeinę czy inne białka mleka. Tak, nabiał i gluten to są najczęstsze alergeny, ale to nie znaczy, że szkodzą każdemu. [...]