[...] działanie węglowdanów w stosunku do białek. Niewątpliwie wiec jednym z czynników jest działanie przeciwko katabolizmowi białek. W tym celu wazne jest zwiekszenie udziału białka w diecie. Dobowy udział tego skąłdnika powinien wahac sie w granicach 1,5g/kg masy ciała. Nie anlezy pzesadza c także z białkiem. Zbyt nagłe podwyższenie spożycia [...]
[...] sama, bo u mnie ciężko z produktami, a i nie znam swojego ciała dobrze, bo mi się buntuje przez jelita. Może faktycznie zmienię: Zrobię rotację: przez 3 dni 1900 kcal 130 białka 140 węgli reszta tłuszcze i jeden dzień 2100 kcal 140 białka 190 węgli reszta tłuszcze Także do dzisiejszej miski musze wrzucić troche węgli - to sobie zaraz będę [...]
Aminokwasy białka roślinnego plus aminokwasy białka zwierzęcego uzupełniają sie na wzajem także pszyswajanie i aminogram ich jest lepszy niz samego białka roślinnego. Po co ? bo jest tańsze i ludzie z mniejsza zawartością portfela moga je zakupic a w działaniu na poziomie amatorskim bedzie najzupełniej właściwe.
[...] w porze potreningowej, przyspiesza regenerację mięśni oraz sprzyja, poprzez zwiększenie ilości dostępnego dla organizmu azotu, tworzeniu nowych białek. Chodzi tu nie tylko o białka strukturalne (jak białka mięśniowe) ale również o hormony białkowe takie jak GH czy insulina. Gln bierze również udział w odtruwaniu naszego organizmu, co jest [...]
Mc Morn. Zależy co przez dietę chcesz uzyskać. Jeżeli interesje cię budowa masy mięśniowej ( a zakładam że tak ) powinieneś przyjmować ok. 2-2,5 grama białka na kg ciała. Pamiętaj o tym , iz twój organizm jednorazowo może spozytkować ok. 30-40 gram białka. Dlatego też twoje posiłki powinny takie ilości białka zawierać. Dodatkowo możesz wspomagać [...]
bo zle zaczales najpierw okresl ile masz miec makroskladnikow w diecie, a poniej ja ukladaj czyli 2g bialka x waga ciala 150-200g wegli dziennie reszta zapotrzebowania -tluszcze 2g bialka na kg masy ciala (czyli mnozysz 2 x waga i masz ilosc bialka w gramach) przyjmij ok 150g weglowodanow dziennie (glownie warzywa, wegle takie jak kasza... w [...]
[...] : odżywki Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : Z wielka checia Stosowane wcześniej diety : brak dieta RANO jajecznica z 4 jajek 2 pomidory 313 kcal 28 g białka 20 g tłuszczy 5 g węglowodanów 2 SNIADANIE serek wiejski 2 kromki chleba 269 kcal 19 g białka 8 g tłuszczy 29 g węglowodanów OBIAD ziemniaki piers z kurczaka [...]
Smak to kwestia gustu. Każdy nieprzetworzony element tuszy, różnych zwierząt będzie dobrym źródłem białka lub białka i tłuszczów. Nie tylko drób. Nikt tutaj nie poleca jeść tylko piersi. http://potreningu.pl/articles/981/najlepsze-zrodla-bialka-i-jego-ceny http://potreningu.pl/articles/2044/tanie-i-niedoceniane-zrodla-bialka [...]
S.m.p.a dzięki Justine - miecho liczyłem po 20 g białka na 100g a tam wyżej łączne wartości pisałem razem z roslinnym, a co do białka w twarogu to tabela mi do niego nei potrzebna, bo kupuje Twaróg z maślanki i on ma 20.2 g białka na 100 g (etykieta) więc tabelami mając konkretne dane sie nie sugeruję. To że mięsnie nie rosną od cukru to wiem, a [...]
Śniadanie o 5.00 - brak białka; mleko ma laktozę, która nie sprzyja odchudzaniu trzy następne posiłki - zakładam, że polędwica to wędlina. Wędliny obecnie produkowane zawierają ok 60% wędliny a reszta to różne świństwa - najwięcej jest białka sojowego, którego nie chcemy bo obniża poziom testosteronu. Jeżeli 100g czystej polędwicy zawiera ok 20g [...]
Szczerze mowiac to jest niemozliwe aby ograniczyc bialka w prochu do jednego posilku ( w moim przypadku ), a z kolei nie tak latwo jest dostarczyc 165 pelnwartosciowego bialka. Czy naprawde 45 gram bialka z odzywki na 165 gram ogolnego spozycia bialka to naprawde duzo? Potrzebuje jeszcze ok 15 gram pelnowartosciowego bialka i biorac pod uwage [...]
Jak widzisz - żyjemy i mamy zdrowe nerki więc źle słyszałeś. A tak serio to nie ma żadnych badań które potwierdzają tezę, że duże ilości białka uszkadzają zdrowym ludziom nerki. Były robione testy i faktycznie obciążają, ale wystarczy pić więcej wody i nie ma różnicy w kondycji nerek między osobami jedzącymi 1g białka a 2g białka. U cukrzyków [...]
A zwłaszcza: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6420382 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8226527 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1400008 A będzie widąć ile białka dla kogo wystarcza i jaka dawaka +/- zapewnia zerowy a jaka dodatni bilans azotowy. Dla początkujących większa podaż białka faktycznie coś daje, tak wynika z ostatniego badania. [...]
[...] oszacować zapotrzebowanie na białko u sportowców i może być ono różne http://www.ajcn.org/content/81/6/1442.full Z chęcią zobaczym bym badania pokazujące że 3g białka dają lepszy efekt dla budowania mieśni niż 2g biała przy zbliżonej kaloryczności. - też bym z chęcią takie zobaczył zwłaszcza w odniesieniu do niektórych porad [...]
dni treningowe: -5g kreatyny na czczo,30g bialka -5g kreatyny przed treningiem -60g carbo po treningu,5g kreatyny 20 min po treningu] -30g bialka przed snem dni nietreningowe: -5g kreatyny na czczo, 30g bialka -30g bialka przed snem co o tym sadzicie?
[...] jest raczej techniką dość niską. Miło by po postu było gdybyś podał tytuł publikacji naukowej wspomnianego autora, która koresponduje z tematyką tego wątku. Gdyby spożycie białka było wysokie - to energia z węgli będzie zużyta na przemiany białka i aminów. - dodanie kalorii z białka będzie powodować zwiększenie puli związków, które również mogą [...]
[...] kanapek Tłuszcze:1+wartość kanapek=1g+wartość kanapek Węglowodany:94+7+50+wartość kanapek=151+wartość kanapek Kolacja: nie mam pomysłu, wiem że powinno być dużo białka, ale co dokładnie to nie wiem, jakaś ryba? Ale czy nie za mało białka? twarog poltlusty/chudy + warzywo + oliwa Proszę o sprawdzenie i ewentualne poprawki Za jakieś [...]
[...] ,grozić tobie jako osobie uważającej na każdy gram swojego umięśnienia nie grozi kobietom wierz mi, statystyczna ćwicząca siłowo kobieta obejdzie się bez problemu 70g białka i nie starci nic ze swoich mięśni (zauważ ze to już jest dla dziewczyny prawie 2g na 1kgLBM) a nawet je dobuduje na tyle ile średnio jest akceptowane, bo większość [...]