[...] przede wszystkim o produkty wysokowęglowodanowe, niskotłuszczowe i niskobiałkowe jednocześnie. Idealne są produkty zbożowe. Np. bułka grahamka, która zawiera w 100g: 8,2g białka, 1,7g tłuszczu oraz 56,9g węglowodanów. Wg dr Judith Wurtman - amerykańskiej lekarki i biochemika z Massachusetts Institute of Technology tak wyglądają przykładowe [...]
[...] jajek i sera wtedy kiedy temperatura osiąga 48oC. W temperaturach powszechnie używanych w kucharzenu są już zupełnie pozbawione wartości odżywczych. A co gorsza… Przegrzane białka znacznie łatwiej podlegają rozkładowi bakteryjnemu w przewodzie pokarmowym, gwarantowany sposób na powstawanie bardzo silnych trucizn takich jak: ptomaina, leukomaina, [...]
[...] wypoczynek stan anabolizmu, który umożliwi zwiększanie masy mięśniowej należy dążyć do utrzymania dodatniego bilansu azotowego, który wymaga jeszcze większych dostaw białka. W diecie należy uwzględnić przede wszystkim białka charakteryzujące się niską zawartością tłuszczu. Niezmiernie ważne jest zabezpieczenie wypoczynek diecie źródeł [...]
[...] no to może jeszcze raz Dukan, przecież DZIAŁAŁ. Zwabiona obietnicą szybkich rezultatów od końca grudnia ponownie zabrałam się więc za jedzenie horrendalnych ilości białka. Ale tym razem od początku coś mi podpowiadało, że popełniam błąd, że zabieram się do wszystkiego od d00py strony. Zaczęłam więc czytać, szukać informacji (głównie na [...]
[...] na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa sprowadza się do [...]
[...] w porze wieczornej. Typowy poranek przed zawodami polecam zjeść solidne śniadanie ok. 4godz przed składający się głównie z węglowodanów o niskim, czy średnim Ig z porcją białka czy to odżywki czy pokarmu stałego a także sprawdzonych przez nas źródeł tłuszczu. Jeśli się denerwujemy najlepszym wyjściem będą pokarmy płynne, lub miksowane. Dobrze [...]
[...] wykonują kilkanaście serii po 5 lub więcej powtórzeń, można dostrzec, że w tym systemie drastycznie wzrasta efektywność poprzez używanie substancji, które zwiększają syntezę białka i pomaga się zregenerować w krótkim czasie. Drugi punkt dotyczy genetyki. Jest w nim oczywiście ziarno prawdy. Najlepsi bułgarscy ciężarowcy stosowali ten system [...]
[...] wtorki i w czwartki chcę ćwiczyć mięśnie brzucha (może ABS) i spędzać po jednej godzinie na basenie. Obliczyłem, że dziennie powinienem spożywać: 2098-2175 kcal 157-161g białka ok. 47g tłuszczy 262,5-275g węglowodanów Starałem się tak ułożyć dietę, żeby dzienne zapotrzebowanie energii składało się z 30% kalorii z białka, 50% z węglowodanów [...]
C..A..Ł..K..O..W..I..C..I..E.. ….N..A……. P..O..W..A..Ż..N..I..E.. ZAŁOŻENIA DIETETYCZNE 2 gramy białka na KG masy ciała czyli 180 gram czyli 720 kalorii z białka Tłuszcze niech stanowią około 1grama na kg masy ciała(około 90gram) czyli 30 % czyli około 840 kalori Reszta to ww około 250 gram czyli 1000 kalorii Koledzy potem wam ich przedstawię [...]
[...] chroni przed degradacją mięśni i dostarcza paliwa, aby trening mógł trwać zdecydowanie dłużej. Jeżeli przyjmiesz 2 porcje dziennie otrzymasz dodatkowo 2600 kalorii i 148 g białka, które pomogą Ci przekroczyć dotychczasową granicę wytrzymałości organizmu. Mieszanina białek, w przeciwieństwie do jakiegokolwiek pojedynczego źródła jest stopniowo [...]
Zatem wróciłem na siłownię po półrocznej przerwie spowodowanej błahą przyczyna (brak dojazdu na siłownię, którą lubiłem, który sie wydłużył a miał potrwać jedynie 3miesiace) pośrednio połączoną z brakiem determinacji i lenistwem. Ale w końcu powiedziałem stop i od 20 stycznia 2012 zacząłem ćwiczyć ponownie (przez ten okres moja aktywność fizyczna [...]
[...] się w postaci tłuszczu. Spróbuj tego sposobu rotacji węglowodanów i oceń swój wygląd: jeśli uznasz, że to działa, stosuj go co pewien czas. 2.Cyklicznie zmieniaj spożycie białka. Choć część kulturystów chcąc zrobić masę i nie otłuścić się stara się zmieniać ilość spożywanych węglowodanów, to większość utrzymuje spożycie białka na stałym [...]
[...] ustalając tym samym najlepsze warunki do znaczącego wzrostu. Jeśliby na 2 tygodnie powrócił do normalnej diety zwiększonej o 25 - 35 % kalorii (ze zwiększonej podaży białka), organizm ‘wchłaniałby’ znacząco więcej kalorii niż normalnie i większość z nich zgromadziłby w postaci beztłuszczowej masy mięśniowej. W czasie stosowania właściwych [...]
[...] hmb i bcaa podczas redukcji będą choroniły mięśnie przed spadkiem, do tego hmb troche pomaga zrzucić tłuszcz, no i białko zeby łatwiej diete było ułozyć (czasmi trudno białka uzbierać) i pytanie czy antykataboliki ktore mam brać po treningu siłowym, a jeśli po treningu siłowym od razu robię areoby(rower stacjonarny), to mam brać po siłowni [...]
[...] długo, jak dostarcza się w odpowiednich ilościach węglowodany, tłuszcze i same kalorie, nie ma kompletnie znaczenia, czy te węglowodany będą pochodzić z płatków owsianych i białka jaj czy jakiegoś ciasteczka,jogurtu czy batona proteinowego. Ludzie mogą ba powinny jeść, co chcą. Większość chce mieć jakieś niezdrowe jedzenie. Jeśli ma -> [...]
[...] należy w codziennym jadłospisie uwzględnić produkty ze wszystkich grup: produkty zbożowe, warzywa i owoce, mleko i jego przetwory, produkty dostarczające pełnowartościowego białka. Zasada urozmaicenia powinna dotyczyć wszystkich posiłków. Ogranicz spożycie soli. Sól sprzyja otyłości, powoduje niektóre choroby serca, nerek, skóry, powoduje [...]
[...] paczki(kukurydza, fasolka, marchewka, papryka, brokuły) , tuńczyk z puszki(w wodzie). Lubię smażoną rybę(dorsz lub pstrąg) choć za często jej nie jadam. Z jednej strony dużo białka ale z drugiej to smażenie na oleju. Wątróbke drobiową też mogę wsuwać masowo. Ale też to smażenie na oleju. Może zainwestować w elektrycznego grila??? Jak z [...]