[...] posiłku pije 0,5 litra zielonej herbaty (duży kubek). Myślę że teraz problem leży w węglowodanach. Chciałbym się dowiedzieć ile powinienem jeść dokładnie węglowodanów a ile białka. Obecnie nie jem zbyt dużo. Staram się jeść regularnie ,ale niestety nie zawsze mogę, czasem nawet zapomina się o tym że pasuje coś zjeść ;-))). Jem kilka posiłków [...]
[...] znajdziecie tu również wiele ciekawych linków ;) Po wyliczeniu naszego zapotrzebowania przechodzimy do następnego kroku a mianowicie obliczenia ile potrzebujemy białka, węglowodanów i tłuszczy, tutaj posłużę się taką ciekawostką: Etap pracy nad siłą - Białka 30%, Węglowodany 50%, Tłuszcze 20% Faza Wzrostu - Białka 25%, Węglowodany [...]
[...] z gorącym mlekiem na przeziębienia Przekonanie to można jednak włożyć między bajki. Właściwości zdrowotne miodu opierają się na obecności w nim enzymów. Jak wiemy, enzymy są białkami, więc jeśli rozpuścimy miód w gorącej herbacie, lub mleku, to szlag je trafi i będziemy mieć po prostu roztwór fruktozy, glukozy i sacharozy, a nie żadną leczniczą [...]
[...] Czy używasz suplementów (jeśli tak, to jakie to suplementy)? Witaminy, ZMA(a dokladniej MZB Olimpu), Alfaburn, HMB(jako antykatabolik),glucozamina Waga ciała : 90 Ilość białka na kg masy 2,2 Ilość węglowodanów na kg masy 1,4 Ilość tłuszczy na kg masy 1,5 Zapotrzebowanie Dostarczono w diecie procentowo Ilość białka [...]
[...] jak u goryla - ale większosci młodym osobom juz tak. Tak, więc, od czego zależy szybkość anabolizmu, od czego zależy szybkość wzrostu naszych mięsni? Na pewno tempo syntezy białka musi przewyższać tempo jego degradacji (anabolizm > katabolizm). Musisz dostarczać białko mięśniom szybciej, niż ulega ono rozpadowi. Węglowodany? .....hmmmm-nie do [...]
[...] nasion Podsumowanie dnia: Dlaczego płatki owsiane? Zawierają dużo zdrowych węglowodanów, które maja za zadnie dostarczyć wam energii na cały poranek. Ryba? Idealne źródło białka , oraz doskonale wzmacnia naszą odporność. Środa: Śniadanie: - 2 szklanki mesli - 3 łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżka miodu - jeden większy banan oraz trochę jagód [...]
[...] I BARDZO DOBRĄ ROZPUSZCZALNOŚCIĄ DOSTĘPNE 5 PYSZNYCH SMAKÓW Czym jest VEGEROSE? VEGEROSE to odżywka wysokobiałkowa oparta na premiksie pięciu białek roślinnych; Izolatu białka grochu, koncentrat białka ryżowego, żurawinowego, migdałowego oraz białka konopnego wzbogacona dodatkowo o błonnik z akacji, siemię lniane, olej MCT oraz kompleks [...]
[...] krwi, co z kolei przyspieszy proces regeneracji. I jeszcze jedno - należy unikać takich ruchów ciała i ćwiczeń, które sprawiają ból! 5. ODŻYWIANIE Stosuj dietę bogatą w białka i dobrej jakości węglowodany złożone, ograniczając do 15% - 20% liczbę kalorii pochodzących z tłuszczów. Białka niezbędne są do budowy i regeneracji ćwiczonych mięśni, [...]
[...] udział w syntezie kwasów nukleinowych, niezbędnych w procesach syntezy białek mięśniowych. Createston dostarcza organizmowi wysokowartościowe białko w postaci izolatu białka serwatkowego, ultrafiltrowanego koncentratu białka serwatkowego oraz izolatu białka sojowego. Efektem zestawienia komponentów białkowych jest pobudzenie w organizmie [...]
Niezbędne aminokwasy i węgle przyspieszają synteże białka po treningu siłowym Komórki wykorzystują aminokwasy do tworzenia białek, ale pełnią o wiele więcej funkcji w organizmie. Aminokwasy uruchamiają białka sygnałowe w mieśniach, dzięki czemu aktywowana jest synteza białek, a synteza białek, a włókna mięśniowe rosną.Napięcie mięśni oraz poziom [...]
EPOC (Excess Post-exercise Oxygen Consumption) - powysiłkowe zapotrzebowanie na tlen. Jest definiowany jako "powrót poziomu metabolizmu do wartości przedwysiłkowej" (usuwanie szkodliwych metabolitów, superkompensacja, odbudowa komórek uszkodzonych, odbudowa hormonów, przywrócenie temperatury spoczynkowej, odbudowa glikogenu mięśniowego). EPOC jest [...]
http://www.youtube.com/watch?v=IH0CZ-Nf9Uo&feature=player_embedded Whey Fusion jest białkiem najwyższej jakości dla najbardziej ambitnych sportowców z zawartością 85% białka w suchej masie i wartością biologiczna 104 - 159. Uzupełniony o L-Leucynę i peptydami z Izolatu Serwatki, Whey Fusion jest bardzo szybko wchłanianym białkiem, już w ciągu 15 [...]
[...] witaminy i minerały to niektóre są ponad dzienne zapotrzebowanie, ale sprawdziłem i nie powinny one przekraczać maksymalnych dawek. czyli chyba jest dobrze 2) Jeśli chodzi o białka to z tego co czytałem zwierzęcych powinno być więcej niż roślinnych, tak więc 60 do 40 chyba jest okej? 3) jeśli chodzi o tłuszcze to czytałem ,że stosunek powinien [...]
[...] postępy, zastosuj się do tych prostych wskazówek dotyczących diety i treningu: · Jedz cztery lub pięć małych posiłków dziennie, zamiast trzech dużych · Zwiększ porcję białka do jednej trzeciej dziennej liczby kalorii · Ogranicz spożycie złożonych (bogatych w skrobię) węglowodanów, takich jak makaron, chleb - zamiast tego jedz dużo owoców i [...]
Insulina to hormon wydzielany przez komórki B wysp trzustkowych w odpowiedzi na posiłek zawierający węglowodany(w mniejszym stopniu białka). Podstawowa rola tego peptydu w naszym ciele związana jest ze stabilizacją właściwego poziomu cukru we krwi. Insulina zmniejsza stężenie cukru we krwi, co zwrotnie hamuje jej wydzielanie przez komóreki B. W [...]
[...] i mięsie wołowym. Składniki pokarmowe w grzybach , mięsie i marchwi ( snA - składniki nie zawierające azotu, celul. - celuloza, sole m. - sole mineralne) Pokarm woda białka tłuszcz cukry snA celul. sole m. Kcal w 100g Prawdz świeży 87,10 5,39 0,40 2,72 2,60 1,01 0,95 34 Prawdz susz. 12,00 35,90 2,70 34,50 - 6,90 [...]
O to moja niedawna rozmowa przez gg z nieznanym mi bliżej Panem, który uparł się ze tylko z białkiem bedzie miał szanse urosnąc, na nic zdały sie moje tłumaczenia zreszta popatrzcie sami: Halski (20:13) witam,znalazlem kontakt na stronie o kulturystyce,mam pytanie o suplementację Ja (20:13) wal, moze bede mogl pomoc Halski (20:14) piszesz ze [...]
[...] do syntezy hemoglobiny i białek osocza krwi. Po spożyciu mleka kazeina tworzy w żołądku skrzep, który jest bardziej podatny na działanie enzymów trawiennych niż, np. białka w produktach mięsnych. Jej zawartość w mleku towarowym waha się najczęściej w granicach od 2,3 do 2,6%. Kazeina jest fosfoproteiną, tzn. w składzie elementarnym [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 1. Charakterystyka Białko stanowi 90% bezwodnej masy ciała dorosłego człowieka. Warto także pamiętać, iż organizm zdrowego człowieka traci ok. 30g białka dziennie. U sportowców wymiana azotu jest znacznie podwyższona. Traci on średnio trzykrotnie więcej białka niż przeciętny człowiek. Aby uzyskać pożądany przyrost siły [...]
[...] być większy, ale będzie to głównie masa tłuszczowa. 2. BIAŁKO - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY - ile, czego i dlaczego ? Teraz to, co najważniejsze: 1 węglowodanów - 4 kcal 1 białka - 4 kcal 1 tłuszczy - 9 kcal Znamy też nasze zapotrzebowanie kaloryczne. Wiemy również, że na 1 spożytego białka powinno przypadać 24 kcal z węglowodanów i [...]