[...] fajny artykuł poniżej, do tego będziesz jadł odpowiednio dużo kalorii , czyli będziesz znał swoje zapotrzebowanie kaloryczne, oraz umiał wyliczyć ile spożywasz dziennie białka, węglowodanów, tłuszczy i jaka jest łączna pula kalorii - to na pewno masz szansę zanotować super progress ze swojego aktualnego wyniku w wyciskaniu na ławce poziomej [...]
[...] przed treningiem, podczas treningu bierz w bidony, po treningu albowiem jako kolarz masz piekielne zapotrzebowanie energetyczne... kiedyś też to trenowałem... podaż białka na poziomie 2,5g na kilogram masy ciała... najlepiej koncentrat serwatki w dawkach nie przekraczających 30g jednorazowo co 3-4h. no i porządny preparat multivitaminowy [...]
Nie są niestety. Znacznie zaniżona ilość kcal. Zbyt mała ilość białka i tłuszczów. Kcal mi tak wyszły z kalkulatorów, mam 179cm, ważę 112kg i nie uprawiam sportu (dopiero będę). Nie jestem w stanie jeść więcej białka i mięsa. Tłuszczów staram się jeść ok 0.8-1g /kg bo tak tu na forum wyczytałem Zmieniony przez - Grubaryba58 w dniu 2018-08-23 [...]
Mniej więcej ;-), ale potwierdza się, że nie czytasz. Pod moim zacytowanym postem wypowiedział się @domer pisząc, ze 150 g białka spokojnie Ci wystarczy. OK 150g białka, a wyjaśnij mi jeszcze ten tłuszcz na jaką wagę? Z góry dzięki
[...] http://www.sfd.pl/_FBW_Full_Body_Workout_by_georgu-t364504.html Dieta to przede wszystkim eliminacja produktów przetworzonych. Bazować należy na dobrych jakościowo źródłach białka, tłuszczów i węglowodanów, do których zaliczamy: - http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - [...]
[...] z poniższego kalkulatora. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] skorzystać z poniższego kalkulatora: Następnie dobrym pomysłem będzie podzielenie kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] dodać to wyliczonej ilości około 400 kcal. Całość podzielić na ilość posiłków, która Ci pasuje i dobrać odpowiednie ilości makroskładników. Będą to: 2 g/kg masy ciała białka, 1,1-3 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Następnie dobrać do tego posiłki bazujące na zalecanych źródłach składników odżywczych: - białka: [...]
Cześć! Na samym początku redukcji powinieneś zadbać o to by wiedzieć ile kalorii powinieneś spożywać aby poprawnie wykonać tę redukcję. Zerknij proszę na artykuł poniżej: I odejmować kalorie dopiero wtedy gdy masz stagnację wagi przez kilka dni. Straciłeś w miesiąc 10kg, to bardzo dużo i niezdrowo. Powinieneś celować w utratę 0,5kg na tydzień, [...]
Czyli to znaczy, że białko jest bardziej złożone? tak bym tego nie nazwal, ma po prostu bogatszy aminogram jaka jest różnica w efektach brania BCAA i białka? BCAA jak i bialka sa zdubodwane z aminokwasow lecz porownac za bardzo ich nie idzie bo maja nie co inne przeznaczenie BCAA zawiera aminy ktore sa najbardziej potrzebne organizmowi po wysliku [...]
[...] na białku jaja kurzego. https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Egg_White_Protein-opis40738.html Ja osobiście stosuje od dłuższego czasu odżywkę na bazie sproszkowanego białka jaja kurzego i jestem z niego bardzo zadowolona. Co prawda nie jest to produkt idealny do szejków, ale świetnie nadaje się do porannej owsianki, ryżu lub mixu z [...]
[...] zacząłbym od nadwyżki 5-10% i zobaczył jak reagujesz. W tym wszystkim ważny jest również podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] skąd dana firma kupuje surowce, jakie ma ceny, jakie są ceny od producentów etc - super, jak macie taką wiedzę, to proponuję jedno: załóżcie swoją firmę i sprzedawajcie białka, kreatyny i całą resztę - przecież to takie opłacalne i tak firmy robią ludzi w konia, mają tak ogromne przebitki i podbijają ceny bez powodu, biznes życia, na co [...]
Cześć! Tak sen powinieneś unormować, on odpowiada za bardzo dużo rzeczy w naszym życiu. Od gospodarki hormonalnej po regenerację mózgu oraz gospodarkę cukrową. Dodatkowo zwiększ aktywność fizyczną, dodaj codzienne spacery, których nie robisz gdy pracowałeś w biurze.
[...] jak i poziom przetworzenia. Deficyt kaloryczny to oczywiście podstawa, ale to z pewnością wiesz, skoro już Twoja redukcja dobiega końca. Pamiętaj również o wyższym udziale białka w diecie, które jest niezwykle ważne podczas redukcji wagi, jak i podczas budowania masy mięśniowej. Białko stanowi budulec mięśniowy, wspiera regenerację tkanki [...]
[...] na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] tak przy okazji, chciałbym zapytać o białko ryżowe? Czy testowaliście? Byłem na zakupach i zauważyłem białko ryżowe, chciałem zawsze spróbować (Nie korzystam ze zwykłego białka z racji problemów gastrycznych i alergii pokarmowych) z racji, że koszt diety troszkę się zmniejsza. Dołożyłem małe ilości w dwóch posiłkach (2B i 4D), delikatnie [...]
no i dokładnie tak jak piszecie, testowałem vege i się lekko przekosiłem. Teraz wszystko wróciło do do normy. Wrzuciłem trochę spalaczy (z kapsaicyną bo lubie ostro) wiecej białka i smalec się wytapia, plan jest na spokojne spalanie tak żeby skóra nie wisiała. wiecej białka, wiecej ruchu, rower, nurkowanie/pływanie, wrócę do truchtu (maratony w [...]
[...] - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Następnie odejmij 200-300kcal i podziel makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] podczas budowania masy mięśniowej jest dodatni bilans kaloryczny, dlatego musisz koniecznie zadbać o swoje jedzenie. Dieta powinna być pełnowartościowa z solidnym udziałem białka. Dlatego rosół i filet raz na jakiś czas to trochę mało. Warto też wykluczyć słone i słodkie przekąski o których wspominałeś. Szczegóły dotyczące zdrowego odżywiania i [...]