SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białka

  • http://www.sfd.pl/%5BMini_test%5D_50g_BCAA_dziennie_przez_8_tyg,_spostrzezenia-t860097.html jak nie wypije białka po przebudzeniu ( trenuje rano) to leci przed trg 20 gr bcaa z pw i na trg kolejne 20 gr popijam ale nie wiem czy coś to daje %-) to co napisał TomQ wszystko sie zgadza w badaniach: [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-21 22:25:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • od początku mojej redu jajka są podstawą mojej diety, wcześniej jadłem ich mniej, tak od 6 do 8 dziennie, później przez chwilę jadłem same białka, a przez ostatni rok jem już całe, wychodzi tego do 14 dziennie (tak średnio to powyżej 10/ed wychodzi) zrobię sobie kiedyś badania i zobaczymy jak to będzie u mnie, ale jestem pewien na 99,9% że obalę [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-23 20:43:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w formie przekąsek bardziej ze względu na brak czasu i na wielkość, tzn.mala objętość. No i stały co by nie myśleć za dużo. A i tak jest codziennie inny bo inny smak białka czy jogurtu czy mięso inne. Choć w obecnej sytuacji czeko już wciskam może nie na siłę,ale już takiej radości nie ma jak te 2 miesiące temu. Ale taki posiłek mam już [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-25 00:42:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Solarosie pytanie. Bo tam Mascarpone podokrecales bialkiem. Jak to robisz bo wydaje mi sie, ze sam proch w mascarpone sie nei rozejdzie odpowiednio. Robisz proch na 100ml mleka czy innej ilosci i pozniej miksujesz z serem czy jest inne wyjscie? :) Apropo Zauwazyliscie ze czesto po dodaniu bialka w prochu do roznych produktow, np twarog, owsianka, [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-30 09:22:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Daje 125g sera,dodaje ok 50ml mleka,może więcej, daje markę białka. Biorę łyżkę i 'rozcieram'. Nic nie miksuje! Jadlem kilka białek i wszystkie elegancko się rozpuścily. Czasami zostają małe grudki sera, ale im dłużej się rozciera tym ich mniej. Tylko sami musicie sobie wybrać konsystencję, bo im więcej mleka tym - mi - smakuje Gorzej. Mleko [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-30 11:05:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] mascarpone sie nei rozejdzie odpowiednio. Robisz proch na 100ml mleka czy innej ilosci i pozniej miksujesz z serem czy jest inne wyjscie? :) dziś wciągnąłem mascaropne + 30g białka, musiałem troszkę mieszać zanim się rozeszło ale smakowo mi nie podeszło wcale no i mi smaka narobiliście jaki masz problem bierzesz tel i wszystko jasne %-) [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-30 19:21:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] swoisty dla stercza całkowity. 3. Badania moczu: ogólne badanie moczu z oceną właściwości fizycznych, chemicznych oraz oceną mikroskopową osadu, ilościowe oznaczanie białka, ilościowe oznaczanie glukozy;, ilościowe oznaczanie wapnia, ilościowe oznaczanie amylazy. 4. Badania kału: badanie ogólne, pasożyty, krew utajona - metodą [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-01 16:02:13 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • pamiętaj ze bialka nie liczę xx / xx -> ww / fat 250g kurczaka, 0/0 ->no chyba ze smazony to 0/10-20,jesli w panierce to 10-20/10-20 100g ryżu, 80/0 100g pomidora, 0/0 100g papryki, 0/0 100g sałaty, 0/0 7ml oliwy, 0/10 5ml lnianego, 0/5 1 łyżeczka musztardy, 0/0 sok z cytryny, 0/0 100g mandarynek. 10/0 = 90g ww/ 15g fatu wrzuc to w jakis [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-01 22:42:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pamiętaj ze bialka nie liczę xx / xx -> ww / fat 250g kurczaka, 0/0 ->no chyba ze smazony to 0/10-20,jesli w panierce to 10-20/10-20 100g ryżu, 80/0 100g pomidora, 0/0 100g papryki, 0/0 100g sałaty, 0/0 7ml oliwy, 0/10 5ml lnianego, 0/5 1 łyżeczka musztardy, 0/0 sok z cytryny, 0/0 100g mandarynek. 10/0 = 90g ww/ 15g fatu wrzuc to w jakis [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-01 23:30:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Licząc podaż kcal powinna osoba która je warzywa - w końcu więcej ww i samych kcal - ale czy na pewno tak będzie? Podobnie ma się sprawa z białkiem. Jedząc więcej białka to więcej kcal więc teoretycznie powinniśmy przytyć. A tak się nie dzieje. Nie dość że często nie tyjemy to tracimy body fat/poprawiamy kompozycje. Jeśli chodzi o [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-02 00:38:05 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • [...] cukier, trudniej będzie z tym drugim, ewentualnie to będe ja ;) i tak jem słodycze, ale dodam dodatkowo nieliczone warzywa Podobnie ma się sprawa z białkiem. Jedząc więcej białka to więcej kcal więc teoretycznie powinniśmy przytyć. A tak się nie dzieje. Nie dość że często nie tyjemy to tracimy body fat/poprawiamy kompozycje. Z tym białkiem to [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-02 15:03:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak juz ten temat poruszyliscie ;). To czyli warzywa typu ogorek, papryka, salata, marchewka, cukinia, burak, pomidor itd. nie wliczac? A jak z miesem robicie ? Liczycie przed obrobka czy po obrobce bo np piers z kury strasznie duzo wody puszcza... moze napisze inaczej w liczeniu nie ma nic zlego w liczeniu warzyw,mi chodzi o to ze warzywa same w [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-02 15:40:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A jak z miesem robicie ? Liczycie przed obrobka czy po obrobce bo np piers z kury strasznie duzo wody puszcza... nigdy sie nie wazy po zawsze przed straty bialka sa znikome witamin czy mineralow juz wieksze fatu zalezy od obrobki 20-40% srednio Ja tam warzywa liczę, czasami 500 kcal z nich wchodzi%-) 500kcal to jest: 2,5kg marchewki 3kg pomidora [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-02 15:45:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] poziom (niski) %bf głównie ma wpływ na ile możemy sobie pozwolić, ale jak liczymy - dokładnie jak porównanie pieców - czy jest różnica czy piec jest mały czy duży? Podaż białka, węgli i fatu dobiera się indywidualnie - tu zgoda - ale jak obserwujemy reakcje organizmu, tutaj wszędzie obowiązuje ta sama zasada. Najważniejsze aby od początku do [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-02 18:15:44 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Sol a jakie masz smaki tego białka bo cena jest rewelacja i kusi bardzo ☺

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-05 10:40:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Poki mam chwile wolnego. Dlaczego fat po treningu? Jesczze kilka lat temu myslalo sie inaczej, ze fat przeszkadza. Obecnie wiemy juz wiecej - m.in. dzieki Tadziowi. Ze nie dosc ze nie przeszkadza to moze nawet pomoc. Moze opozniac oproznianie zoladka ale z drugiej strony - poprzez pewne mechanizmy - moze nasilac synteze dzialajac reka w reke z [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-25 14:25:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Solo nie, a jakiś mixach tak. A batony kilka razy już próbowałem robić, zawsze te 100 czy 150g białka lądowało w koszu więc wolę kupić.

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-28 21:14:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Solo nie, a jakiś mixach tak. A batony kilka razy już próbowałem robić, zawsze te 100 czy 150g białka lądowało w koszu więc wolę kupić. też mi tylko kupne wchodzą , ze 4 lata wstecz kupiłem colosy i triumphy tuż po terminie za colosy płaciełm po 80 groszy za triumphy po 1.5 zjadłem prawie 1000 batonów w 8 miesięcy :-)

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-29 14:29:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Solo nie, a jakiś mixach tak. A batony kilka razy już próbowałem robić, zawsze te 100 czy 150g białka lądowało w koszu więc wolę kupić. też mi tylko kupne wchodzą , ze 4 lata wstecz kupiłem colosy i triumphy tuż po terminie za colosy płaciełm po 80 groszy za triumphy po 1.5 zjadłem prawie 1000 batonów w 8 miesięcy :-) i zyjesz ja swego czasu [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-29 15:32:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W dzisiejszych czasach nawet jak mięso jest te 5 dni po dacie, ale było trzymane w lodówce i nie otwierane to nie ma co się bać. Tyle konserwantów walą, że się tak szybko nie zepsuje. Swoją drogą miałem podobnie ze spalaczem tłuszczu i białkiem ;D 30 zł dałem za 4 opakowania białka i jakiś spalacz %-) Ale to w moment znika.

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-29 15:38:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)