Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Płatki zalewamy wodą na około 15 minut. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka, żurawinę, proszek do pieczenia dodajemy do płatków i dokładnie mieszamy. Kolejno dodajemy serek wiejski oraz brzoskwinie - delikatnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę. Dodajemy do masy i ponownie delikatnie łączymy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Cała porcja to 1240 kcal.

Białko 57,2 g, Tłuszcze 30 g, Węglowodany 190 g.

Smacznego!

Komentarze (3)
biggirl

O takiej jeszcze nie próbowałem, trzeba będzie zrobić na śniadanko.

0
rekinowaty

Omlet w środku ma być mokry czy suchy ?

0
Bull

Taki jak chcesz, taki jaki Ci smakuje. Jak obawiasz się surowych jaj to kup pasteryzowane w butelce.

0