Czego potrzebujemy:
- 200 g płatków owsianych
- 200 ml wody
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 25 g żurawiny
- 2 jajka
- 150 g granulek serka wiejskiego
- 120 g brzoskwiń w żelu
Jak wykonać:
Płatki zalewamy wodą na około 15 minut. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka, żurawinę, proszek do pieczenia dodajemy do płatków i dokładnie mieszamy. Kolejno dodajemy serek wiejski oraz brzoskwinie - delikatnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę. Dodajemy do masy i ponownie delikatnie łączymy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Gotowe!
Wartości odżywcze:
Cała porcja to 1240 kcal.
Białko 57,2 g, Tłuszcze 30 g, Węglowodany 190 g.
Smacznego!
O takiej jeszcze nie próbowałem, trzeba będzie zrobić na śniadanko.
Omlet w środku ma być mokry czy suchy ?
Taki jak chcesz, taki jaki Ci smakuje. Jak obawiasz się surowych jaj to kup pasteryzowane w butelce.