Czego potrzebujemy:

Spód:

  • 100 g mąki - możecie użyć owsianej, pszennej, ryżowej lub mixu
  • 25 g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g erytytolu
  • 35 g jogurtu naturalnego

Masa:

  • 0,5 kg twarogu na sernik
  • 100 g przetartych malin
  • 20 g mąki ziemniaczanej lub budyniu Sugar Free o smaku waniliowym
  • 2 jajka
  • 75 g etytrytolu

Góra:

Jak wykonać:

Wszystkie składniki na spód zagniatamy i wyklejamy spód tortownicy o średnicy 18 cm.

Wszystkie składniki na masę dokładnie miksujemy i wylewamy na przygotowany spód.

Pieczemy około 70 minut w temperaturze 180 - 200 stopni. 

Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Studzimy. Kiedy nasz sernik jest już całkiem zimny, układamy maliny i zalewamy zimną galaretkę. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Gotowe.

Wartości odżywcze:

Sernik podzieliśmy na 6 kawałków.

1 kawałek to 260 kcal.

Białko 20.3 g, Tłuszcze 11 g, Węglowodany 20,4 g.

Przechowywać w lodówce.

Smacznego!