Czego potrzebujemy:
- 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch
- 60 g oleju kokosowego
- 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego
- 35 g kakao
- 10 g maki kokosowej
- 30 g orzechów ziemnych
- 70 g czekolady min 74 % kakao
- 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos
Jak wykonać:
Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kakao, izolat, mąkę kokosową oraz posiekane orzechy ziemne. Wszystko dobrze wymieszać. Foremkę wyłożyć folią i równo rozprowadzić masę. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Jak masa będzie twarda pokroić na kawałki.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wraz z olejem kokosowym lub kremem NutWhey i udekorować michałki. Po godzinie w lodówce będą gotowe do jedzenia.
Wartości odżywcze:
Otrzymaliśmy 21 sztuk.
Każdy z nich to 103 kcal Białko 4,7g Tłuszcz 8 g Węglowodany 2,9 g.
Przechowywać w lodówce.
Sylwia widze nie odpuszczasz. Same smakolyki.
Klasa.
poczekaj na jutrzejszy sztos:) skoro mój 7 letni syn powiedział,że niebo w gębie....;)
"Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli wodnej" - możesz rozwinąć? tzn. zalać te składniki gorącą wodą? W jakiej ilości wody?
Kąpiel wodna - skladniki wkladasz do naczynia i wstawiasz do wiekszego wypelnionego wodą i podrzewasz az skladniki ci sie rozpuszcza :)