Czego potrzebujemy:
- 70 g banana
- 70 g stałej części mleka kokosowego
- 70 g serka mascarpone ( dla wersji light - twaróg sernikowy)
- 70 g ulubionego masła orzechowego
Jak wykonać:
Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przekładamy do pojemnika w którym będziemy je mrozić. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę po czym wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy masę. Wkładamy ponownie do zamrażalki na kolejną godzinę. Lody są gotowe. Jeśli zbytnio się zmrożą wyjmujemy je na 10 minut przed podaniem.
Lody są dość kremowe.
Jeśli chcecie zmienić makro, zamiast mascarpone dajcie mielony twaróg (sernikowy) oraz max 30 g ulubionego białka.
Serwujcie z czym tylko chcecie - u mnie ze świeżymi borówkami, mrożonymi malinami, chipsami kokosowymi oraz domową - 3 składnikową czekoladą.
Wartości odżywcze:
Lody dzielimy na dwie porcje.
Każda to 440 kcal.
Białko 11 g, Tłuszcze 37 g, Węglowodany 16 g.
Smacznego!