Czego potrzebujemy:
- 100 g masła z nerkowców
- 30 g wiórków kokosowych
- 60 g masła migdałowego
- 40 g daktyli
- 5 g kakao
- 10 g maca
- 30 g białka w ulubionym smaku
Jak wykonać:
Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie odlewamy połowę wody, a daktyle rozgniatamy widelcem.
Dodajemy pozostałe składniki poza kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao. Formujemy trufle wielkości orzecha włoskiego - jedne kakaowe - drugie naturalne. Masy możecie oczywiście łączyć. Gotowe!
Przechowujemy w lodówce.
Wartości odżywcze:
Z tych składników otrzymujemy 15 trufli.
Każda to 100 kcal.
Białko 4,2 g, Tłuszcz 7,2 g, Węglowodany 4,2 g.