Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie odlewamy połowę wody, a daktyle rozgniatamy widelcem.

Dodajemy pozostałe składniki poza kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao. Formujemy trufle wielkości orzecha włoskiego - jedne kakaowe - drugie naturalne. Masy możecie oczywiście łączyć. Gotowe!

Przechowujemy w lodówce.

Wartości odżywcze:

Z tych składników otrzymujemy 15 trufli.

Każda to 100 kcal.

Białko 4,2 g, Tłuszcz 7,2 g, Węglowodany 4,2 g.

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)