Czego potrzebujemy:

Spód:

  • 80 g wiórków kokosowych
  • 100 g płatków owsianych
  • 150 g masła orzechowego - ja użyłam z nerkowców wersja crunchy
  • 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady
  • 50 g jogurtu naturalnego

Masa:

  • 400 g serka wiejskiego lekkiego
  • 70 g ulubionego białka - ja użyłam słony karmel
  • 15 g żelatyny + 150 ml wrzątku

Jak wykonać:

Wszystkie składniki na spód dokładnie zagniatamy i wyklejamy formę do tarty. Średnica formy około 25 cm.  Formę wstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Serek blendujemy na gładko, dodajemy białko, dokładnie miksujemy aż znikną wszystkie grudki. Następnie dodajemy wystudzoną żelatynę i ponownie miksujemy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy ciasto do lodówki. Po około 2 godzinach powinno być gotowe.

Wartości odżywcze:

Ciasto podzieliliśmy na 10 kawałków. Każdy z nich to 277 kcal.

Białko 15.6 g, Tłuszcze 17.3 g, Węglowodany 15.3 g.

Jeśli lubicie bardzo słodko - do dekoracji polecam Dziki sos w ulubionym smaku.

Smacznego!