Czego potrzebujemy:

Spód:

Masa:

  • 400 g serka wiejskiego lekkiego
  • 70 g ulubionego białka - ja użyłam słony karmel
  • 15 g żelatyny + 150 ml wrzątku

Jak wykonać:

Wszystkie składniki na spód dokładnie zagniatamy i wyklejamy formę do tarty. Średnica formy około 25 cm. Formę wstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Serek blendujemy na gładko, dodajemy białko, dokładnie miksujemy aż znikną wszystkie grudki. Następnie dodajemy wystudzoną żelatynę i ponownie miksujemy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy ciasto do lodówki. Po około 2 godzinach powinno być gotowe.

Wartości odżywcze:

Ciasto podzieliliśmy na 10 kawałków. Każdy z nich to 277 kcal.

Białko 15.6 g, Tłuszcze 17.3 g, Węglowodany 15.3 g.

Jeśli lubicie bardzo słodko - do dekoracji polecam Dziki sos w ulubionym smaku.

Smacznego!

Komentarze (6)
DJ_DoDo

jak na spodzie jest masło orzechowe i wiórki to musi być pyszne :-)

1
makrosięzgadza

chłopaki w pracy zjedli całą i mówili z pełnymi ustami ze zaebista:)

2
goodles

Taka kuchareczka to skarb :)

1
Bull

Nie fantazjuj kolego :)

1
4mass

Takie suche płatki nie będą twarde?

0
makrosięzgadza

nie będą :)

0