[...] chia 70g NUTLOVE WHITE CHOCO PEANUT Wykonanie: płatki upraż na suchej patelni przez kilka minut, aż się zarumienią do prażonych płatków dodaj nasiona chia i rozpuszczony krem nutlove, całość dokładnie wymieszaj i odstaw do zastygnięcia podawaj z jogurtem lub mlekiem Wartości odżywcze 1 porcji z 2 kcal: 387 B: 11 g T: 18,5 g W: 46 g Smacznego!
[...] FITKING 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia cooking spray Przygotowanie: całe jajko ubij na puszystą pianę, dodaj mąkę, ksylitol, proszek do pieczenia i pokrojonego w drobną kostkę batona. Całość delikatnie wymieszaj, smaż placki na dobrze rozgrzanej i delikatnie naoliwionej patelni. Wartości odżywcze: kcal: 277 B: 18 g T: 11 g W: 29 g
[...] do lodówki. Pudding najlepiej smakuje po całej nocy spędzonej w lodówce - nasiona chia idealnie napęcznieją i zagęszczą całą masę. Idealne jako dodatek do owsianki, jogurtu, nadzienie do naleśników lub solo jako deser. Wartości odżywcze: Całość to 700 kcal. ( bez miodu znacznie mniej ) Białko 14 g, Tłuszcze 52 g, Węglowodany 55 g Smacznego!
[...] nieco napęczniała. Formujemy małe pulpety i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 - 200 stopni. Jeśli w tym czasie ugotujecie komosę i groszek - macie pełnowartościowy obiad w 20 minut. Wartości odżywcze pulpetów: Cała porcja pulpetów to 280 kcal. Białko 41 g, Tłuszcz 7 g, Węglowodany 14 g. Smacznego!
[...] 100g czekolady proteinowej Wykonanie: masło orzechowe wymieszaj razem z syropem klonowym i odżywką białkową, masa powinna być zwarta i plastyczna Uformuj 12 jajek i włóż je na godzinę do zamrażarki Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i oblej nią zamrożone jajka Przechowuj w lodówce Wartości odżywcze 1 z 12 kcal: 127 B:4,2g T: 9,5g W:6g
[...] musu owocowego i przykrywamy pozostałą masą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 175 stopni i pieczemy około 25 minut. Krem: 100 g mleka 35 g Śnieżki Mleko ubijamy ze Śnieżką na puszystą bitą śmietanę. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffinki. Wartości odżywcza jednej muffinki 199 kcal B: 5.6 g T: 9.2 g W: 24.5
[...] dodać ryż preparowany, płatki migdałowe, wiórki kokosowe i nasiona chia. Całość dobrze wymieszać. Przełożyć do foremki 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno docisnąć i wyrównać łyżką. Przełożyć do lodówki na minimum 3 godziny i pokroić nożem na 12 batoników Wartość energetyczna jednego batoniki 184,2 kcal B: 4.3 g T: 11.4 g W: 16 g
[...] Pieczemy do momentu mocnego zrumienienia. Jeśli Wasza gofrownica ma już nieco zużytą powierzchnię, do masy dodajcie 3 g roztopionego oleju kokosowego - wtedy gofry nie będą przywierać. Idealnie smakują z sosami zero i świeżymi owocami. Wartości odżywcze: Cała porcja to 520 kcal. Białko 21 g, Tłuszcze 12 g, Węglowodany 82 g. Smacznego!
[...] wszystko razem z komosą. Cukinie przekrajamy wzdłuż na pół, wydrążamy i nadziewamy farszem. Zapiekamy w 180-200 stopniach około 20 - 25 minut. Smacznego! Wartości odżywcze: Z powyższych składników otrzymujemy 2 porcje. Każda porcja to 277 kcal. Białko 13,4g, Tłuszcze 13,2g, Węglowodany 26g. Idealny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka.
[...] 100g truskawek 20g truskawek w mlecznej czekoladzie Wykonanie: Banana i truskawki pokrój na małe kawałki i zamroź. Zamrożone owoce wrzuć do blenderya lub robota kuchennego i blenduj przez kilka minut, aż uzyskasz gładki, gęsty krem. Przełóż krem do miski i udekoruj truskawkami w czekoladzie Wartości odżywcze: kcal: 233 B: 3,5g T: 7g W: 45,5g
[...] 25 minut w temperaturze 200 - 220 stopni. Gdy dynia przestygnie, blendujemy ją, dodajemy mleko kokosowe, sól, pierz i zagotowujemy. Gotowe. Ja krem z dyni zawsze podaję ze świeżą bazylią i ostrą papryką oraz chrupkim pieczywem proteinowym. Wartości odżywcze: Cała porcja to 240 kcal. Białko 5 g, Tłuszcze 16,6 g, Węglowodany 24 g. Smacznego!
Truskawkowy pudding chia to idealne rozwiązanie na śniadanie lub przepyszny deser. Składniki: 250ml napoju roślinnego 40g nasion chia 10g odżywki białkowej VEGAN PROTEIN o smaku truskawkowym 200g mrożonych truskawek Przygotowanie: Napój roślinny mieszamy dokładnie z odżywką białkową i nasionami chia, odstawiamy do lodówki na kilka godzin. [...]
[...] soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie mieszamy. Gotowe. Idealnie komponuje się z Protein Bread. Wartości odżywcze: Cała porcja pasty to 265 kcal. Białko 23 g, Tłuszcze 16 g, Węglowodany 7 g. Smacznego!
[...] drugiej misce mieszamy za pomocą miksera żółtko, odżywkę, mąkę, ricittę i mleko. Dodajemy ubite białka jaj i delikatnie mieszamy do połączenia. Przelewamy do silikonowej foremki (16 cm) i pieczemy 25 minut w 175 stopniach. Przestudzone ciasto dekorujemy dżemem i owocami. Wartość energetyczna z dodatkami 525 kcal B: 45.6 g T: 20.8 g W: 41.1 g
Składniki: 30g mąki pełnoziarnistej lub owsianej 5g odżywki białkowej o smaku solonego karmelu Vegan Protein 10g masła orzechowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 30ml napoju roślinnego 5g pokruszonej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy w dłoniach ciasto. Formujemy kształt ciasteczka, [...]
[...] jabłka umieszczamy w misce i mieszamy mikserem do połączenia. Następnie dodajemy pokrojone jabłko w kostkę i mieszamy łyżką do połączenia. Smażymy placki na lekko wysmarowanej patelni olejem kokosowym z dwóch stron. Podajemy z kremem Nutlove White Choco Berry i malinami. Wartość odżywcza połowy porcji: 278.5 kcal B: 14.8 g T: 11 g W: 30.7 g
Przepis na wegańskie ciastka orzechowe z dodatkiem białka roślinnego. Składniki: 100g gładkiego masła orzechowego Peanut Cream 30g mąki pełnoziarnistej lub owsianej 20g odżywki Vegan Protein solony karmel 40g syropu klonowego szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki przekładamy do blendera lub miski i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy [...]
[...] i dodajemy czekoladę Nutlove Crispy Peach. Podgrzewamy mieszając od czasu do czasu aż czekolada się rozpuści. Ściągamy garnek z pieca. Dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy. Przelewamy do małych szklanek i chłodzimy w lodówce kilka godzin. Dekorujemy owocami i czekoladą. Wartość energetyczna jednej porcji 140 kcal B: 8.9 g T: 8.3 g W: 10.3 g