Czego potrzebujemy:

  • 200 g fileta z miruny lub innej ryby
  • 1 jajko
  • 15 g suchej kaszy manny
  • szczypior/ natka pietruszki/ koperek - według uznania
  • sól, pieprz
  • łyżeczka musztardy dijon
  • Dodatki - quinoa, groszek cukrowy, warzywa według uznania

Jak wykonać:

Rozmrożony filet rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 5 - 10 minut by kasza nieco napęczniała. Formujemy małe pulpety i układamy na papierze do pieczenia.  Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 - 200 stopni.  Jeśli w tym czasie ugotujecie komosę i groszek - macie pełnowartościowy obiad w 20 minut.

Wartości odżywcze pulpetów:

Cała porcja pulpetów to 280 kcal.

Białko 41 g, Tłuszcz 7 g, Węglowodany 14 g.

Smacznego!