Czego potrzebujemy:
- 200 g fileta z miruny lub innej ryby
- 1 jajko
- 15 g suchej kaszy manny
- szczypior/ natka pietruszki/ koperek - według uznania
- sól, pieprz
- łyżeczka musztardy dijon
- Dodatki - quinoa, groszek cukrowy, warzywa według uznania
Jak wykonać:
Rozmrożony filet rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 5 - 10 minut by kasza nieco napęczniała. Formujemy małe pulpety i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 - 200 stopni. Jeśli w tym czasie ugotujecie komosę i groszek - macie pełnowartościowy obiad w 20 minut.
Wartości odżywcze pulpetów:
Cała porcja pulpetów to 280 kcal.
Białko 41 g, Tłuszcz 7 g, Węglowodany 14 g.
Smacznego!