[...] chleba,plasterek poledwicy sopockiej,ser,ogorek do tego bede dodawac orzechy wloskie,wiec tluszcz wzrosnie B 11,T 5,W 50 Postaraj się o zamiennik posiłku, chleb ok, mało białka (podstawa na redukcji) ser wyeliminuj, więcej warzyw + orzechy Np ryż brązowy/basmanti + pierś z kury + oliwa + warzywa obiad 14-15 (za długa przerwa) kurczak [...]
[...] przy którym waga stoi w miejscu), wpisując 55 kg wagi i 180 cm wzrostu oraz 16 lat i zaznaczając brak aktywności oraz płeć męską wyszło, że: ABY UTRZYMAĆ WAGĘ 1938 kcal 15% białka: 291 kcal = 73 g 55% węglowodanów: 1066 kcal = 267 g 30% tłuszczu: 581 kcal = 65 g Oznacza to, że aby utrzymać wagę powinieneś w ciągu dnia dostarczać MINIMUM tyle [...]
Organizm wchłania jednorazowo ok 30g białka. Wiadomo, że na saa więcej ale też nie będzie to 70g. W normalnym posiłku można dostarczyć np 50 czy 60g i jest szansa, że większość się wchłonie, bo mięso dość długo się trawi, zatem jest więcej czasu na "przyjęcie" porcji białka. Co innego, kiedy wlejesz w siebie na raz 70g syntetyka, który się moment [...]
Wyjazd do Meksyku - podsumowanie w liczbach 12 dni na miejscu średnio 20 km dziennie na nogach z 11 miesięcznym dzieckiem 6 treningów siłowych niezmierzona ilość kcal :-D +4,9 kg na wadze ( od wagi na scenie) Generalnie wyjazd uważam za bardzo udany. Wpisy nie pojawiały się z prostego powodu. Nie było na nie czasu :-D Plan treningowy został [...]
Patii co do jajek to mam zaufanie bo biore je od cioci , ktora ma swoje wlasny happy kury :p Brakowalo mi wegli na kolacje, a pieczywo juz tuptalo mi za plecami od jakiegos czasu, wiec sie skusilam. Mozarella dodana kosztem podbicia bialka i tłuszczy. Co do odzywki to lubie dodać sobie miarke do tej jaglanki zeby ja troche zagescic a dodatkowo [...]
Dobra wiem że mnie na starcie op+++++++cie, nie nie jestem archeologiem ale taki temat sobie znalazłem gdy wpisałem w wyszukiwarce "przed snem" Chodzi mi o to że białka spożywane przed powinny się wolno wchłaniać żeby wstrzymać nocny katabolizm. nie mam pojęcia jakie są to białka dlatego proszę o pomoc. wiem że są specjalne białka na [...]
Akurat w badaniach wyszło że Whey 100 ma prawie 2x więcej węgli niż deklaruje producent. Nie wiem jaką ilość białka chcesz dosypać z prochu(i jaką masz dietę że te ~10-15g jakie znajduje się z 100g przeciętnego WPC będzie ci szkodzić) ale połowa białka z prochu oznacza że masz źle dobraną dietę i że jesz za dużo białka w ogóle. Chcesz się żywić [...]
I gainer1 100g - za mało tu białka imho II platki owsiane rodzynki,pestki dyni ciemne pieczywo - jw., tu praktycznie nie ma białka III (szkola) serek wiejski ciemne pieczywo z serek,polędwicą(+pomidor,papryka,sałata - zalezy od inwencji ) - ujdzie IV (przedtreningowy) mięso(głownie schab,piers lub gotowany kurczak) ryz [...]
już rozumiem. W porcji chcę mieć 30g białka = 36g proszku A to co to znaczy w opsie białka 85% zawartości białka w suchej masie Sucha masa = proszek? Bo jabolcokk tłumaczył mi, że np w białku trec'a jest 93g w suchej masie a 72g białka w normalnej i że na to powienienem patrzeć. Więc tutaj psizę w suchej masie to się zamotałem !
[...] podobnie jak Twój posiłek nr 4 też jest dla mnie słaby - płatki z wiórkami i ziarnami. Masz też bardzo nierównomiernie rozłożone makra - śniadanie bez węgli, kolacja bez białka, 2/3 weglowodanów wrzucone w obiad - to celowe? Bo o ile śnaidania białkowo-tłuszczowe mają dla niektórych sens, to wycinanie białka z kolacji raczej nie ma [...]
[...] ok. 200kcal z czego 100g tluszcze, 2g/kg białko i reszte ww. Ale to ma być dieta niskoweglowodanowa. A jak to obliczyłem to wyszło mi takie cos: 110g B 100g T 165g WW Liczyłem to z założenia 1g-4kcal dla białka i ww oraz 1g-9kcal dla tluszczy. Jakos srednio to mi wyglada na diete niskoweglowadonowa. Bo to 33% wegli, 22% bialka i 45% tluszczy.
naprawde trzeba miec duzo miesni by potrzebowac więcej. generalnie bialka w diecie - jemy na zapas, sam jem wiecej niz 2g na kg masy ciala (na redukcji dochodze do 3g na kg m.c.). Stagnacja - w wypadku amatorów przynajmniej - czesciej spowodowana jest niwlasciwa dietą i złym treningiem, niz samym brakiem bialka. Przyznam się - iz powszechne [...]
[...] instant. Aby otrzymać produkt o takich parametrach stosuje się specjalne techniki suszenia w niskich temperaturach na specjalnie skonstruowanych wieżach. Taki sposób ma podwójną zaletę: białka łatwo się rozpuszczają i nie są zdenaturowane przez wysoką temperaturę suszenia (denaturacja termiczna, rozwój struktury wyższorzędowej). Dariusz Szpineta
ponawiam pytanie falcona ile trzeba zamowic by byc potraktowany jak hurtownia 19%rabatu czy jest wymagana dzialalnosc gospodarcza i jak dlugi jest termin waznosci bialka z gory dziekuje za odpowiedz CARPE DIEM
Szczegółowy cennik dostepny jest na tej stronie. Ważność białka to 1 rok. W praktyce wychodzi, że już przy zakupie 3 kg WPC rabat wynosi 19 %. Nie interesuje nas czy odbiorca prowadzi działalność gospodarczą, czy nie. Dariusz Szpineta
Bigger jakie to produkty maja 80-83% bialka Twoim zdaniem, z ktorych rzekomo amerykanie produkuja serwatke? Serwatke robi sie z mleka!!! Zapamietaj to sobie i nie pisz bzdur. Inne wysokobialkowe produkty pochodzenia miesnego uzyskuje sie z najgorszego scierwa z rzeni, chydrolizujac ten syf 6M kwasem solnym. I jeszcze jedno, kazda serwatka ma [...]
Odpowiedzi na te pytania znalazłbyś po przeczytaniu całego tematu od początku. 1.BV(biological value) - wartość biologiczna,czyli wskaźnik przyswajalności produktu 2.WPI - whey protein isolate(izolat białek serwatki) WPC - whey protein concentrate(koncentrat białek serwatki) Liczby oznaczają procentową zawartość białka w produkcie.
[...] to faktycznie nic nie przebije ich BV, natomiast BV koncentratów jest wysokie, ale np. w Niemczech często mozna spotkać odżywki białkowe skomponowane z różnych źródeł białka które mają BV 125. Niemieckie firmy często podają na etykietach odżywek białkowych BV i zdarzają się odżywki o BV ok. 85, ale też prawie każda niemiecka [...]
lacma ja mam jeszcze sprawe dotyczaca tych maili ktore rozeslaliscie do wszystkich uzytkownikow forum a mianowice: - wasza reklama jest bardzo haotyczna - trudno sie zorientowac o co woolge chodzi np. "Białka serwatki (w % suchej masy) Tłuszcz* (w % suchej masy) Laktoza Wartość energetyczna (w 100g) Żelazo w mg/100g Wapń w mg/100g Magnez w [...]