Ja osobiście jem teraz miedzy 2,7-3 g/kg i też nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Waże 102 kg więc wychodzi to miedzy 270 a 300 gram na dzień. NIe zmienia to faktu że białko o którym mówie to całkowita ilośc białka w diecie wliczając to białka roslinne itp.
Mówię o tym, że nie powinno się zbyt szybko przybierać na masie i nikomu w tym temacie nie powinno się spieszyć. Lepiej budować mięśnie jedząc np. 1,5 - 2 g białka/kg mc niż dużo szybciej przybierać na masie jedząć ponad 2g białka/kg mc. Tak jest poprostu bardziej zdrowo dla organizmu.
Rzadko się udzielam, ale jak widzę co tu piszą ludzie to aż ręce opadają. Można zjeść i 10g/kg mc ale po co? Po co komu to udowadniać? Jedzenie powyżej 2,2 g białka przez dłuższy okres czasu jest bez sensu. Nie mówiąc tu już nawet o zdrowiu, ale w kontekście innych makro i mikroskładników, ponieważ zaburzone są proporcje pomiędzy nimi co może [...]
tak czytajac pozwole sobie wtrącic kilka praktycznych uwag : - faktycznie kilku znanych mi kulturystów spozywając do 5 g bialka / kg wagi ciała ( wraz z saa ) rzeczywiście odnotowywalo spore sukcesu w przyroście masy ciała ( mięsnie ) wliczajac w to jednak bcaa ( do 70.g dziennie ) oraz odzywki oparte na WPI 90%. - sam bedac na saa doszedłem do [...]
Polip to światowej renomy trener to nie znaczy że nie może się mylić ale to akurat są podstawy kto je mniej niż 2g białka na kg to nadal jest w średniowieczu i to głębokim i wcale się nie dziwie chłopakom że ćwiczą po 2-3dni w tygodniu, boją się przetrenowania bo przy takiej podaży białka to nic dziwnego. Widzieliście stronę polipa z kim pracuje [...]
„Ponadto trzeba wziąć pod uwagę, że aby to białko się wchłonęło trzeba by zjeść dodatkowo 3 razy więcej węglowodanów niż tego białka, czyli nawet do 1500 g węgli dziennie.” - bzdura Logicznie myśląc jak ludzie są na LC i w ogóle nie spożywają ww to białko w ogóle się nie wchłania – bzdura a jakie spożycie białka na kg zaleca np. thibaudeau ? [...]
[...] się z Tobą zgadzam. Efit - i ty mnie pytasz co się dzieje w organiźmie z białkiem, któro się wchłonie ? To oczywiste, że wszystko nie trafia do mięśni. Co do ilości białka w diecie, która jest konieczna by budować masę, to ilość, którą podałem za maksymalną 1,5 - 1,8 g/kg mc, to są ilości jakie są wystarczające na diecie [...]
RPS- Jesteś świadomy, że: - białko nie jest potrzebne tylko mięśniom szkieletowym? - na diecie ketogenicznej wyższe ilości białka powodują wypadanie z ketozy, więc tam rzeczywiście istnieje limit 2 g kgmc? Napiszesz jeszcze jeden tak kretyński post i proszę modów o bana dla Ciebie. Mariusz_1979 podaj te źródła medyczne. Są badania na sfd o [...]
witam. dzis robie przerwe. cos mi na zoladek zaszkodzilo i nie chce przejsc wiec chyba silownie odpuszcze. jesli przejdzie do wieczora to moze pojde bo mam do 22:30 otarte, jak nie to juztro. sir_lukasz: w tym tygodniu w dni wolne pojade po 40min, od nowego po 45 i tak co tydzien bede dodawal po 5min, az dojde do godziny. moze nie zglupieje od [...]
Swoją drogą - żadne białko powyżej 150zł za 2 kg nie będzie opłacalne. nie jest. 2200g białka kosztuje 210 zł. (Olimp strong protein) Jest w tym niecałe 1800g czystego białka. Za 210zł kupisz 17,5kg piersi z kurczaka (średnia cena - 12 zł za kg). Co daje name ponad 3800g czystego białka. Więc jaki w tym interes? Jeśli miałbym płacić takie [...]
[...] 75-78% BIALKA DO WZORCA 100%" Może ja się mylę, ale badania odnoszą się chyba do składu podanego na etykiecie. Jeśli producent umieszcza tam skład aminokwasów na 100 g białka sam niejako sobie jest winny wprowadzając klienta w błąd. Mnie nie interesuje skład aminokwasów na 100 g. białka tylko na 100g. produktu. Co z tego, że skład liczony [...]
Co do rzetelności odkryć i badań przeprowadzonych na zlecenie PB: W numerze 21 na stronie 103 jest przedstawiona analiza pewnego białka. Wysnuto wnioski " wynik można rozpatrywać jako następstwo niewłaściwych warunków przechowywania surowca czy produktu gotowego które mogły się przyczynić do degradacji białka". chciałem zatem zapytać, jaki jest [...]
[...] swym składzie wszystkie frakcje, - surowce gorszej jakości, ze względu na technologię pozyskania mogą zawierać X% kazeiny - może to być groźne dla osób uczulonych na frakcję białka kazeinowego (wcale nie takie sporadyczne) - surowce nieposiadające wszystkich korzyści wynikających ze specyfiki działania białka serwatkowego, zubożone o pewne [...]
[...] /SFD/Images/2015/11/24/328c1631700e463ba17e628c6c5cce09.jpg 1) Testowany smak: CHOCOLATE 2) Próbkę rozpuszczono w mleko/woda: 40g białka + 250ml wody 3) Ocena smaku 1-10 plus komentarz: 10/10 - na pierwszy ogień poszedł mój faworyt jeżeli chodzi o smaki czy to odżywek białkowych gajnerów itp, a więc [...]
1 smak Cookie a) Próbkę rozpuszczono w 250ml mleka (30g białka) 3) Ocena smaku: 9 – .Po spróbowaniu tego białka miałem ochote rozrobić wszystko i wypić na raz, najlepszy z tych 4 wariantów. 4) Ocena rozpuszczalności: 10, jednorodny płyn. 5) Gęstość: wydaję mi się,że mleko było lekko gęstsze, aczkolwiek bardzo mała różnica. 6) Porównanie do [...]
1) Testowany smak: VANILIA 2) Próbkę rozpuszczono w: woda (250ml i 30g białka) 3) Ocena smaku: 10/10 Zdecydowanie podbił moje serce (%-)) Bardzo słodkie i wyraziste. 4) Ocena rozpuszczalności 10/10 Mieszałam łyżeczką, a mimo to nie pozostało żadnych grudek 5) Gęstość: Na 250ml i 30g białka normalna 6) Porównanie do produktów rynkowych i [...]
[...] smak mało intensywny . Minusem dla mnie była słodkość tego produktu na te parę porcji nie przeszkadzało mi to tak bardzo ale myślę jak bym miał wieksze opakowanie tego białka to było by dla mnie problemem spożyć je całe . Jest dla mnie za słodkie , obecnie jestem na redukcji i gdzieś ratowało to moje zachcianki na słodkosci i było to [...]
Smak waniliowy: 1) Próbkę rozpuszczono w wodzie: 50 gram białka na 300 ml wody 2) Ocena smaku: 10/10 jeszcze nigdy nie zawiodłem się na smaku waniliowym i tak samo było w tym wypadku mega smak jak dla mnie nie przesłodzone tak powiedział bym w sam raz 3) Ocena rozpuszczalności: 10/10 kilka szybszych machnięć szejkerem i białko w całości [...]
[...] z powodów mojego poglądu. Wole stosować 5-6 posiłków w ciągu dnia, a jak widać po moich klientach to działa. Lecz jak napisałem przed chwilą, niech każdy robi co chce Porcja białka co trzy godziny, jest najlepszym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą budować mięśni, jak i utrzymać ich dobrą kondycję. Daniel Moore, w Nestlé Research Centre w [...]