SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

UWAGA!!!-Ocena jakości odżywek wysokobiałkowych na rynku polskim

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 208874

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 2531 Wiek 111 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12950
Nic nie jest takie jak kiedyś, a wszystkie firmy łącznie z Olimpem pobierają z tego 'nic nie jest jak kiedyś' także...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Niedawno o tym gadaliśmy... Dobre mięso, czyli nie pompowane wodą, też jest drogie. Pompowane jest tanie, ale jest w nim gdzieś z połowa wartości tabelarycznej białka, więc - w przeliczeniu na białko - cena pozostaje zawsze taka sama.

A odżywki białkowe ułatwiają w pierwszej kolejności planowanie diety. Przecież nie w każdej sytuacji da się przyrządzić pierś z kurczaka.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
IneTheEnd
Swoją drogą - żadne białko powyżej 150zł za 2 kg nie będzie opłacalne. nie jest.
2200g białka kosztuje 210 zł. (Olimp strong protein)
Jest w tym niecałe 1800g czystego białka.
Za 210zł kupisz 17,5kg piersi z kurczaka (średnia cena - 12 zł za kg).
Co daje name ponad 3800g czystego białka.
Więc jaki w tym interes?
Jeśli miałbym płacić takie ceny za zwykłe WPC, które jest 'gorszej' jakości niż białko z piersi z kurczaka to jaki w tym interes?
Lepiej kupić sobie jakieś mięso.



ojjj przy 'zabiegach' z miesami obawiam sie ze przelicznik waga kuraka/ilosci bialka w piersiach kurczaka moze nie byc aktualny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
przyklad z zycia z wczoraj mojego talerze
szynka wieprzowa robiona na elektrycznym grillu
i co widze ze leci mi do miseczki .... ??

nie nie tluszcz
WODA ! - a mieso palilo sie od brzegu a nie dostlo konsystencji poprawnej dla grilwego miesa ...

niestety ...
ale odbiegamy od temattu analizy BIALEK na rynku w PL

Zmieniony przez - Biniu w dniu 2013-05-18 19:36:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1700 Wiek 12 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17197
znam to bardzo dobrze nawet kupno miesa prosto z kurtowni skutkuje wyplywem ciecz z miesa

najlepszym sposobem na sprawdzenie tego jak zamrozenie miesa, a potem powolne rozmrazanie - wiadomo, powoduje to tez wyciek bialka itp, ale latwo sie mozna przekonac bo w piersi z kury zabitej za domem a z takiej piersi sklepowej wyciek jest grubo ponad 2x wiekszy

I nikt mi nie wmowmi ze stosowanie odzywek nie jest ekonomiczne - ciezej jest moze wyciagnac pieniadze z kortfela na proch w szczegolnosci kiedy ma sie rodzice lub ktos Ci zaglada innyc do porfela, ale jak sobie tak lognicznie pomyslec to nie jest tak jak ktos wyliczal wyzej!

z drugiej strony dobrze nie znaczy tez drogo i na odwrot bo nie uwazam beefmastera jak na dzien dziesiejszy za producenta super mies bo nic nie usprawiedliwia ceny wolowiny 60-70zl/kg nawet gdyby to bylo mieso z krowy prosto od greckich bogow
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
Ale tyle to kosztuje polędwica z wołu. W moim mieście taniej nie kupisz. Nie ma szans. Najtańszy jest udziec, który kosztuje 30-40 zł/kg, ale polędwica potrafi 100 zł/kg kosztować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Biniu, wcale tak bardzo nie odbiegamy od tematu, bo wciąż kręcimy się wokół jakości rynkowych źródeł białka.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 706
nie ma to jak mięcho białko starta kasy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 88
Po soli i mięsie wreszcie ktoś się pokazał te nieprawidłowości i oszustwo klientów brawo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 630 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 10962
IneTheEnd bardzo cenne porównanie

Smok89 zniszczyłeś mi psyche tekstem „Zresztą wiadome jest że w prochu masz przecież wliczone jeszcze koszta produkcji itd.”
bo NATURALNE jedzenie przecież samo „się produkuje”

jeżeli ktoś napisze że białko w prochu jest lepsze od piersi z indyka/śledzia które nie jest droższe niż 20zł/kg to przypomnę sobie w jakim dziale piszę

a jak już piszecie że o pompowaniu mięsa wodą to sobie ważcie po ugotowaniu/obróbce i porównajcie cenne, napiszę tylko że tabele żywieniowe uwzględniają płyny ustrojowe w wadze mięsa
a dobre tabelę żywieniowe uwzględniają zawartość białka przed i po obróbce termicznej

pozdr.

Ludzie czasem myślą jak zabić czas, a to czas ich zabija

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

STEFAN HAVLIK – PRZYSZŁOŚĆ KULTURYSTYKI

Następny temat

Trening 5x5 Bill Starr ilość serii zasadniczych - do Binia

WHEY premium