...
Napisał(a)
Nic nie jest takie jak kiedyś, a wszystkie firmy łącznie z Olimpem pobierają z tego 'nic nie jest jak kiedyś' także...
...
Napisał(a)
Niedawno o tym gadaliśmy... Dobre mięso, czyli nie pompowane wodą, też jest drogie. Pompowane jest tanie, ale jest w nim gdzieś z połowa wartości tabelarycznej białka, więc - w przeliczeniu na białko - cena pozostaje zawsze taka sama.
A odżywki białkowe ułatwiają w pierwszej kolejności planowanie diety. Przecież nie w każdej sytuacji da się przyrządzić pierś z kurczaka.
A odżywki białkowe ułatwiają w pierwszej kolejności planowanie diety. Przecież nie w każdej sytuacji da się przyrządzić pierś z kurczaka.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
IneTheEndSwoją drogą - żadne białko powyżej 150zł za 2 kg nie będzie opłacalne. nie jest.
2200g białka kosztuje 210 zł. (Olimp strong protein)
Jest w tym niecałe 1800g czystego białka.
Za 210zł kupisz 17,5kg piersi z kurczaka (średnia cena - 12 zł za kg).
Co daje name ponad 3800g czystego białka.
Więc jaki w tym interes?
Jeśli miałbym płacić takie ceny za zwykłe WPC, które jest 'gorszej' jakości niż białko z piersi z kurczaka to jaki w tym interes?
Lepiej kupić sobie jakieś mięso.
ojjj przy 'zabiegach' z miesami obawiam sie ze przelicznik waga kuraka/ilosci bialka w piersiach kurczaka moze nie byc aktualny
...
Napisał(a)
przyklad z zycia z wczoraj mojego talerze
szynka wieprzowa robiona na elektrycznym grillu
i co widze ze leci mi do miseczki .... ??
nie nie tluszcz
WODA ! - a mieso palilo sie od brzegu a nie dostlo konsystencji poprawnej dla grilwego miesa ...
niestety ...
ale odbiegamy od temattu analizy BIALEK na rynku w PL
Zmieniony przez - Biniu w dniu 2013-05-18 19:36:36
szynka wieprzowa robiona na elektrycznym grillu
i co widze ze leci mi do miseczki .... ??
nie nie tluszcz
WODA ! - a mieso palilo sie od brzegu a nie dostlo konsystencji poprawnej dla grilwego miesa ...
niestety ...
ale odbiegamy od temattu analizy BIALEK na rynku w PL
Zmieniony przez - Biniu w dniu 2013-05-18 19:36:36
...
Napisał(a)
znam to bardzo dobrze nawet kupno miesa prosto z kurtowni skutkuje wyplywem ciecz z miesa
najlepszym sposobem na sprawdzenie tego jak zamrozenie miesa, a potem powolne rozmrazanie - wiadomo, powoduje to tez wyciek bialka itp, ale latwo sie mozna przekonac bo w piersi z kury zabitej za domem a z takiej piersi sklepowej wyciek jest grubo ponad 2x wiekszy
I nikt mi nie wmowmi ze stosowanie odzywek nie jest ekonomiczne - ciezej jest moze wyciagnac pieniadze z kortfela na proch w szczegolnosci kiedy ma sie rodzice lub ktos Ci zaglada innyc do porfela, ale jak sobie tak lognicznie pomyslec to nie jest tak jak ktos wyliczal wyzej!
z drugiej strony dobrze nie znaczy tez drogo i na odwrot bo nie uwazam beefmastera jak na dzien dziesiejszy za producenta super mies bo nic nie usprawiedliwia ceny wolowiny 60-70zl/kg nawet gdyby to bylo mieso z krowy prosto od greckich bogow
najlepszym sposobem na sprawdzenie tego jak zamrozenie miesa, a potem powolne rozmrazanie - wiadomo, powoduje to tez wyciek bialka itp, ale latwo sie mozna przekonac bo w piersi z kury zabitej za domem a z takiej piersi sklepowej wyciek jest grubo ponad 2x wiekszy
I nikt mi nie wmowmi ze stosowanie odzywek nie jest ekonomiczne - ciezej jest moze wyciagnac pieniadze z kortfela na proch w szczegolnosci kiedy ma sie rodzice lub ktos Ci zaglada innyc do porfela, ale jak sobie tak lognicznie pomyslec to nie jest tak jak ktos wyliczal wyzej!
z drugiej strony dobrze nie znaczy tez drogo i na odwrot bo nie uwazam beefmastera jak na dzien dziesiejszy za producenta super mies bo nic nie usprawiedliwia ceny wolowiny 60-70zl/kg nawet gdyby to bylo mieso z krowy prosto od greckich bogow
...
Napisał(a)
Ale tyle to kosztuje polędwica z wołu. W moim mieście taniej nie kupisz. Nie ma szans. Najtańszy jest udziec, który kosztuje 30-40 zł/kg, ale polędwica potrafi 100 zł/kg kosztować.
...
Napisał(a)
Biniu, wcale tak bardzo nie odbiegamy od tematu, bo wciąż kręcimy się wokół jakości rynkowych źródeł białka.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
Po soli i mięsie wreszcie ktoś się pokazał te nieprawidłowości i oszustwo klientów brawo
...
Napisał(a)
IneTheEnd bardzo cenne porównanie
Smok89 zniszczyłeś mi psyche tekstem „Zresztą wiadome jest że w prochu masz przecież wliczone jeszcze koszta produkcji itd.”
bo NATURALNE jedzenie przecież samo „się produkuje”
jeżeli ktoś napisze że białko w prochu jest lepsze od piersi z indyka/śledzia które nie jest droższe niż 20zł/kg to przypomnę sobie w jakim dziale piszę
a jak już piszecie że o pompowaniu mięsa wodą to sobie ważcie po ugotowaniu/obróbce i porównajcie cenne, napiszę tylko że tabele żywieniowe uwzględniają płyny ustrojowe w wadze mięsa
a dobre tabelę żywieniowe uwzględniają zawartość białka przed i po obróbce termicznej
pozdr.
Smok89 zniszczyłeś mi psyche tekstem „Zresztą wiadome jest że w prochu masz przecież wliczone jeszcze koszta produkcji itd.”
bo NATURALNE jedzenie przecież samo „się produkuje”
jeżeli ktoś napisze że białko w prochu jest lepsze od piersi z indyka/śledzia które nie jest droższe niż 20zł/kg to przypomnę sobie w jakim dziale piszę
a jak już piszecie że o pompowaniu mięsa wodą to sobie ważcie po ugotowaniu/obróbce i porównajcie cenne, napiszę tylko że tabele żywieniowe uwzględniają płyny ustrojowe w wadze mięsa
a dobre tabelę żywieniowe uwzględniają zawartość białka przed i po obróbce termicznej
pozdr.
Ludzie czasem myślą jak zabić czas, a to czas ich zabija
Poprzedni temat
STEFAN HAVLIK – PRZYSZŁOŚĆ KULTURYSTYKI
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- ...
- 190
Następny temat
Trening 5x5 Bill Starr ilość serii zasadniczych - do Binia
Polecane artykuły