...
Napisał(a)
Ocena jakości produktów wysokobiałkowych na rynku polskim cz. 2 pt. WPC/ WPI od „gorszej matki”
Ocena jakości produktów wysokobiałkowych na rynku polskim cz. 2 pt. WPC/ WPI od „gorszej matki”
W poprzednim numerze magazynu Perfect Body, w imieniu Redakcji, miałem przyjemność przedstawić naszym Czytelnikom wnioski z badań (nad produktami wysokobiałkowymi) przeprowadzonych przez renomowaną jednostkę naukową, zajmującą się analizą proteomiczną. Zleceniodawca tychże badań zgodził się jednorazowo je udostępnić i pozwolić na opublikowanie na łamach niniejszego czasopisma. Również i tym razem udało się Go namówić do przekazania części wyników. Osobiście muszę przyznać, iż są one równie zaskakujące, niestety w tym negatywnym rozumieniu. Niektórzy z Czytelników mogą uznać, iż wyrafinowanie pojawiających się nieprawidłowości może nawet przekracza wcześniej opisywaną pulę danych.
(...)
Kiedyś bohater jednej ze znanych polskich komedii łamał sobie głowę, ile jest cukru w cukrze, teraz należy przyjrzeć się zagadnieniu z pełną powagą, ile jest białek serwatki w ich koncentracie czy izolacie.
(...)
Po analizie kolejnej puli badań odnoszę nieodparte wrażenie, że sformułowanie „koncentrat białek serwatki” we współczesnym świecie odnosi się tylko i wyłącznie to metody pozyskiwania surowca. Straciło natomiast wydźwięk jakościowy i z faktycznym składem produktu oferowanym przy użyciu tej techniki przestało mieć cokolwiek wspólnego, oferując jedynie przesącz jednej czy dwóch protein z całej niezwykle istotnej i unikalnej puli białek serwatki.
Drogi Czytelniku, jest to kolejny aspekt precyzujący faktyczną jakość produktu, a nie jej obietnicę przepisaną z certyfikatu dostawcy surowca czy powierzchownie wykonanej analizy. Teraz wiesz już o co pytać.
(...)
cały artykuł do przeczytania w 22. numerze magazynu Perfect Body w sprzedaży od 1 lipca 2013 w:
salonach prasowych Kolporter, Empik oraz RUCH,
punktach Perfect Body Center,
najlepszych sklepach z suplementami diety i odżywkami dla sportowców,
prestiżowych klubach fitness.
Ocena jakości produktów wysokobiałkowych na rynku polskim cz. 2 pt. WPC/ WPI od „gorszej matki”
W poprzednim numerze magazynu Perfect Body, w imieniu Redakcji, miałem przyjemność przedstawić naszym Czytelnikom wnioski z badań (nad produktami wysokobiałkowymi) przeprowadzonych przez renomowaną jednostkę naukową, zajmującą się analizą proteomiczną. Zleceniodawca tychże badań zgodził się jednorazowo je udostępnić i pozwolić na opublikowanie na łamach niniejszego czasopisma. Również i tym razem udało się Go namówić do przekazania części wyników. Osobiście muszę przyznać, iż są one równie zaskakujące, niestety w tym negatywnym rozumieniu. Niektórzy z Czytelników mogą uznać, iż wyrafinowanie pojawiających się nieprawidłowości może nawet przekracza wcześniej opisywaną pulę danych.
(...)
Kiedyś bohater jednej ze znanych polskich komedii łamał sobie głowę, ile jest cukru w cukrze, teraz należy przyjrzeć się zagadnieniu z pełną powagą, ile jest białek serwatki w ich koncentracie czy izolacie.
(...)
Po analizie kolejnej puli badań odnoszę nieodparte wrażenie, że sformułowanie „koncentrat białek serwatki” we współczesnym świecie odnosi się tylko i wyłącznie to metody pozyskiwania surowca. Straciło natomiast wydźwięk jakościowy i z faktycznym składem produktu oferowanym przy użyciu tej techniki przestało mieć cokolwiek wspólnego, oferując jedynie przesącz jednej czy dwóch protein z całej niezwykle istotnej i unikalnej puli białek serwatki.
Drogi Czytelniku, jest to kolejny aspekt precyzujący faktyczną jakość produktu, a nie jej obietnicę przepisaną z certyfikatu dostawcy surowca czy powierzchownie wykonanej analizy. Teraz wiesz już o co pytać.
(...)
cały artykuł do przeczytania w 22. numerze magazynu Perfect Body w sprzedaży od 1 lipca 2013 w:
salonach prasowych Kolporter, Empik oraz RUCH,
punktach Perfect Body Center,
najlepszych sklepach z suplementami diety i odżywkami dla sportowców,
prestiżowych klubach fitness.
...
Napisał(a)
a ja zamawiam Treca
"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"
...
Napisał(a)
proste że nie mają pewnie próbek z przed roku, choć powinni. Wg mnie badania specjalnie zostały ujawnione po takim czasie aby partie jeszcze dlugo były na rynku, ale to oczywiste zagranie. Sprzedaż pb od tego czasu pewnie progres 200% ;) jutro lece kupic i ja.
...
Napisał(a)
A żadne problem wziąć puchę z jakiejś hurtowni i przebadać.
Nie powiem ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Choć jak na razie o dwóch firmach, do których mam największe zaufanie nic nie było jeszcze. Szkoda, że na następny numer trzeba czekać, aż dwa miesiące.
Nie powiem ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Choć jak na razie o dwóch firmach, do których mam największe zaufanie nic nie było jeszcze. Szkoda, że na następny numer trzeba czekać, aż dwa miesiące.
...
Napisał(a)
No pieknie. Zapoznalem sie juz z nowym artykulem i robi sie coraz ciekawiej :] Jeszcze gdyby ukazalo sie badanie bialek FA szczegolnie ich hydrolizatu (tanszego niz izolat) to mialbym obraz "Naszego podwórka". Hitec tym razem w kazeinie ma bialka serwatki ;] No ale to co QNT zrobilo to ... . Czekam na kolejne doniesienia z frontu ;] W przyszlosci fajnie by bylo zobaczyc badania BCAA .
...
Napisał(a)
olimpie bedzie dalsza czesc? tzn kolejne bialka w kolejnych numerach?
ten pmysl co podsunalem(chyba,ze ktos byl pierwszy) z krotkim podsumowaniem na koncu - naprawde dobrze wyglada
Zmieniony przez - maly mis84 w dniu 2013-07-01 21:14:16
ten pmysl co podsunalem(chyba,ze ktos byl pierwszy) z krotkim podsumowaniem na koncu - naprawde dobrze wyglada
Zmieniony przez - maly mis84 w dniu 2013-07-01 21:14:16
...
Napisał(a)
ActivLab - Protein Shake, Iron Horse - Pure Whey 100%, QNT - Delicious Whey Protein, SFD - WPC econo i plus, Hitec - Micellar Casein, Ostrovit - WPC ISO 80
Poprzedni temat
STEFAN HAVLIK – PRZYSZŁOŚĆ KULTURYSTYKI
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- ...
- 190
Następny temat
Trening 5x5 Bill Starr ilość serii zasadniczych - do Binia
Polecane artykuły