si we wszystkim masz racje jakie jajca sie spozywa to sprawa indywidualna jesli by mi nie podchodzily gotowane/omlet - jadlbym surowe ale mi nie podchodza surowe co do opuszczania zaladka to surowe opuszczaja z racji tego - tak tlumaczone bylo w badaniu - ze sa w stanie plynnym czesc zadania jakie ma wykonac zoladek juz jest wykonana wiec ten etap [...]
Jasne, jaja (z których przecież powstają kompletne, nowe organizmy) to słabe źródło białka ;). Dlatego kawior itp. produkty są uważane za jedne z najbardziej odżywczych na świecie, a większość zwierząt mięsożernych i wszystkożernych - uwielbia jajka i korzysta z każdej okazji, by je jeść. Wystarczy nie kombinować z shake'ami, tylko zjadać jajka na [...]
Jajko ma rewelacyjny dla nas zestaw aminokwasów, nie biorąc pod uwagę jaj w diecie , możesz przesadzić z ilością białka ogółem , bo na 100% Twój organizm wykorzysta białko z jaj (poddanych obróbce cieplnej). Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-09-27 15:27:55
[...] jaj jest czasochłonne. Na dodatek udało mi się dowieść pełnowartościowości biologicznej takiego podejścia w stosunku do gotowania/smażenia (te 8-10 g aa < WNNKT, enzymy, białka antyoksydacyjne, jeśli chodzi o wartość). Do tego szybciej i smaczniej. Dalej nie mogę pojąć co Cię w tym tak boli kobieto }:-(. Białko jaja zaczyna się ścinać w [...]
[...] ze 150 ml mleka, budyniem i 6 żółtkami jaj. Do tego erytrol, stevia, kto czym tam słodzi, u mnie jakiś tam słodzik. Białka ubić z odrobiną soli na sztywno, potem dodać te białka do zblędowanej masy (nie na odwrót) i delikatnie wymieszać. Brytfankę posmarować tłuszczem u mnie olej kokosowy. Przelać wszystko i piec w 150 C przez około 1,5 h [...]
[...] a inni drugim sposobem, tylko który będzie najbliższy prawdzie? Przy dosyć wysokim otłuszczeniu białko 2 gr/kgmc liczymy od: 1. Całej wagi "osobnika" - tu np. 240 gram białka dziennie (240 gram nie jest jakąś tragiczną wartością, gorzej jak już ktoś zakłada np. 2,5 grama to wychodzi mu 300 gram białka) 2. Beztłuszczowej masy ciała - tu np. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
po treningu banany 2 ok.200 kcal 45 ww reszty to nawet nie licze potem makaron durum 200g 150 ww 25 białka 3 tłuszcze wieprzowina 100g nawet nwm ile tłuszczy myślałem ze 10 na 100g a tam pisze że 4 i warzywa 2 posiłek to 200g ryżu 150 ww 15 białka 6 tłuszczy 200g filetu z piersi kurczaka i warzywa 3 posiłek to chleb razowy 7 kromek to wychodzi [...]
Ach i zapomniałem jeszcze jednego. Jeśli jem dajmy na to - soje, to mam niewliczać jej białka do bilansu..........JAJA jak bicepsy, ludzie.....Co mam wtedy zrobić, wliczyc kalorie( np. zjadłem 50g białka z soji to daje 200kcal)to wliczam 200kalori a 50g białka nie????? Bezsens na moje oko, zawszem wliczł jak leci.
Wracając do białka Na inso jest moderator Maciej TBS który jest ponoć trójboistą waży 125 i je 5g białka na kg i tu mi się przypomina podpis Bullmastifa
[...] jak ktoś waży jakieś 72kg jak ja czy kojot to łatwo mówić a smoq waży ponad 100kg czyli musiałby jesc b. dużo wiec gainer jest ok Zrobiłem test, bo czesto czytam ze ilość białka jest ważniejsza w diecie niz kcal, tydzien jadłem 3g B a kcal nei liczyłem(ale pewnie za mało) i nic nie poszło, a gdzy białka dałem 1,5g i wiecej kcal to w 2tyg. [...]
[...] prawidłowo powinno się zrobić około 5 cykli na mono a potem trec np. ale jeśli chce siły to niech sobie wleci na trec'a odrazu. A nie rozumiem dlaczego odmawiasz mu białka ,zakładam ,że nie ma go wystarczająco w diecie a białko to przecież budulec mięśnia . W połączeniu z kreatyną zadziała odpowiednio . Widać ze brak ci wiedzy, nie [...]
[...] startem w zawodach. W jego skład powinny wchodzić węglowodany złożone (ciemny ryż, makaron, kasza, gruboziarniste pieczywo) oraz produkty dostarczające pełnowartościowego białka (chude gatunki mięs produktów mlecznych, ryby). Po wyczerpującym wysiłku posiłek powinien składać się z lekkostrawnych i łatwo przyswajalnych produktów [...]
[...] startem w zawodach. W jego skład powinny wchodzić węglowodany złożone (ciemny ryż, makaron, kasza, gruboziarniste pieczywo) oraz produkty dostarczające pełnowartościowego białka (chude gatunki mięs produktów mlecznych, ryby). Po wyczerpującym wysiłku posiłek powinien składać się z lekkostrawnych i łatwo przyswajalnych produktów [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
To jeszcze mam pytanko odnośnie makro składników. W kilu źródłach mówią żeby tłuszczy było 1,5-2 g na 1kg ciała, 2g białka na 1kg i reszta to węglowodany. Jednak ciężko mi zjeść ponad 400 węglowodanów, a wartość ok 130 g białka zazwyczaj przekraczam. Czy może mogę zjeść więcej białka i mniej węglowodanów oraz tłuszczów?
super dziękuję bardzo za szybką odpowiedz :] ..... Rozkład: 2000kcal; 130g białka, 100g tłuszczu i reszta z ww. Co tydzień obowiązkowe pomiary, a co 2-4 tygodnie bieżące zmiany w diecie. Zmieniony przez - Martucca w dniu 2013-11-16 12:46:50 Jakieś zmiany w diecie ? Czy narazie się trzymać tego 130 g białka 100 tłuszczu resztę ww ?? Aha i jeszcze [...]
na poczatku mozesz zminiejszyc ilosc bialka do 2 gram na kg masy ciala albo i nizej nawet oscylujac w przedziala od 1,5 do maks 2,2 bedziesz mial trudnosci z przyswojeniem tak duzej ilosci bialka w posilku pierwszym wiec zmniejsz ilosc tego skladnika , 200 ml mleka powinno wystarczy 500 ml to troche duzo zmniejsz ilosc wegli w posilku drugim na [...]
[...] się w 1% z białek i 93% z wody. Naturalna serwatka w proszku powstaje w procesie odseparowania wody dzięki czemu pozyskany proszek zawiera zawiera na 100g - 13 gram białka, 1 gram tłuszczy, 71gram węglowodanów (laktozy) także żeby uzyskać 30 gram białka musielibyśmy zjeść około 300 gram tej serwatki co niewątpliwie skończyło by się [...]
[...] na smacznego i bardzo pożywnego omleta. Omlet to doskonała forma posiłku nadająca się do spożycia o każdej porze dnia. W składzie można manewrować ilością węglowodanów i białka. Poniższy przepis dotyczy omleta o niskiej zawartości węgli, zatem nadaje się idealnie jako ostatni posiłek. W ten sposób odżywiam sie do samych zawodów- polecam! [...]