Genialne !;] ale już gdzieś na tym forum czytałem że ze spalaniem białka to jest tak iż ono spala się jednak.. i to dlatego ze tluszcz sie spala wolniej czy jakis bajerek jest z tymi reakcjami i wychodzi na to ze organizm musi skorzystac z białek. Wiem ze nie przekonywujaco to napisalem:p po prostu CH.. z tego pamietam ;) ale wiem ze gdzies na [...]
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
[...] obstawiam, że oprócz diety wykonujesz także treningi siłowe. Nawet przy pracy fizycznej taki trening jest wskazany, żeby odpowiednio kształtować mięśnie. Jeśli zjadasz 2g białka na kg masy ciała to jest to ilość wystarczająca. Oczywiście możesz obserwować ciało i trochę eksperymentować. Polecam przeczytać dwa bardzo ciekawe artykuły na temat [...]
[...] dodać 5-10% na początek. Gdy masa przestanie rosnąć musisz dodać znów kalorii. Oczywiście podział makroskładników jest również bardzo ważny. Powinieneś spożywać 2-2,5g białka na każdy kilogram masy ciała, minimum 30% kalorii (może być więcej) powinno pochodzić z tłuszczów i resztę zapotrzebowania możesz dostarczać z węglowodanów. Pamiętaj [...]
[...] Odejmij 300-500kcal od zapotrzebowania zerowego, zadbaj o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] w diecie w trakcie redukcji: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] w diecie w trakcie redukcji: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
witaj. waznac 55 kg msuisz dostarczyc okolo 120 g bialka w ciagu dnia, aby na spokojnie spelnic swoje zalozenia dietetyczne:-) nie jest to duza ilosc i standardowa dieta powinna zaspokoic tego typu ilosc bialka. jednak, jak wiamy sami z doswiadczenia, nie zawsze jest czas aby zjesc odpowiendio, czy czasem cos na wypadnie w ciagu dnia i robi sie [...]
[...] aby uzupełniać swoją dietę odżywką białkową. Jeśli jesteś osobą aktywną, a podejrzewam, że funkcjonujesz na domowych jedzeniu, to w Twojej diecie może brakować nieco białka.Dlatego odżywka białkowa będzie świetnym rozwiązaniem w celu uzupełnienia białka w diecie. Możesz zajrzeć tutaj : [...]
produkt ktory podales to bardziej bulk, czyli posiada bialka i wegli pol na pol jak chcesz typowego gainera to https://www.sfd.pl/sklep/Berserk_Labs_Devil_Mass-opis34159.html#wartosci a jak z wieksza zawartoscia bialka to podanym przez Ciebie bulk spelni Twoje oczekiwania, osobiscie tez bym wolal odzywke z wieksza zawartoscia bialek po treningu [...]
"Izolat białka serwatkowego (WPI) chronił przed pogorszeniem czynności wątroby i nerek wywołanym przez cyklofosfamid, wykazując wyraźne, zależne od dawki właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Ochronne działanie WPI potwierdzono w badaniach biochemicznych, immunohistochemicznych i histopatologicznych. Podsumowując, według naukowców [...]
[...] swojego cennego czasu na ten zapewne 'fascynujący materiał' na youtube. Mógłbym tutaj teraz zacząć się rozpisywać od podstaw, negować, tłumaczyć, rozpisywać, wypisywać, porównywać, ale po co ? To wszystko zostało już napisane tysiące razy. Tutaj nasz najlepszy poradnik na temat odżywek białkowych, protein, różnych źródeł białka i tak dalej
Cześć! Bardzo fajnie, że chcesz zacząć trenować w domu i to się bardzo chwali, jednak muszę Cię zmartwić w 3 miesiące, to dużej masy nie zrobisz, a dopiero tak naprawdę rozpoczniesz przygodę ze sportami siłowymi bądź sylwetkowymi. Chcąc zrobić masę mięśniową musisz wiedzieć, że powinieneś spożywać więcej kalorii niż potrzebujesz. Aby obliczyć [...]
Dobrej jakości gainer powinien posiadać białka wysokiej jakości. Warto aby gainer był oparty tylko na WPC, bez zawartości białek roślinnych. Pamiętać musimy, że duża ilość węglowodanów w gainerze będzie skutecznie wspomagała wykorzystanie białek ze względu na wyrzut insuliny. Węglowodany z kolei powinny posiadać zróżnicowany stopień wchłaniania. [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Następnie podział ich w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
Witaj, po pierwsze albo deficyt albo zero kaloryczne lub plus kaloryczny. Nazwa "deficyt" oznacza, że czegoś brakuje w tym przypadku kalorii, a zero że dostarczasz tyle ile spalasz. Oceniając sylwetkę i rozważając na porę roku, to sugerowałabym jeszcze redukować, gdyż nie jest to forma plażowa. Póki co Twoje ciało jeszcze nadal wygląda sporych [...]
Efekty kształtowania sylwetki oczywiście będą, nawet spożywając 1,5 grama białka na kilogram masy ciała, co zaobserwować można po wielu osobach, między innymi w badaniach naukowych. Stwierdzono iż najlepsze były one w zakresie spożywanego białka od 1,6 do 2,5 grama na kilogram masy ciała. Mniejsze, jak i większe ilości nie dawały już takich [...]
Cześć! Przede wszystkim taki deficyt nie jest zdrowy i szybko przestaniesz się czuć dobrze. Wylicz poprawnie zapotrzebowanie, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html . Taki skok wagi nie jest normalny, dlatego powinieneś zmniejszyć deficyt i przeprowadzić normalną redukcję.
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] możliwie jak najmniej węglowodanów prostych, cukru. Zerknij na skład swojego batona i sprawdź. Tak samo oceń też inne batony w markecie przed zakupem. Dobrze też aby poziom białka w danym posiłku nie był niższy niż 30g. Osobiście jeśli wybieram batony z węglowodanami, to moim typem jest np. USN Flapjack. [...]