[...] wrzucone i po treningu masz faktycznie długą przerwę zanim zjesz to wrzuć go właśnie w tym okresie zanim nie zjesz pełnowartościowego pełnego posiłku, natomisat w przypadku białka jak chcesz uzupełniać całkowitą pulę, to możesz dokłądać do posiłków np. do omletów, czy owsianki itp. albo po prostu jakiś posiłek z mniejszą ilością białka zapić [...]
Jak sam stwierdziłeś, nie jesteś w stanie dostarczyć w swojej diecie odpowiedniej ilości białka i węglowodanów. W takiej więc sytuacji przydatna będzie odżywka białkowa i białkowo-węglowodanowa. Tyle, ile białka i węglowodanów brakuje Tobie w diecie, tyle też należy uzupełnić odżywką. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule [...]
[...] Zacząłbym od 0 kalorycznego i po 7-10 dniach dodał pierwsze 200-300kcal. I robił tak - albo co 7-10 dni dokładał określoną ilość kalorii aby uzyskać 2,5g na kg masy ciała białka i później dodawał węgli i tłuszczu, - albo gdy na wadzę będę widział stagnację przez dłuższy okres czasu, to dodawał znów do osiągnięcia pewnego pułapu białka, a [...]
[...] do zaburzenia pracy hormonów i tak dalej. Wszystko można robić ale z głową. /// a no i zdecydowanie organizm nie zareaguje tak samo. Czekolada, cukry, wyrzut insuliny, 2k z białka to ehm, duże spożywanie białka sprzyja zakwaszeniu organizmu. Nie oglądaj takich głupot bo ci goście tylko chcą hajs z youtuba trzepać, chcesz to oglądaj coś [...]
Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]
Ja piję dziennie z kartonu 1l. Mam dostęp do mleka prosto od krowy ale jest ohydne Wolę wypić 1l i żeby mi się chociaż trochę przyswoiło białka niż prawdziwe które jest tłuste ok. 100kcal/100ml podczas gdy z kartonu ma 50kcal/100ml
To, że jest wchłanialna, to nie znaczy, że się nie wchłania BARDZO wolno. W 0,5 litra mleka masz 4-5 razy więcej laktozy i innych syfów niż w 100g twarogu. Jeżeli nie lubisz twarogu to jedz mięso, jajka i ryby, a mleko tylko jako dodatek, a nie źródło białka.
[...] mówiąc, że wszystkie, ale większość ginie. Mleko jest ciężkostrawne dla człowieka(dlatego twaróg powinno się jeść na noc, kiedy nie potrzebujemy szybko wchłanialnego białka) Tę wiedzę opieram na artykułach przeczytanych na SFD i paru innych. Jeżeli się mylę, to pozostaje jeszcze wątek laktozy. Ona na pewno jest do bani. Jestem jednak [...]
no to zle opierasz. otoz bialka mleka sa latwostrawne, i znajdziesz tego potwierdzenie w kazdej ksiazce o danej tematyce. rozmawialem z pewnym profesorem, ktorego nie bede tu wymienial bo nie wiem czy by chcial, ale jest specjalista i powiedzial mi ze wszelkie zarzuty typu mleko odwapnia czy jest slabym zrodlem wapnia sa wyssane z palca. laktoza [...]
a gdzie napisalem ze niepasteryzowane jest mniej zdrowe niz pasteryzowane? kolego nie na temat piszesz. co do roznicy pasteryzowane jest napewno bezpieczniejsze pod wzgledem flory bakteryjnej. a po twoim pierwszym poscie mam wrazenie ze mylisz mleko pasteryzowane z UHT. a ze laktoza hamuje wchlanianie bialka - nie doczytalem sie nigdzie, wiec nie [...]
[...] za duża. Napisałeś, że dietę masz ułożoną, czyli znasz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i podział makroskładników. W związku z tym łatwo powinieneś wiedzieć, ile brakuje Ci białka i tym samym ile musisz dopić odżywki białkowej w ciągu dnia do swoich posiłków. Oczywiście pomocnym narzędziem będzie tutaj liczenie wszystkiego np. za pomocą [...]
no sprawa dosc indywidualna, jednak sporo ma na to wplyw jakosc np. uzytego bialka w gainerze. pewnie wiekszosc z Was sie zdziwi dlaczego bialka? otoz chodiz tutaj o to, ze producenci ktorzy przycinaja na surowcu beda ladowali nieco suszonej serwatki do odzywek tego typu, co latwo jest sie w stanie zamaskowac poprzez zawartosc wegowodanow w [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] ale i odciążenie pracy ukladu pokarmowego, co bedzie bardzo wazne z punktu widzenia wykorzystania składników pokarmowych. Lekarze polecają tzw.nutridrinki jako źródło białka. Niestety cena takich produktów jest bardzo wysoka. Szukam alternatywy. Pomyślałam że być może dobrej jakości izolat białka mógłby być rozwiązaniem. Nutridrink jest [...]
Producent nie jest w stanie napisać na opakowaniu ile kto powinien stosować odżywki białkowej, ponieważ zależne to będzie braków białka w naszej diecie, a tego nikt z nas nie jest w stanie stwierdzić (jak wygląda to u Ciebie). To Ty powinieneś wiedzieć jakie masz braki białka w diecie, danego dnia, kontrolując to co spożywasz w dzienniku [...]
[...] to wyliczysz znajdziesz tutaj. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] to odejmij ok 200 kcal i obserwuj co będzie się działo przez kolejne dni. Najlepiej ustaw rozkład makroskładników tak, aby 30% spożywanych kalorii w ciągu dnia pochodziło z białka. Tłuszcze w diecie powinny być na poziomie 1-1,2 g na każdy kilogram masy ciała, a całą resztę kalorii będą stanowiły węglowodany. Polecam abyś zerknął do poniższego [...]
[...] takich elementów jak: -ujemny bilans kaloryczny, -ochrona mięśni przed katabolizmem, -wsparcie metabolizmu i podtrzymanie jego aktywności -zastosowanie zwiększonej podaży białka w diecie, która pozwoli utrzymać poziom termogenezy ciała, Ważne jest również zastosowanie ciężkich treningów siłowych, które mają za zadanie podtrzymać wypracowaną [...]