[...] ciągu dnia dostarczyłeś odpowiednie ilości węglowodanów i tłuszczów, to jak najbardziej na kolację warto uzupełnić białko. Z kolei, jeżeli jednak spożyłeś odpowiednią ilość białka, to kompletnie nie ma sensu spożywać go w nadmiarze. Sugeruję Ci wyliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, ustalić zalecane ilości makroskładników i trzymać założeń. [...]
ja mam inny sposob...dostalem miare do SCciteca mass 20..miarka ma pojemnosc 75cc . Niewazne , ale po napelnieniu gainerem !!!(to wazne) cala miarka ma dokladnie 50g... Tak jest tez z carbo . Jesli sypie bialka to rowniez daje cala miarke , bo bialko jest bardziej puszyste i ta cala miarka wychodzi mi 30 g. Poszukaj wiec mozna powiedziec tak [...]
tk chodzi o puszczanie bakow :)... chodzi mi o jak najlepsze efektu po zazywaniu bialka.... np: ponoc olimp o wiele lepsze białka niz Trec.... i po ich zazywaniu sa lepsze efekty
troche prawdy w tym jest co pisze volter sam to po sobie zauwarzyłem kiedys tak bardzo diety nietrzymałem a dokładniej tyle białka co teraz niejadłem ,kalorii z tłuszczy i wegli było sporo i masa ładnie szła a teraz wziołem sie pozadnie za diete co za tym idzie spożywam w kazdym posiłku 30 gram białka pełnowartościowego i wychodzi mi 2 g/kg samego [...]
Dokładnie Rothen. Ja na przykład po treningu przyjmuje w odzywce ok 40g białka (wcześniej 40 g carbo), bo i tak część pójdize jako źródło energii. a za jakieś 1,5 h znowu solidna porcja białka. Okres potreningowy jest wyjątkowym czasem, gdzie zapotrzebowanie na białko i węgle znacznie rośnie.
ja bedac na cyklu kreatynowym treningiem 3x w tygodniu i jedzac "tylko" 60-90 g bialka przytylem 4 kg suchego miesnia. jestem ektomorfikiem :] jadlem sporo weglowodanow tluszczy nie liczylem ale gdzies tak 30 g bylo. wiec to tez w duzej mierze zalezy od organizmu. 60 g bialka dziennie dla niektorych to tyle co nic a mi to wystarczylo [...]
[...] i gainerem 1x dziennie i dostałem coś jakby skazy białkowej. Zaciekawiony tym faktem zaprzestałem stosowania nutridrinków i zwiększyłem dawkę izolatu tak, aby dzienna porcja białka pozostała bez zmian. Wysypka zniknęła i mam wrażenie, że stosując poprzednią mieszankę przybrałem tyle samo na masie, ale jakby więcej na sile, a uwierzcie mi łatwo to [...]
[...] stronie producenta ciężko jest znaleźć dokładny skład produktu, to jest podstawą wiarygodności firmy. Nikt nie chciałby być oszukiwany poprzez sprzedawanie mu słabej jakości białka sojowego, pszenicznego, ryżu, czy grochu. Z kolei cukry mocno przetworzone z fruktozy, glukozy, laktozy. Cena produktu jest bardzo wysoka. Zdecydowanie nie jest warta [...]
Koktajle białkowe nie odchudzają Rzecz jasna zwiększona podaż białka w diecie redukcyjnej promuje na kilka sposobów utratę wagi i poprawę sylwetki Ale to przy założeniu prowadzenia zbilansowanej diety oraz treningu siłowego Jak u Ciebie z powyższym? Jeśli chodzi o dobre składowo i smaczne białka w prochu, to zwróć uwagę na produkty od sfd i [...]
[...] się zdrowiem i sprawnością. Wśród podstaw tych warto wyróżnić: 1. Dobrze dobrana dieta. Odpowiednio zbilansowana dieta, bogata w zalecane ilości kcal, składników odżywczych (białka, tłuszczów, węglowodanów), oraz witamin i składników mineralnych będzie filarem naszego zdrowia. Odpowiednia ilość białka odgrywa rolę budulcową. Tłuszcze z kolei [...]
kilka uwag na ten temat, jako ze sam uzywam 1. weglowodany w mleko to laktoza, jesli ktos ma z tym problemy to niech se daruje... 2. co do ilosci skladnikow w plynie - jesli komus w tym porownaniu chodzilo o porownanie mleka z kartonu do melka z proszku to mial racje - mleko w kartonie ma okolo 3g bialka i bodajze 8ww (nie chce misie isc do [...]
[...] Proces jego pozyskiwania odbywa się poprzez specjalistyczne suszenie, w wyniku którego pozbywamy się prawie całej wody z produktu. Mleko w proszku zawiera aż 26 g białka. Wydawać więc by się mogło, że jest idealnym jego źródłem. Niestety tak nie jest. Obecne w nim jest aż 38 g węglowodanów, w tym 38 g laktozy, czyli cukru mlecznego, [...]
Jajko stanowi skarbnicę wartości odżywczych. Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko jako jedyny produkt spożywczy zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, który organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka uznawane jest za wzorowe i służy do mierzenia proporcji [...]
[...] Być może masz po prostu zbyt mało kalorii w niej i dlatego trudno Ci o widoczne zmiany obwodów ciała. Warto pamiętać również o tym, że istotna jest nie tylko ilość kcal, białka, tłuszczów i węglowodanów, ale również jakość ich źródeł. Z tego też względu polecam Ci zapoznać się z ich najlepszymi źródłami w diecie: 1. Białka: [...]
Witam Mutant mass to odżywka zaliczana do grupy gainerów. Gainer to odżywka zbudowana głównie z węglowodanów. Zawiera ona również niskie ilości białka . Stosujemy ją najczęściej po to, by uzupełnić kalorie w naszej diecie. Jednak tutaj warto pamiętać, iż najczesciej nie mamy problemu z dostarczeniem węglowodanów gdyż są one łatwo dostępne i [...]
hmm, no coz my mozemy o tej diecie sadzic?? podales tylko 'mniej wiecej' co jesz , np. kromka z serem : jaki chcleb, jaki ser , bialy , zolty, chudy , tlusty? albo zupa , jaka to zupa z czego sie sklada? Pamietaj o kilku zasadach 'na masie' -duzo bialka <im pozniejsza pora dnia tym wiecej, mozna nawet obudzic sie w srodku nocy i wypic [...]
[...] 2. Spożywanie posiłków składających się z zalecanych źródeł składników odżywczych. Zaliczyć tutaj należy: - źródła białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - źródła tłuszczów: [...]
Si2uiel ma racje, nadmiar bialka niewykorzystanego rozlozy sie w postaci tluszczu. Wszystko zalezy co jesz poza tymi produktami i jaki masz aktualnie trening. 1 jogurt to ok 20 gr. bialka ( oczywiscie + - kilka gram),1l mleka to ok 30 gr. Ale oczywiscie zakladam ze na raz nie zjesz tego wszystkiego i w rozsadnych dawkach powinno byc ok. Jajeczka [...]
NIe jedz surowych jaj bo poprostu się nie opłaca. Podczas gdzy zjadasz jajko gotowane to do organizmu wprowadzasz ok 8,5g białka które prawie w całości jest trawione , natomiast gdy jesz surowe to trawiona jest tylko ok 1/4 białka zawartego w jajku Czysta kalkulacja i nie wspominam nawet o salmonelli